Visa aibė priežasčių
Naujausiais duomenimis, nuo 1,1 iki 10,8 proc. pasaulio gyventojų turi alergiją tam tikram maisto produktui.
Panašu, kad alergijų maistui tik daugėja – atlikus didelės apimties priėmimo į ligonines duomenų apžvalgą nustatyta, kad JAV, Australijoje ir Europoje atvejų, kuomet į ligoninę atvykstama dėl alerginės reakcijos, skaičius auga.
Moksliniai faktai byloja, kad alergiją net iki 85 proc. lemia genetiniai veiksniai. O tai, kad su alergijomis gimstame – gajus mitas.
„Alerginės ligos turi banguojantį pobūdį, todėl kartais sakoma, kad vaikai iš alergijos išauga, tačiau taip nėra. Šie genai gali būti užslopinti, pasireikšti tik antroje kartoje arba niekada nepasireikšti“, – pasakojo R.Dubakienė.
Mokslininkės teigimu, augančiam alergijų atvejų skaičiui pasauliniu mastu įtakos turi ne vienas aspektas.