Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Ekonomistas Gitanas Nausėda: „Manęs smalsūs praeivių žvilgsniai netrikdo“

Vilniuje esančio Pavilnių parko Pučkorių pažintinio tako lankytojai negali nepastebėti stiklinio kubo formos modernios architektūros pastato, kuriame gyvena „SEB“ banko vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda. Nors, kaip tikina pats G.Nausėda, pirminė architekto Gintauto Natkevičiaus idėja jį tiesiog šokiravo, tačiau šiandien moderni gyvenamoji vieta išpildė visus jo lūkesčius.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / BFL nuotr.

„Nekėlėme sau tikslo gyventi išskirtiniame name. Pirmiausia norėjome išsaugoti tą namuką, antra, norėjosi gyventi gamtoje. Juk dažnai nutinka taip, kad žmonės gyvena gamtoje, apsistatę gelžbetoninėmis tvoromis, didžiulėmis storomis sienomis. Mums norėjosi būti, ištirpti toje gamtoje, kuri tikrai yra unikali“, – „Žinių radijo“ laidoje „Reikia architekto“ pasakojo ekonomistas.

Už smalsumą nepyksta

Ne vienam, mačiusiam ekonomisto būstą, turbūt kyla klausimas, ar komfortabilu gyventi name, kuris tarsi ant lėkštutės padėtas svetimų žmonių akims ir apkalboms? Tačiau, kaip tikina pats G.Nausėda, su jokiu diskomfortu jis nesusiduria. Pašnekovas tikino, kad praeiviai būna mandagūs, o pykti už jų smalsumą būtų neprotinga.

"Aš negalėčiau pasakyti, kad Lietuvos žmonės yra nekultūringi ar rodo kažkokius ženklus", - sakė G.Nausėda.

„Aš negalėčiau pasakyti, kad Lietuvos žmonės yra nekultūringi ar rodo kažkokius ženklus. Mes tikrai dėl šito nepatiriame jokių nepatogumų. Jei žmonės smalsauja ir prieina arčiau pasižiūrėti, man tai netrukdo“, – sakė G.Nausėda.

Jam esą svarbiausia vaizdas, kuriuo jis gali grožėtis kasdien, medituoti gamtoje: „Man nereikia namie paveikslų, nes aš turiu vieną nuostabų, kurio dailininkas yra gamta.“

Erdvė meditacijai

Ekonomistas džiaugėsi, jog turi ne tik pakankamai privačių erdvių, bet ir galimybę dalį savo laiko praleisti gamtoje su kavos puodeliu: „Tiesą sakant, prieš statant namą tikrai negalėjau pasakyti, kad jis bus išskirtinis. Mes tiesiog turėjome sklypą, kuriame norėjome gyventi. Kad tai formuoja gyvenimo būdą, be jokios abejonės. Bet nišos, kurios man yra svarbios, – paliekamos. Jeigu name nebūtų intymių erdvių, tokių kaip miegamasis, vargiai, ar galėtume ten gyventi. Mano poreikiai nėra pažeisti. Galiu išeiti su kavos puodeliu į gamtą ir medituoti. Šito privalumo niekas negali atimti“, – pasakojo G. Nausėda.

Liudo Basiulio nuotr./G. Nausėdos namas
Liudo Basiulio nuotr./G. Nausėdos namas

Laidoje taip pat dalyvavęs architektas Alvydas Šeibokas tikino, kad tradicinės šeimos žmogui gali nepavykti sukurti jaukių namų, naudojant modernios architektūros principus. Pasak jo, mąstymas turi būti netradicinis, kad žmonės norėtų ir galėtų gyventi itin moderniose patalpose. Tokiuose namuose, pasak A. Šeiboko, dažniausiai nori gyventi veržlūs ir verslūs žmonės, gyvenime siekiantys savo užsibrėžtų tikslų.

Visą laidos „Reikia architekto“ įrašą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius