Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 būdai, kaip panaudoti belaides ausines neiškeliant kojos iš namų

Leidžiant didžiąją dalį savo laiko namie, neišvengiamai kyla ir kils daugybė iššūkių. Pavyzdžiui, kaip suderinti darbą su pramogomis, kada rasti laiko pasportuoti, kaip pabėgti nuo kaimynų keliamo triukšmo ir sąrašas tęsiasi. Laimei, po ranka, kartais to net nežinodami, turime ne vieną išmanų pagalbininką. Vienas tokių įrenginių, galintis gerokai palengvinti mūsų gyvenimą namuose, yra belaidės ausinės. Ir tam nereikės nė karto iškelti kojos iš namų.
Freebuds Pro
Freebuds Pro / Partnerio nuotr.
Temos: 1 „Huawei“

Ieškantiems naujų galimybių ir būdų palengvinti savo kasdienybę namuose, dalinamės 5 būdais, kaip jūsų pirmuoju pagalbininku gali tapti belaidės ausinės.

1. Išmanūs ausų kamštukai

Dirbant namuose dažnai susiduriame ne tik su įprastu triukšmu, bet ir netikėtais dirgikliais – kaimynas nutaria pagręžioti sieną, lauke du automobiliai nepasidalina kelio ar lauke šūkauja vaikai. Tai, norint susikaupimo bei ramybės, gali tapti rimtu iššūkiu atliekant darbus, tad ko gi griebtis? Patikimas atsakymas į šį klausimą – šiuolaikinės belaidės ausinės, kurios gali jus visiškai izoliuoti nuo triukšmo, net jei jis labai didelis. Tuo pasižymi moderniausiomis technologijomis pasižyminčios naujausios belaidės ausinės „Huawei FreeBuds Pro“. Su jomis gali girdėti tylą, savo muziką ar pašnekovą kur bebūtum – nuo oro uosto ar triukšmingos kavinės iki vėjuoto oro lauke. Todėl triukšminga aplinka namuose tikrai bus nesunkiai įveikta.

Tai įmanoma hibridinio aktyvaus triukšmo slopinimo dėka. Ši technologija, dėl į vidų ir į išorę nukreiptų mikrofonų, aptinka bet kokį triukšmą ir jį izoliuoja tiksliais antigarsiniais signalais. Ausinės geba pasiekti net iki 40 decibelų garso slopinimo efektą. Maža to, ausinės pagal garsumą atpažįsta aplinką, kurioje esame, ir galime aktyvuoti būtent jai tinkamą triukšmo slopinimą. Pavyzdžiui, skrendant lėktuvu ar esant panašioje triukšmo zonoje siūlomas „ultra“ režimas, dirbant biure, kur nuolat girdimi verčiamo popieriaus, spausdinimo klaviatūra ar kiti biuro garsai – „jaukus“ režimas (jis labiausiai tiks ir dirbantiems namuose), o išėjus į gatvę ar sėdint sausakimšoje kavinėje – „bendrasis“ režimas.

Partnerio nuotr./Freebuds Pro
Partnerio nuotr./Freebuds Pro

2. Netrukdoma meditacija ar poilsis

Norintiems pabėgti nuo streso, rūpesčių ar buities ir tiesiog pabūti su savimi ar pamedituoti, šiandien tai taip pat gali tapti iššūkiu. Kol tiek darbo diena, tiek asmeninis laikas parleidžiamas toje pačioje namų erdvėje, pagrindinis būdas nuo visko pabėgti yra užsimerkti ir išjungti aplinkos triukšmą. Tą taip pat leidžia padaryti būtent ausinės ir galime pasirinkti – ar norime girdėti vien tylą, ar klausysimės meditacinės muzikos. Belaidės ausinės su triukšmo slopinimu gali praversti ir norint tiesiog ramiai pagulėti ir pasiklausyti audioknygos ar mėgstamos tinklalaidės.

3. Mikrofonas, kuris visada po ranka

Dažniausiai ausines naudojame pagal pirminę paskirtį – muzikos klausymasis, pokalbiai arba pabėgimas nuo aplinkos garsų. Kita vertus, belaidės ausinės gali tapti patogiu improvizuotu mikrofonu. Tokios ausinės taip jau sukurtos, kad galėtų kuo tiksliau perduoti kalbančiojo balsą pašnekovui. Būtent todėl „Huawei FreeBuds Pro“ ausinės yra patikima alternatyva po ranka neturint mikrofono. Pavyzdžiui, jeigu darbo metu turime kokybiškai įrašyti savo balsą, bet neturime mikrofono, jį atstos viena belaidė mūsų ausinė. Toks sprendimas padės mums įrašyti balsą aiškiau ir švariau nei bet kokia kita po ranka randama tikro profesionalaus mikrofono alternatyva.

Partnerio nuotr./Freebuds Pro
Partnerio nuotr./Freebuds Pro

4. Svarbūs skambučiai net tvarkant namus

Kai ir dirbame, ir gyvename toje pačioje erdvėje, natūralu, kad namai gali tapti „minų lauku“ – ne ten padėtas daiktas, netvarka virtuvėje, ar drabužių jovalas ant sofos. Kita vertus, kai prieš akis kalnas darbų, mumyse dažnai nubunda vidinis pedantas ir norisi verčiau tvarkytis ar užsiimti kita veikla, tik ne darbų. Belaidės ausinės gali tapti geru išsigelbėjimu ir tokioje situacijoje – galime eiti tvarkytis tol, kol aplinkoje nebeliks minčių blaškančių dirgiklių, o kol tvarkysimės belaidės ausinės garantuos, kad nepraleisime nei vieno svarbaus skambučio.

Partnerio nuotr./Freebuds Pro
Partnerio nuotr./Freebuds Pro

5. Sportas nesiblaškant

Nauja realybė diktuoja, kad norintiems sportuoti, dažnai tai tenka daryti tiesiog namų sąlygomis. O mintinai nemokantiems visų pratimų, ilgainiui gali atsibosti sportuoti nuolat dirsčiojant į telefoną ar bandant įsižiūrėti į pratimus ir vėliau bandyti juos atkartoti. Laimei ausinės, pavyzdžiui, „Huawei FreeBuds Pro“, yra belaidės, todėl nevaržo judesių ir jomis galime klausytis garsinių virtualaus trenerio ar programėlės komandų, todėl nebereikės blaškytis dirsčiojant į telefoną. Taigi, belaidės ausinės sportuojant namuose padės ne tik susikaupti, bet ir nenutraukiamai atlikti visus pratimus.

Ką daryti tais atvejais, jei namuose turime ne vieną skirtingų gamintojų įrenginį ir norime suporuoti su juo savo ausines? Tokiais atvejais labai svarbu, kokio gamintojo yra pačios ausinės, nes ne visos belaidės ausinės pilnai funkcionalios su kitų gamintojų įrenginiais. Pavyzdžiui, „Huawei FreeBuds Pro“ sklandžiai veikia su visais išmaniaisiais telefonais ar kitais įrenginiais, įskaitant ir „Android“ bei „iOS“.

Partnerio nuotr./Freebuds Pro
Partnerio nuotr./Freebuds Pro

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas