Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ausinės „Huawei FreeBuds 4i“ keičia žaidimo taisykles

TWS (tikrai belaidės) ausinės pasirodė prieš 5 metus. Per tiek laiko jos tapo labai populiarios, tad nenuostabu, kad rinka buvo užpildyta įvairiausių ausinių modelių. Šiais laikais tikrai yra iš ko rinktis, o šios srities lyderiai – garsiausios telefonus gaminančios kompanijos. Tačiau, nepaisant didelės pasiūlos, TWS ausinės vis dar yra ganėtinai brangios, ypač jei turi aktyvią triukšmo slopinimo sistemą ir greitos įkrovos galimybę. Naujos ausinės „Huawei FreeBuds 4i“ rinkos situaciją pakeitė – jos turi visas įprastas ir vartotojų pamėgtas funkcijas, bet jų kaina yra visiškai kitokia.
Huawei FreeBuds 4i ausinės
Huawei FreeBuds 4i ausinės / R.Kažimėko nuotr.

Dizainas ir baterija

Testuodamas TWS ausines, pirmiausia į rankas paimi dėklą. Vis dar žavėtis tokių ausinių dėklais šiais laikais būtų keistoka, nes jie – įprasta tokių ausinių dalis, tačiau reikia pasakyti, kad „FreeBuds 4i“ ausinių dėklas labiau aptakus, ovalo formos, kompaktiškesnis, kas labai jaučiama, kai jis atsiranda kišenėje – net mažoje kišenėje jis nesukuria diskomforto. Tiesa, šiek tiek būtų galima papriekaištauti dėl dėklo storio, bet manau, kad patvarumo, ilgaamžiškumo reikalavimai turi didelės įtakos tokių gaminių gabaritams.

R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės
R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės

Dėklo magnetai labai smagiai ir greitai pritraukia ausines, o jo dangtis su korpusu sujungtas standžiai – nėra jokio klibėjimo. Belaidžio įkrovimo galimybės nėra, dėklą teks prijungti prie USB – C laido, tačiau ausinių įkrova neįtikėtinai greita – tereikia 10 minučių būti prisijungus prie elektros lizdo, kad muzikos galėtum klausytis 4 valandas. Suprantu, kad įkrovos greitis labai priklauso ir nuo kroviklio, todėl testuodamas naudojau visus pas mane per daugelį metų susikaupusius (tiek naujus, galingesnius, tiek senus, mažo galingumo), tačiau visada 55 mA/h talpos ausinių baterijos, o kartu ir dėklas, kurio baterijos talpa 215 mA/h, įsikraudavo labai greitai.

O dabar – vienas svarbiausių dalykų, kurį šiame straipsnyje, be jokio sąžinės graužimo, galėčiau pakartoti net kelis kartus. Nenutrūkstamas ausinių darbo laikas (nenaudojant dėklo) – net 10 valandų. Jei ausinės periodiškai atsiras dėkle, šis laikas prailgės iki 22 valandų. Tai – labai daug. 10 valandų – visa diena su muzika. 22 valandos – visa para. Įvertinus tai, kad įkrovimas yra labai greitas, susidaro įspūdis, kad jomis naudojiesi beveik nenutrūkstamai. Aišku, jei nuolat plepėsite telefonu, naudositės mikrofonu, ausinių darbo laikas bus kiek trumpesnis – 6,5 valandos (vien tik ausinės) ir 14 valandų (jei ausinės retkarčiais įdedamos į dėklą). Bet ir 6,5 valandos darbo yra įspūdingas TWS pasaulyje rodiklis. Testuojant šias ausines man kiekvieną dieną kildavo klausimas: „Ar jų baterija kada nors išsenka?“

R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės
R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės

Spalviniai „FreeBuds 4i“ variantai – klasikiniai: balta ir juoda. Pačios ausinės yra lengvos ir net šiek tiek mažesnės, nei dauguma TWS ausinių (tik rėmelis kiek ilgesnis nei „Pro“ ausinių), todėl ausyje jos guli patogiai – net visą dieną su jomis vaikščiodamas nejaučiau jokio diskomforto, net pamiršti, kad esi su ausinėmis. Palyginti su konkurentais, galiu pasakyti konkrečiai: ausyse laikosi geriau, triukšmą „atkerta“ geriau, groja gerai... bet apie muziką – kiek vėliau.

Bendravimas

Testuodamas „FreeBuds 4i“ norėjau pažiūrėti, kaip jos jungiasi prie telefonų, nešiojamųjų kompiuterių. Suprantama, kad prie „Huawei“ telefono ar kompiuterio šios ausinės prisijungia akimirksniu – kompanija labai rūpinasi savo vystoma ekosistema, tad jos gaminami įrenginiai vienas su kitu iš tiesų bendrauja labai sklandžiai ir greitai. Bet man buvo įdomu, kaip greitai „Huawei FreeBuds 4i“ prisijungia prie kitų gamintojų ar net kitą operacinę sistemą naudojančių telefonų.

Išbandžiau kelis variantus – rezultatas visada buvo tas pats: pirmasis prisijungimas prie telefono trunka mažiau nei 10 sekundžių, vėlesnių prisijungimų trukmę net sunku nustatyti, nes paprastai tai įvyksta atidarius dėklo dangtelį, ir kai ausines įsikišdavau į ausis, jos jau būdavo prisijungusios.

Pirmasis prisijungimas – paprastas: dėklas turi vieną mygtuką, taigi net nesuprantančiam neįmanoma pasiklysti. Nuo vieno prie kito skirtingo įrenginio, pavyzdžiui, nešiojamojo kompiuterio ir telefono, ausinės persijungia irgi greitai.

R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės
R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės

Reikia pasakyti, kad įsigijus šias ausines galima naudotis „Huawei“ programėle „AI Life“, kuri leidžia keisti tam tikrus nustatymus, stebėti ausinių ir dėklo baterijos būklę.

Kiekvienam stiliui ir be triukšmo

Pereinu prie svarbiausios dalies – garso. Nors „FreeBuds 4i“ yra lengvos, sakyčiau, net miniatiūrinės ausinės, jos idealiai jus atskirs nuo išorinio pasaulio garsų. Jau pirmą kartą užsidėję ausines pajusite tą fantastišką tylą, kurios šiame triukšmų pasaulyje ir norisi, kad muzika skambėtų gerai. Ausinių sukuriama tyla galima mėgautis ir be muzikos, pavyzdžiui, kai dirbate triukšmingoje aplinkoje ir norite susikaupti. „FreeBuds 4i“ ausinės tikrai puikus garso slopintuvas, ypač įvertinus tai, kad jos nespaudžia ausies, gerai priglunda ir fiksuojasi, yra lengvos. Jas naudodami nejausite, kad kažkas yra ausyje.

Ilgokai testavau šias ausines judriose didmiesčio gatvėse, ir turiu pasakyti, kad įspūdis toks, jog visi automobiliai – elektriniai, o jų ratai net neliečia asfalto, nes beveik nėra jokio garso. Tie, kurie ausines testavo triukšmingesnėje aplinkoje, pavyzdžiui, lėktuve, teigia, kad šios ausinės gerai slopina ir stiprius garsus. Tikiu, nes pirmas izoliacijos nuo aplinkos įspūdis tikrai „veža“.

R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės
R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės

Taigi, kad ir koks būtų fonas, jei ausyse – „FreeBuds 4i“, muziką visada girdėsite gerai. Šios ausinės turi aktyvią triukšmo slopinimo sistemą, tad jei reikia „įsileisti“ pašnekovus, t. y. girdėti pokalbį neišimant ausinių iš ausų, galima rinktis specialią, jau įprastą TWS ausinių funkciją, kai išorės garsai ausis pasiekia per mikrofoną.

Ausinių grojamas garsas tikrai geras. Šioms ausinėms „Huawei“ sukūrė naują, kiek didesnį garsiakalbį, kuris tolygiai perduoda tiek aukštus, tiek vidutinius, tiek žemus dažnius. Gal mėgstantiems žemų dažnių dundesį kažko ir pritrūks (tokiems žemų visada trūksta), tačiau realiai žemų dažnių tikrai pakanka, jie – sodrūs, be to, atkreipiau dėmesį ir į tai, kad aukštų dažnių garsai nėra „išplaukę“, jie – detalūs, girdisi labai aiškiai.

R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės
R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės

Šių ausinių garsas patiks net labai priekabiems muzikos klausytojams, nes jos ne tik labai gerai slopina išorės triukšmus, bet ir groja aiškiai bei detaliai. Testuodamas klausiausi įvairios muzikos: klasikos, džiazo, elektronikos, roko, „metalo“ ir pan. Nudžiugino tai, kad negaliu pasakyti, jog kažkuriam stiliui šios ausinės netinka, kas gana dažnai būna kalbant apie akustines sistemas. „FreeBuds 4i“ tikrai universalus variantas, tinkantis įvairiausios muzikos mėgėjams.

Kur revoliucija?

Baigiant „Huawei FreeBuds 4i“ apžvalgą turbūt reikėtų atsakyti į svarbų klausimą – kuo šis modelis yra išskirtinis, nes TWS ausinių pasiūla yra nemaža, tad pirkėjas nori žinoti, ką jam siūlo konkretus naujas modelis. Kalbant apie „FreeBuds 4i“, būtina pasakyti, kad tai yra puikios, garsą gerai atkuriančios ausinės, turinčios visas funkcijas, kurias turi geros TWS ausinės, tik yra vienas svarbus niuansas – jos kainuoja gerokai mažiau. Panašaus techninio lygio TWS ausinių kaina paprastai yra kur kas didesnė.

„FreeBuds 4i“ ausinės turi mažiau valdymo funkcijų, bet kai gerai pagalvoji, daugelis tų funkcijų retai naudojamos, o kai kurios – net įkyrios. Ausinės „Huawei FreeBuds 4i“ turi viską, ko reikia norint klausytis muzikos, jos neapkrautos tuo, ko vartotojui paprastai nereikia. „Huawei“, sukūrusi „FreeBuds 4i“ ausines, jokios revoliucijos nesukėlė, bet sugebėjo visus savo svarbiausius šios srities pasiekimus sudėti į visiems prieinamą produktą.

R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės
R.Kažimėko nuotr./Huawei FreeBuds 4i ausinės

Manau, jums vis tiek kyla klausimas, kuo šios ausinės skiriasi nuo gerokai brangesnių? Testuodamas pastebėjau tik du skirtumus:

* kuklesnis valdymas (paspaudi du kartus – paleidi arba muziką, atsiliepi į skambutį, baigi pokalbį; ilgai spaudi vieną kartą – įjungi/išjungi aktyvią triukšmo slopinimo sistemą);

* ausinių elektronika (tarkim, DI) mažiau kišasi į jų darbą.

Pirmuoju atveju gal norėtųsi turėti galimybę reguliuoti garso lygį, antruoju man nieko nesinori – tegul taip ir lieka. Ko gero, žiūrint į kainos ir savybių santykį, šioms ausinėms konkurentų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas