Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“ – tai, ko reikia: geras garsas, efektyvus triukšmo slopinimas

Iš ausinių reikalaujame tarsi nedaug: gero garso, efektyvaus triukšmo slopinimo tiek klausantis muzikos, tiek kalbant telefonu, kad jos būtų stilingos bei patogios (vertinant ne tik jų formą bet ir valdymą), na ir, kad baterija veiktų ilgai. Nors reikalavimų nedaug, tačiau ne taip lengva juos išpildyti, nes kalbame apie kompaktišką gaminį – į ausis įkišamas ausines, kurių garsiakalbiai labai maži, o kai kurie su triukšmo slopinimu susiję procesai reikalauja ir spartaus duomenų apdirbimo.
Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“
Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“ / Gamintojo nuotr.

Šią vasarą belaidžių ausinių asortimentą papildė naujosios HUAWEI ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“. 99 eurus kainuojančios ausinės priskiriamos vidutinės kainos kategorijai, kurioje konkurencija tarp gamintojų bene didžiausia. Pasižiūrėkime, ką mums siūlo šios ausinės: koks garsas, kaip jos slopina triukšmą?

Geras, įtraukiantis garsas

Išsirinkti belaides ausines ne taip lengva: asortimentas – labai platus ir nuolat pildomas, gamintojų be galo daug, vieni žinomi, kiti visiškai negirdėti. Kainų „žirklės“ irgi labai plačios: yra tiek keliolika, tiek kelis šimtų eurų kainuojančių ausinių. Atrodytų, kad pasirinkimą galėtų nulemti kaina, tačiau išsirinkęs vienas iš brangesnių ausinių, nebūtinai suprasi, kuo jos skiriasi nuo gerokai pigesnių, o pigiausios ausinės paprastai nepasižymi nei geru garsu, nei funkcionalumu.

Šią vasarą pasirodžiusios naujosios, vidutinės kainų kategorijos HUAWEI ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“ turi keturių magnetų 11 mm garsiakalbį, kuris, pasak gamintojo, atkuria 14 – 40 000 Hz dažnių diapazono garsą. Tiek mums nereikia, nes žmogaus ausis girdi nuo 20 iki 20 000 Hz dažnio garsą, tačiau ir tai idealiu atveju – gana daug žmonių negirdi aukštesnių nei 18 000 Hz dažnių.

Bet pereikime nuo ausų prie ausinių. Pirmas įspūdis – geras, subalansuotas, „minkštas“ garsas. Žemi dažniai skamba sodriai ir solidžiai, nieko panašaus į dažniausiai pasitaikantį „medinį“ bumbsėjimą, tarsi kažkas rastu daužytų į kelmą, viduriniai dažniai neišsišoka, kaip dažnai būna, kai „žemų“ nėra, galios nėra, bet reikia daugiau garso. Aukšti dažniai – neiškraipyti, neerzinantys, net galima sakyti – skaidrūs. Ne veltui šios ausinės gavo „Hi-Res Audio Wireless“ sertifikatą. Manau, kad iki 100 eurų kainų grupėje šios ausinės išsiskiria iš kitų kokybišku garsu ir norint dar geresnio garso, jau reiks ieškoti tarp daugiau nei 150 eurų kainuojančių ausinių.

Jei yra noro kiek pakoreguoti garsą, tą galima padaryti panaudojus tam tikrus garso scenarijus arba 10 juostų ekvalaizerį. Jį bei kitas garso ir triukšmo slopinimo sistemos reguliavimo galimybes rasite „AI Life“ programėlėje. Norint naudotis „HUAWEI FreeBuds 6i“ ausinėmis nebūtina programėlė, vis tik rekomenduočiau įdiegti „AI Life“, nes joje galėsite keisti jutiklinius gestus, reguliuoti garso tembrus ekvalaizeriu ir kt. Programėlę galima atsisiųsti iš „App Galery“ parduotuvės.

Gamintojo nuotr./Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“
Gamintojo nuotr./Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“

„Huawei FreeBuds 6i“ puikiai slopina triukšmą

Šių ausinių aktyvus triukšmo slopinimas išspręstas taip gerai, kad iš 10 balų jam drąsiai skiriu 10. Jos gali dinamiškai padidinti triukšmo slopinimo lygį, atsižvelgdamos į aplinką, kurioje esate. Ausinės labai gerai slopino triukšmą, kai sėdėjau triukšmingoje kavinėje, vaikščiojau mieste, judrios gatvės šaligatviu. Tiesą sakant, net buvau šiek tiek nustebintas aktyvios triukšmo slopinimo sistemos darbu.

Jei kalbėti apie telefono skambučius, tai irgi neteks nusivilti, Kiekviena „Huawei FreeBuds 6i“ ausinė turi tris mikrofonus. Jie „gaudo“ jūsų balsą, aplinkos foną, jo triukšmą, visa tai apdoroja tam tikri dirbtinio intelekto algoritmai, tad fone esantis triukšmas yra slopinamas, o jūsų balsas – išryškinamas, todėl jūsų pašnekovai aiškiai girdės, ką sakote. Išbandžiau įvairiausias triukšmingas situacijas ir daugumoje jų ausinės sugebėjo panaikinti foninį triukšmą, o žmonės, su kuriais kalbėjausi, neturėjo jokių nusiskundimų dėl mano buvimo triukšmingoje aplinkoje. Pats būdamas triukšmingoje aplinkoje taip pat gerai girdėjau savo pašnekovus ir viską, ką jie sako.

„HUAWEI FreeBuds 6i“ ausinėse įdiegta pirmaujanti trečios kartos HUAWEI triukšmo slopinimo technologija „Intelligent Dynamic ANC 3.0“, kurią turi šio gamintojo „Pro“ serijos ausinės. Taigi naujosios ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“ gavo tai, ką turi gerokai brangesnės „HUAWEI FreeBuds Pro 3“. Tai pirmas kartas, kai „i“ serijos HUAWEI ausinėse įdiegta flagmanų lygio triukšmo slopinimo funkcija. „Intelligent Dynamic ANC 3.0“ algoritmas specialiai apmokytas ir pritaikytas 34 aplinkos scenarijams. Ausinės nuolat stebi aplinkos triukšmą ir maždaug kas sekundę pakoreguoja triukšmo slopinimo sistemos parametrus.

Nauja yra tai, kad šios ausinės turi specialią ertmę (akustinę kamerą), slopinančią1000 – 3000 HZ dažnių garsus. Ši ertmė buvo sukurta remiantis Helmholco rezonatoriaus principu.

Kasdieniame gyvenime visi esame susidūrę su Helmholco rezonatoriais – garso kolonėlės, muzikos instrumentai ar net patalpų akustikos sprendimai parenkami kaip Helmholco rezonatoriai, efektyviai slopinantys nereikalingus dažnius. Helmholco rezonatoriaus veikimas yra ganėtinai paprastas, pavyzdžiui, imkime tuščią butelį: pučiant orą per butelio viršų, dalis oro patenka į butelio vidų, tad viduje slėgis didėja; tada dalis oro išsiveržia laukan per kaklelį ir viduje slėgis sumažėja. Bet mes ir toliau pučiame, tad dėl nuolatinės slėgių kaitos atsiranda virpesiai, ir mes pūsdami virš kaklelio girdime savotišką duslų butelio garsą. Tas pats principas sėkmingai gali ne tik sukelti, bet ir slopinti virpesius.

Minėta speciali ertmė yra pasyvaus triukšmo slopinimo sistemos dalis. Aktyvioji triukšmo slopinimo sistema veikia taip: mikrofonai fiksuoja triukšmą, tada generuojamos apverstos fazės garso bangos, kurios realiu laiku neutralizuoja triukšmo bangas. Reikia pasakyti, kad aktyvaus triukšmo slopinimo sistemos ANC geriau naikina žemo dažnio triukšmus, o greitai kintančius nuo 1000 Hz iki 3000 Hz dažnio garsus (tarp jų yra ir balsai) slopinti sunkiau, todėl „HUAWEI FreeBuds 6i“ ausinėse ir buvo įrengta specialia ertmė, padedanti ANC sistemai slopinti šio dažnio garsus.

Dar vienas niuansas: patobulinti „HUAWEI FreeBuds 6i“ ausinių kaušeliai – jie pagaminti iš kiek storesnės, bet itin minkštos medžiagos, todėl ausinės labai gerai priglunda prie ausų, kas užtikrina, didesnį sandarumą, gerokai mažiau aplinkos garso pasiekia mūsų ausų būgnelius.

„HUAWEI FreeBuds 6i“ ausinėse įdiegta trečiosios kartos triukšmo slopinimo sistema „Intelligent Dynamic ANC 3.0“ pasižymi 2,4 kartus greitesne duomenų apdorojimo sparta nei ankstesnės triukšmo slopinimo sistemos, o tai leidžia realiuoju laiku apskaičiuoti atvirkščios fazės garso bangas ir laiku siųsti atitinkamus nurodymus ausinių garsiakalbiui.

Gamintojo nuotr./Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“
Gamintojo nuotr./Belaidės ausinės „HUAWEI FreeBuds 6i“

Patikimas ir tikslus jutiklinis valdymas

Kiekviena ausinė turi jutiklinę dalį, kuri reaguoja į piršto prisilietimus. Tokiu būdu galite valdyti telefone grotuvą, garso lygį, atsiliepti į skambutį ir kt. Pagal numatytuosius nustatymus, dukart bakstelėjus bet kurios „HUAWEI FreeBuds 6i“ ausinės kotelį paleidžiate arba pristabdote įrašą. Brūkštelėdami per jutiklius žemyn ar aukštyn valdote garsumą, galite jį padidinti arba sumažinti. Tris kartus bakstelėjus pereisite prie kitos dainos. Jei paspausite ir palaikysite, galėsite perjungti triukšmo slopinimo sistemos parinktis.

Kai kuriuos iš šių veiksmų galite pakoreguoti programoje „AI Life". Pavyzdžiui, galite nustatyti, kad triskart bakstelėjus kairėje ausinėje, ne pereisite prie kitos dainos, o sugrįšite prie ankstesnio įrašo. Tačiau ne visas parinktis galima keisti.

Ausinių jutikliai veikia labai gerai. Jie labai jautriai ir tiksliai reaguoja į prisilietimus, pabraukimus, todėl jokių valdymo problemų neturėjau. Būna, kad su ausinių jutikliais tenka „kautis“, jie nenori klausyti, kartais įvykdo visai ne tą komandą. Šiuo atveju jokių nesusipratimų nebuvo. Iš esmės kiekvieną kartą man pavykdavo iš pirmo karto pasiekti tai, ko norėjau. Jokių nusiskundimų.

„HUAWEI "FreeBuds 6i“ baterijos veikimo laikas ir greito įkrovimo funkcija

„HUAWEI "FreeBuds 6i“ ausinių baterijos veikia 25 proc. ilgiau nei ankstesnės 5i kartos ausinių baterijos. Kiekviena ausinė turi 55 mAh bateriją, o dėklo baterijos talpa – 510 mAh.

Visiškai įkrovus ausines, jos muziką gali groti iki 8 valandų be triukšmo slopinimo sistemos ir iki 5 valandų su aktyvaus triukšmo slopinimo sistema. Jei ir dėkliuko baterija bus pakrauta 100 proc., tada ausines galėsite naudoti iki 35 valandų be triukšmo slopinimo sistemos ir 20 valandų su aktyvaus triukšmo slopinimo sistema.

Ne pats geriausias rezultatas, bet šiuo atveju svarbu tai, kad ausinių įkrovimas yra labai greitas – vos 10 minučių trunkantis greitasis įkrovimas dėkliuke užtikrina 4 valandų naudojimą. Pats dėklas įkraunamas per valandą.

Ausinių atsparumas dulkėms ir vandeniui yra IP54 klasės, t.y. jos apsaugotos nuo stambių dulkių poveikio ir nuo vandens purslų bei mažu slėgiu purškiamo vandens.

Vertinimas

„Huawei FreeBuds 6i“ ausinės – geras pirkinys už jų kainą.

Detalus, „minkštas“ garsas, sodrūs ir gilūs žemi dažniai, pakankamai skaidrūs aukšti, geras dažnių balansas.

Stilingas ir ergonomiškas dizainas – ausinės gerai priglunda prie ausų, kompaktiškas dėklas.

Pažangios technologijos – labai efektyviai dirbanti aktyvi triukšmo slopinimo technologija. Greičiausiai nerasite panašiai kainuojančių ausinių, kurios turėtų tokį puikų triukšmo slopinimą. Baterijos veikimo laikas galėtų būti ilgesnis, tačiau tikėtina, kad daugumai to visiškai pakaks. Rekomenduoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius