Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvo sutrikusi asmens tapatybės kortelės ir elektroninio parašo sistemos veikla

15min.lt skaitytojas trečiadienį pranešė, kad neveikia asmens tapatybės kortelės ir elektroninio parašo sistema, tačiau Vidaus reikalų ministerija informavo, kad sistemos veikla jau atkurta.
Elektroninis parašas
Elektroninis parašas / „Scanpix“ nuotr.

„El. parašas, el. balsavimas, eValdžia ir t.t. – viskas labai gražu, bet va antra diena kaip NSC neveikia. Ir ką tai reiškia? Visa Lietuva negali naudoti savo asmens tapatybės kortelių elektroninėje erdvėje“, – rašo skaitytojas.

Vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad kurį laiką buvo sutrikusi sistemos veikla. 

„Dėl neplanuoto sutrikimo sistema ir paslaugos nuo gruodžio 9 d. 8 val. 11 min iki 10 val. neveikė. Šiuo metu sistemos funkcionalumas gyventojams atstatytas“, – pranešė VRM.

Ministerija priminė, kad Gyventojų registro tarnyba yra likviduojama. Jos vykdomą sertifikavimo veiklą nuo 2016 m. sausio 1 d. perima Asmens dokumentų išrašymo centras.

Nuo 2016 m. sausio 1 d. į asmens tapatybės korteles ir valstybės tarnautojo pažymėjimus bus įrašomi ne Gyventojų registro tarnybos, o Asmens dokumentų išrašymo centro sertifikatai.

„Atsižvelgiant į tai, šiuo metu Informatikos ir ryšių departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos vykdo sertifikatų valdymo sistemos modernizavimo darbus“, – aiškino VRM. Būtent dėl tų darbų ir buvo sutrikusi sistemos veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito