Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 kompiuterinių žaidimų, kuriuos šiemet turėtų išbandyti kiekvienas

Nors 2017-ieji jau įsibėgėja, tačiau kompiuterinių žaidimų rinka, kaip visada, pradeda busti pavasarį. Asmeninių kompiuterių savininkus jau pasiekė keletas didelių šių metų žaidimų – siaubą į madą sugrąžinęs "Resident Evil 7: Biohazard" džiaugėsi geriausiu startu šios ilgos serijos istorijoje, o realistiškumu alsuojantis "Ghost Recon: Wildlands" jau visa mėnesį nekrenta iš geriausiai parduodamų žaidimų topo.
Žaidimo „Dirt 4“ kadras
Žaidimo „Dirt 4“ kadras / Stopkadras

Vis tik asmeninių kompiuterių žaidimų sezonas tik prasideda, nes šiemet startuoja ne vienas žaidėjų fantaziją žadinantis projektas, tad pristatome 10 laukiamiausių metų žaidimų, kurie turėtų pasirodyti dar šiais metais.

1. „Prey“

„Prey“ - tai pirmojo asmens šaudyklė, kurioje mes įsikūnysime į žaidimo protagonistą Morgan Yu ir tyrinėsime mėnulio orbita skriejančią kosminę stotį. Visa kosminė stotis žaidėjui žaidime bus pateikiama, kaip laisvai tyrinėjama aplinka, tačiau mūsų tyrinėjimus užtemdys ateivių grėsmė. Mūsų tikslas – pabėgti iš šios kosminės stoties ir sunaikinti priešiškai nusiteikusius ateivius. Žaidimo ypač laukia aukščiausios prabos grafiką mėgstantys žaidėjai, o pažiūrėjus žaidimo pristatomąjį filmuką – nesunku suprasti kodėl.

VIDEO: Prey – Official Gameplay Trailer

2. „Star Wars: Battlefront 2“

Šaudyklių ir kosmoso entuziastai pro akis neturėtų praleisti naujos „Star Wars: Battlefront“ žaidimo dallies. 2015-aisiais pasirodžiusi pirmoji žaidimo dalis buvo išgirta visų žvaigždžių karų mylėtojų dėl įspūdingai atrodžiusių mūšių tarp Imperijos ir Sukilėlių, o šiemet turinti startuojanti antroji žaidimo dalis žada pasiūlyti dar daugiau Žvaigždžių Karų visatos kampelių, kuriuos atpažins ne tik senų, tačiau ir naujų filmų fanai.

3. „Destiny 2“

Pirmoji žaidimo „Destiny“ dalis su visais savo žaidimo išplėtimais buvo milžiniškas „Activision-Blizzard“ kompanijos eksperimentas sumaišant tinklo šaudyklių ir daugelio žaidėjų vaidmenų žaidimų žanrus. Nors „Destiny“ startavo sunkiai, tačiau vėlesni žaidimo atnaujinimai suteikė jam gilumo ir garantavo, kad „Destiny“ vardas bus linksniuojamas kalbant apie geriausius praėjusio dešimtmečio žaidimus. Vis tik pirmoji „Destiny“ dalis turėjo vieną trūkumą – žaidimas buvo skirtas išskirtinai konsolių turėtojams. „Destiny 2“ ketina taisyti šią klaidą ir neaplenkti asmeninių kompiuterių žaidėjų pasiūlydami aukščiausios prabos grafikas ir efektus dar vienoje futuristinėje šaudyklėje.

4. „Sea of Thieves“

Jei visada svajojote pabūti piratu, pro akis neturėtumėte praleisti „Sea of Thieves“ žaidimo kuriamo „Rare“ kompanijoje. Tai ambicingas daugelio žaidėjų nuotykis, kuriame plaukiosime jūromis, plėšikausime, ieškosime lobių ir kartakartėmis išlenksime vieną kitą butelį romo.

VIDEO: Sea of Thieves - Technical Alpha Gameplay Trailer: The Quest for Gold

5. „South Park: Fractured But Whole“

Pietų Parko animacinį serialą žino beveik visi. Per ilgą laiką buvo sukurti net keli Pietų Parko žaidimai, tačiau prieš trejus metus išleistas „Stick of Truth“ pasiūlė visiškai naują požiūrį – žaidimas tapo sudėtingo rytietiško vaidmenų žaidimo atmaina, persunkta amerikietišku juoduoju humoru. Natūralu, kad sulaukus daugybės liaupsių iš žaidėjų, Pietų Parko kūrėjai grįžta ir pristato naują istoriją, į kurią įsivelia gerai pažįstami animaciniai veikėjai, o šį karta dėmesio centre suksis superherojai.

VIDEO: South Park: The Fractured But Whole - The Coon Conspiracy Trailer [US]

6. „Tekken 7“

„Tekken“ serijos vardą puikiai žino senųjų arkadų lankytojai. O pernai kultinė muštynių žaidimo serija grįžo su septintąją žaidimo dalimi. Įdomu tai, kad „Tekken 7“ iš pradžių buvo nuspręsta išleisti tik arkadoms Japonijoje, tačiau žaidimas sulaukė milžiniškos sėkmės, o šių metų vasarą turėtų debiutuoti ir asmeniniuose kompiuteriuose bei konsolėse visame pasaulyje.

VIDEO: TEKKEN 7 - Extended Trailer (E3 2016)

7. „DiRT 4“

Kompanija „Codemasters“ šiemet oficialiai pristatė „DiRT 4“ – pilnavertį „DiRT“ ralio žaidimų serijos tęsinį. „DiRT 4“ taip pat yra pažymėtas kaip licencijuotas „FIA World Rallycross Championship“ žaidimas, tad mūsų laukia nemažai ralio kroso gerbėjams puikiai žinomų trasų kaip Lohéac Bretagne, Hell ir Holjes & Lydden Hill. Žinoma, žaidime išliks ir tradicinio ralio režimas, kuriame pasivažinėsime Australijos, Ispanijos, Mičigano, Švedijos ir Velso trasose bei galėsime sukurti savo vietovę ir ja pasidalinti su draugais.

VIDEO: DiRT 4: the announcement [UK]

8. „Middle Earth: Shadow of War“

J.R.R. Tolkieno kūryba vis dar įkvepia naujus fantastikos žanro projektus. Naujausiu tokiu žaidimu turėtų tapti „Middle Earth: Shadow of War“ žaidimas, kuriame mes įsikūnysime į protagonistą, kurio kūne tūno dvi sielos – žmogaus ir seniai nugalėto elfų lordo. Pasak kol kas paviešintų žaidimo istorijos nuotrupų, visagalis žiedas yra perkaldinamas tam, kad mūsų valdomas veikėjas juo pasinaudodamas galėtų karšti kailį priešininkų ordoms. Skamba nerealiai.

VIDEO: Official Shadow of War Announce Trailer

9. „Warhammer 40,000: Dawn Of War III“

Strategijos fanai neturėtų pro akis praleisti sugrįžtančio žanro karaliaus. Naujoje „Dawn of War“ dalyje mes stosime į kovą atstovaudami vienai iš trijų žaidime egzistuojančių pusių – kosmoso pėstininkų, orkų ir eldarų, kurie žaidime surems savo pajėgas dėl netikėtai atrasto masinio naikinimo ginklo.

VIDEO: Dawn of War III – Announcement Trailer

10. „NBA 2K18“ ir „FIFA 18“

Ko gero visi Lietuvos žaidėjai kasmet laukia naujųjų sporto simuliatorių, kurie paprastai startuoja rudens pradžioje. Nors įprastai šie žaidimai kažko kardinaliai naujo ar skirtingo nepasiūlo, tačiau kiekvienais metais atnaujinamos komandų sudėtys suvilioja dažną sporto ir žaidimų mėgėją. Įdomu tai, kad tiek „NBA 2K“, tiek pernykštis „FIFA“ pabandė į sporto žaidimą įnešti naujų vėjų pristatydami istorijos rėžimus, kurie sulaukė daugybės pagyrų, tad ateinančiais metais galima tikėtis ir dar drąsesnių sprendimų šia linkme.

Praleidome jūsų laukiamą žaidimą? Pasidalinkite juo komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas