Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 03

4 metai prie vairo ir daugiau nei 100 dienų seksui: kiek laiko per gyvenimą praleidžiame skirtingoms veikloms?

24 valandos per parą – ilgas laiko tarpas, tačiau atmeskite laiką, kurį praleidžiate miegodami, valgydami, būdami darbe, ir laisvo laiko neliks tiek jau daug. Pridėkime ir laiką, praleistą tualete, eilėse ar gaminant maistą. Jei kurį vakarą atsigulę į lovą susimąstėte, kur prabėgo jūsų diena, mokslininkai turi konkretų atsakymą, kokios veiklos suvalgė jūsų laiką.
Vaikas ant puoduko
Vaikas ant puoduko / 123RF.com nuotr.

25 metai miego

Nors kiekvienas žmogus miegodamas praleidžia skirtingą dalį savo gyvenimo, mokslininkai apskaičiavo, kad vidutiniškai 8 valandas per parą miegantis žmogus, nugyvenęs 75-erius metus, per gyvenimą 229 961 valandą praleidžia miegodamas. Šis skaičius tolygus 25 metams miego arba iš esmės trečdaliui viso gyvenimo.

3,5 metų valgymui

Valgymas yra neatsiejama gyvenimo dalis. JAV atliktame tyrime teigiama, kad vidutinis amerikietis per dieną valgymui ir gėrimui skiria 67 minutes – tai tolygu beveik 3,5 metams.

Tuo tarpu kiti duomenys rodo, kad Azijoje Pietų Korėjos gyventojai kasdien valgo ir geria apie 1 valandą ir 45 minutes, o Kinijoje – vidutiniškai 5 minutėmis trumpiau.

Šiaurės Amerikoje valgoma daug greičiau – kanadiečiai per dieną valgymui ir gėrimui skiria 65 minutes.

1 metai namų ruošai

Kitas tyrimas rodo, kad amerikiečiai namų tvarkymui vidutiniškai skiria apie 18 minučių per dieną – jei gyvenate 80 metų, tai tolygu vieneriems metams tvarkymosi. Skalbimui žmonės vidutiniškai skiria apie 11 minučių per dieną.

Žmonės, gyvenantys namuose, o ne butuose, vidutiniškai apie 14 minučių per dieną skiria lauko darbams, įskaitant vejos priežiūrą, pjovimą, ravėjimą, tręšimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas