Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Asmeninius duomenis iš „Android“ įrenginių galima atkurti net po kruopštaus jų pašalinimo

Kompanijos „McAfee“ darbuotojas, asmeninių duomenų apsaugos specialistas Robertas Siciliano, siūlo visiems operacinės sistemos „Android“ valdomų išmaniųjų telefonų ir kitų įrenginių savininkams niekada neparduoti ir neišmesti savo aparatų į šiukšlių konteinerius. Asmeninius duomenis iš „Android“ įrenginių galima atkurti net po kruopštaus „valymo“, įspėja ekspertas.
„Android“
„Android“ / Gedimino Gasiulio/15min.lt nuotr.

Norėdamas patikrinti duomenų saugumą įvairių platformų aparatuose, R.Siciliano įsigijo 30 naudotų įrenginių – išmaniųjų telefonų, planšetinių ir nešiojamųjų kompiuterių.

Ekspertas suprato, kad lengviausia atkurti duomenis iš operacinės sistemos „Android“ valdomų telefonų ir planšečių. Tam reikia ne itin daug laiko. R.Siciliano mano, kad šiuos įrenginius nesaugu parduoti kartu su naudojamais kaupikliais, todėl juos verčiau išimti.

Operacinių sistemų „BlackBerry“, „iOS“ ir „Windows“ valdomi mobilieji įrenginiai, juos „išvalius“ pagal gamintojo pateikiamą instrukciją, iš tiesų patikimai pašalina asmeninę informaciją.

Specialistas pastebėjo, kad kai kurie žmonės yra tokie neatsargūs, kad visiškai nesiima jokių saugumo priemonių prieš parduodami savo įrenginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas