Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

900 tūkst. dolerių: „Netflix“, „Meta“ ir „Amazon“ vilioja dirbtinio intelekto specialistus

Nesant pakankamai didelės patyrusių dirbtinio intelekto specialistų pasiūlos, JAV įmonės siūlo konkurencingus šešiaženklius atlyginimus, bandydamos pritraukti kvalifikuotus darbuotojus, „The Wall Street Journal“ teigė įdarbinimo specialistai.
„Danske Bankas“ IT centras
„Danske Bankas“ IT centras / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo šių metų pradžios su generatyviniu dirbtiniu intelektu susijusių skelbimų darbo svetainėje „Indeed“ padaugėjo keturis kartus, rodo „The Wall Street Journal“ gauti duomenys.

Praėjusį mėnesį „Netflix“ pateko į antraštes dėl to, kad aktorių ir scenaristų streikų metu pasiūlė iki 900 000 JAV dolerių už dirbtinio intelekto produktų vadovo pareigas.

Tuo tarpu pažinčių programėlė „Hinge“ samdo dirbtinio intelekto viceprezidentą, kuris galėtų uždirbti iki 398 000 JAV dolerių per metus ir vadovauti programėlės dirbtinio intelekto strategijai, o „Amazon“ paskelbė taikomojo mokslo ir generatyvinio dirbtinio intelekto vyresniojo vadybininko, kuris galėtų gauti net 340 300 JAV dolerių atlyginimą, darbo skelbimą.

Į dirbtinio intelekto rinką įsitraukia ne tik technologijų bendrovės.

Bendrovė „Capital One“ paskelbė skelbimą, kuriame siūlo iki 325 700 JAV dolerių atlyginimą generatyvinio dirbtinio intelekto inžinieriui, o „Walmart“ ieško pokalbių dirbtinio intelekto platformos vyresniojo vadybininko, kuris galėtų uždirbti nuo 168 000 iki 252 000 JAV dolerių per metus.

Ankstyvosios ir vidutinės karjeros darbuotojai, išmanantys dirbtinį intelektą, taip pat gali užsidirbti pinigų – kai kuriais atvejais turėdami tik aukštąjį išsilavinimą.

123RF.com nuotr./Dovana grynaisiais
123RF.com nuotr./Dovana grynaisiais

Pavyzdžiui, „Meta“ paskelbė generatyvinio dirbtinio intelekto tyrimų inžinieriaus darbo skelbimą, kuriame siūlomas 137 000 JAV dolerių metinis atlyginimas. Įmonė ieško neseniai koledžą baigusių absolventų.

O lustų milžinė „Nvidia“ paskelbė pradinio lygio darbo skelbimą generatyvinio dirbtinio intelekto tyrimų mokslininkui. Šios pareigybės darbo užmokestis siekia nuo 156 000 iki 247 250 JAV dolerių.

Generatyvinio dirbtinio intelekto vaidmenų daugėja, nes įmonės vis labiau supranta, kad supratimas apie generatyvinio dirbtinio intelekto priemones, tokias kaip „ChatGPT“, iš tiesų gali būti įgūdis, padedantis tobulinti produktus ir didinti produktyvumą, rašo „Business Insider“.

Birželio mėn. nuotolinių darbo vietų paieškos sistema „Crossover“ ieškojo direktoriaus ir vyriausiojo produktų vadovo pareigoms užimti. Abiejuose skelbimuose buvo siūlomas 800 000 JAV dolerių atlyginimas ir reikalaujama, kad kandidatai savo darbe taikytų „ChatGPT“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas