Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

6 išmanios idėjos artėjančios vasaros sezonui: šviečiantys ledo kubeliai ir šaldanti pagalvė

Kai galvojame apie vasarą, mintyse iškyla atostogų, pramogų ir gero oro vaizdai. Gera žinia ta, kad iki vasaros sezono pradžios liko mažiau nei mėnuo. Štai keli prietaisai, kurie pagerins jūsų komfortą ir praturtins linksmybes vasaros sezono metu.
Pora paplūdimyje
Pora paplūdimyje / 123RF.com nuotr.

Vėsinantis antčiužinis

Vienas geriausių būdų atvėsti kaitrią vasaros naktį – miegoti šaltoje lovoje. Tai galima padaryti įsigijus vėsinantį antčiužinį.

Paprastesnių galima rasti ir „Amazon“, o štai „ChiliPAD Cube“ siūlo antčiužinius, kuriuose mažomis žarnelėmis cirkuliuoja vanduo.

Vandens temperatūrą galima reguliuoti nuo 13 iki 46 laipsnių pagal Celsijų, o nustatymai keičiami pulteliu arba rankiniu būdu, pasitelkus ant prietaiso esančius mygtukus.

Išmaniosios užuolaidos

Gerai žinoma, kad geriausiai miegame, kai temperatūra yra vėsesnė. Namuose, kuriuose yra dideli langai arba daug natūralios šviesos, išmaniosios žaliuzės gali užstoti kaitrią rytinę vasaros saulę bei padėti sutaupyti energijos.

Be to, didžiąja dalį užuolaidų komplektų lengva sumontuoti, o daugelis jų kainuoja mažiau, nei manote. Tad tai puikus būdas sutaupyti šiek tiek pinigų ir apsisaugoti nuo pirtimi pavirtusių namų.

Ne šiaip sau skėtis

Kad ir kaip būtų smagu gulėti prie ežero, vasaromis būna dienų ir naktų, kai ištisai pliaupia lietus. Bet tai nereiškia, kad ir taip niūrią dieną būtina rinktis nuobodų skėtį.

Amazon/Šviečiantis skėtis
Amazon/Šviečiantis skėtis

„Amazon“ galite rasti skėtį, kurio kotas šviečia 7 skirtingomis spalvomis ir atrodo tarsi legendinis „Žvaigždžių karų“ šviesos kardas.

LED ledo kubeliai

Šie smagūs LED ledo kubeliai gali praskaidrinti bet kokį susibūrimą, o įjungti juos labai paprasta – užtenka paspausti ant kubelių esantį mygtuką.

123RF.com nuotr./LED ledo kubeliai
123RF.com nuotr./LED ledo kubeliai

Šaldanti pagalvė

Ne itin išmani, tačiau itin naudingu vasaros sezono pirkiniu gali tapti šaldanti pagalvė. Ji gali akimirksniu sumažinti temperatūrą aplink galvą, kaklą ir pečius, todėl ne tik greičiau užmigsite, bet ir miegas bus gilesnis bei ramesnis.

123RF.com nuotr./Mieganti moteris
123RF.com nuotr./Mieganti moteris

Tokio tipo pagalvės yra pagamintos taip, kad šiluma būtų atitraukta nuo kūno ir padidėtų oro srautas, neleidžiantis sulaikyti šilumos. Pagalvės užvalkale naudojamos medžiagos dažnai praleidžia drėgmę ir yra pralaidžios orui, o elementariausias tokių pagalvių versijas galite rasti artimiausioje „IKEA“ parduotuvėje.

UV apyrankė

Ultravioletinių spindulių apyrankės yra lengvi UV spindulių indikatoriai, tvirtinami ant riešo. Keisdama spalvą, apyrankė parodo, kada iš naujo vertėtų pasitepti apsauginiu kremu nuo saulės arba likusią dienos dalį vengti saulėkaitos dėl itin aukšto UV spindulių aktyvumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas