Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Anonymous“ skelbia nutekinę „Nestle“ duomenis, kompanija šią informaciją neigia

Vėlyvą antradienio vakarą programišių grupuotė paskelbė nutekinę didelę dalį „Nestle“ duomenų bazės. „Nestle“ teigimu šis „Anonymous“ pranešimas yra klaidinantis.
„Nestle“
„Nestle“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nestle“: „Anonymous“ pranešimas nėra teisingas

Anksčiau šią savaitę „Anonymous“ visoms kompanijoms, neišeinančioms iš Rusijos rinkos, paskelbė ultimatumą – pasitraukti iš šalies, arba patirti programišių organizuotas kibernetines atakas.

Nuo pirmųjų karo Ukrainoje akimirkų, programišių grupuotė atakavo Rusijos valstybines institucijas, žiniasklaidos bei televizijos kanalus, viešino nutekintus duomenis.

Vakar „Twitter“ platformoje publikuotame „Anonymous“ pareiškime teigiama, kad nutekinta 10GB dydžio duomenų bazė apima slaptažodžius, elektroninio pašto adresus bei „Nestle“ verslo klientų sąrašus. Failas su šiais duomenimis iki šiol yra viešai prieinamas visiems internete.

„Nestle“ yra Šveicarijos bendrovė, didžiausia pasaulyje maisto produktų gamintoja. Pagal 2017 m. didžiausių pasaulio bendrovių reitingą bendrovė užėmė 64 vietą.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, programišių grupė „Anonymous“ vėl stojo ginti Ukrainos. Įmonėms, kurios atsisakė pasitraukti iš Rusijos, buvo pagrasinta įsilaužimu ir duota 48 valandos pasitraukti iš Rusijos rinkos.

Įsilaužėliai paskelbė įmonių, su kuriomis jie susisiekė, sąrašą. Jame galima pamatyti tokių milžinų, kaip „Nestle“, „Raiffeisen Bank“ , „Burger King“, „Papa John's“, „Marritt“, „SubWay“, „Chevron“, „Oreo“, „Cargill“, „Amway“ ir kt.

Tuo tarpu „Nestle Baltics“ 15min teigė, kad „Anonymous“ pareiškimai neatitinka realybės.

„Nestle“ centrinio biuro teigimu, paviešinti duomenys buvo prieinami dar vasario mėnesį, kai „dėl vidinės klaidos internete trumpam tapo viešai prieinama nesisteminga vidiniam testavimui skirta informacija“.

„Šis pažeidimas buvo ištirtas ir imtasi visų reikalingų veiksmų apsaugoti jautrią informaciją“, – 15min komentavo kompanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas