Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams

Renkantis naują telefoną, dažnas ieško tokio, kuriuo galėtų ne tik skambinti ar naršyti socialiniuose tinkluose, bet ir žaisti žaidimus. Kadangi pagrindiniai reikalavimai tokiam įrenginiui – ryškus ekranas ir spartus procesorius, rinkoje tokių telefonų pakankamai daug. „Bitės Profai“ apžvelgė ir išskyrė penkis geriausius modelius tam, kad išsirinkti geriausią telefoną, labiausiai atitinkantį poreikius būtų lengviau.
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams / Shutterstock nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • „iPhone 12 Pro Max“ turi sparčiausią procesorių rinkoje, kuris leis pasiekti aukščiausią įmanomą naujausių žaidimų kokybę;
  • „Samsung Galaxy S21 Ultra“ 120 Hz ekranas leis matyti sklandesnį ir ryškesnį žaidimų vaizdą;
  • Platus „Xiaomi Poco F3 5G“ ekranas išsiskiria spalvų ryškumu;
  • Į prisilietimus jautriai reaguojantis „Xiaomi Poco X3 Pro“ ekranas suteiks geresnę žaidimo valdymo kontrolę;
  • Žaisdami žaidimus kompaktiškame „iPhone SE (2020)“ galėsite itin greitai pasiekti visus mygtukus ekrane.

Daugiau apie rekomenduojamus telefonus žaidimams sužinokite toliau skaitydami šį straipsnį.

„Žaidimų entuziastai žino, kad kiekvieno tam skirto telefono svarbiausia dalis yra spartus procesorius, dėl kurio net ir patys reikliausi žaidimai veiks sklandžiai. Tą puikiai leidžia įvertinti „GeekBench“ procesoriaus galingumo testas, kurį atliko „Bitės Profai“, vertindami telefonus. Taip pat būtinas didelis ir ryškus ekranas, leisiantis mėgautis aukščiausios grafikos žaidimais“, – sako „Bitės Profas“ Andrius Archangelskis.

Topas atnaujintas 2021 m. rugpjūtį.

„iPhone 12 Pro Max“ – sparčiausias procesorius rinkoje

VIDEO: Apple iPhone 12 Pro Max apžvalga

Ne paslaptis, kad jau kelinti metai iš eilės „Apple“ išlaiko poziciją kaip gamintojas, savo įrenginiuose diegiantis sparčiausius procesorius. Nors žaidimams svarbus ne tik pagrindinis, bet ir grafikos procesorius, gera žinoti, kad gamintojas ir šioje srityje džiugina.

„Atliktas testas parodė, kad „Apple A14 Bionic“ lustas yra gerokai našesnis nei „Android“ konkurentų. Grafinis procesoriaus sparta vidutiniškai siekia net 78 kadrus per sekundę, o tai ne tik užtikrina tolygų žaidimų veikimą, bet ir garantuoja, kad jame veiks visi naujausi telefonams skirti žaidimai. Ir kas svarbiausia – pačia aukščiausia savo kokybe“, – sako „Bitės“ išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Ekspertas primena, kad daugelio pamėgtas žaidimas „Fortnite“ vis dar neprieinamas „iOS“ įrenginių vartotojams ir nėra aišku, ar apskirtai bus grąžintas į „App Store“. Nepaisant to, „iPhone 12 Pro Max“ tikrai pamėgs norintys aukščiausios žaidimų patirties, kurią užtikrina ryškus, kontrastingas ir erdvus 6,7 colių „OLED“ ekranas.

Daugiau apie „iPhone 12 Pro Max“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Samsung Galaxy S21 Ultra“ – geriausia žaidimų kokybė

VIDEO: Samsung Galaxy S21 | S21+ | S21 Ultra apžvalga

Visai kaip „Apple“, kuri kasmet į „iPhone“ įdeda naujausią ir galingiausią procesorių, taip ir „Samsung“ savo „Galaxy S“ seriją apdovanojo sparčiausiu ir greičiausiu jai prieinamu procesoriumi rinkoje – „Exynos 2100“.

„Tai – pirmasis pagal 5 nm technologiją pagamintas „Samsung“ lustas, kuris lengviau ir greičiau susidoros su bet kokiomis užduotimis nei pernai metų „Exynos 990“. Lyginant juos tarpusavyje, „Exynos 2100“ atliktas net 30 proc., o grafiniame procesoriuje – 25 proc. patobulinimas. Kad telefonu bus lengva tiek dirbti, tiek žaisti patvirtino ir „GeekBench“galingumo testai“, – tikina A. Archangelskis.

Verta paminėti ir 6,8 colio „Dynamic AMOLED“ 120 Hz ekraną, kuris žaidžiant palaikomus žaidimus, pavyzdžiui, „League of Legends: Wild Rift“ ar „Fortine“ leis išgauti daug sklandesnį vaizdą. Telefonas dar gali pasigirti vienomis geriausių kamerų rinkoje, tad „Samsung Galaxy S21 Ultra“ patiks „Android“ gerbėjams, norintiems spartaus įrenginio su daugybe funkcijų.

Jei iš vis augančio žaidimų skaičiaus bus sunku išsirinkti sau tinkamą, visuomet galite užsukti į „Bitės Profų“ parengtą straipsnį, kur rasite atrinktus 10 geriausių.

Daugiau apie „Samsung Galaxy S21 Ultra“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Xiaomi Poco F3 5G“ – greitas it žvėris

Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams
Gamintojo nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams

Xiaomi Poco F3 5G“ – itin greitas telefonas. Dėl galingiausio iki šiol naudoto „POCO“ serijos „5G Snapdragon 870“ procesoriaus ir ilgai energiją išlaikančios baterijos galėsite kur kas ilgiau džiaugtis mėgstamais žaidimais.

„Žaibiškas mobiliojo telefono greitis buvo patvirtintas ir „GeekBench“ testuose. Be itin spartaus procesoriaus, telefonas dar turi puikų 6,67 colių „AMOLED“ ekraną su 120 Hz vaizdo atsinaujinimo dažniu – tokiu, koks būna šiuolaikiniuose žaidimų kompiuterių ekranuose. Jis leis žaisti žaidimus be jokių trikdžių“, – tikina A. Archangelskis.

Ekspertas pamini ir 1300 nitų siekiantį ekrano ryškumą, kuris leis turinį ekrane įžiūrėti net ir itin saulėtą dieną. Ne mažiau svarbi ir „HDR10+“ technologija, padedanti padidinti vaizdo kontrastingumą, kuris itin svarbus žaidžiant žaidimus – jie neretai pasižymi tamsiomis aplinkomis.

„Xiaomi Poco F3 5G“ rekomenduojamas tiems, kuriems svarbiausia, kad telefonas būtų greitas ir kainuotų mažiau nei naujausi rinkos flagmanai.

Daugiau apie „Xiaomi Poco F3 5G“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Xiaomi Poco X3 Pro“ – ekonomiškas įrenginys su sparčiu procesoriumi

Shutterstock nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams
Shutterstock nuotr./Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi telefonai žaidimams

Pirmiausia, ką pamatome pažvelgę į „Xiaomi Poco X3 Pro“ parametrus, tai „Snapdragon 860“ lustas, kuris leidžia suprasti, kad tai – flagmano lygio našumą siekiantis telefonas.

„Telefono procesorius – 2021-ųjų metų pirmaujančio 4G flagmano lygio. Dėl didelio 120 Hz „AMOLED“ ekrano atnaujinimo dažnio bus kur kas maloniau žaisti grafiškai sudėtingus žaidimus. O 240 Hz siekiantis jutiklinio atsako dažnis suteiks geresnę žaidimo valdymo kontrolę“, – tikina A. Archangelskis.

Na, o jei žaidimus žaisite ilgiau, negu planavote, įkaitęs telefonas liks užmaršty: procesorius aušinamas iki 6 °C, kad žaidimų malonumais galėtumėte mėgautis visu pajėgumu. Įspūdingas rezultatas įrenginiui, kainuojančiam mažiau nei 300 eurų.

„Xiaomi Poco X3 Pro“ puikiai tinka tiems, kurie nori žaisti naujausius žaidimus, tačiau nėra pasirengę mokėti daug už pažangiausių įrenginių funkcijas. Be to, telefonas turi net 5160 mAh bateriją, kuri leis be perstojo žaisti žaidimus iki 11 valandų.

Daugiau apie „Xiaomi Poco X3 Pro“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„iPhone SE (2020)“ – aukštos kokybės žaidimai itin kompaktiškame telefone

VIDEO: Apple iPhone SE apžvalga

„Bitės Profo“ teigimu, nors straipsnio pradžioje buvo užsiminta, kad žaidimams skirtam telefonui būtinas didelis ekranas, tačiau maži įrenginiai turi savų pliusų. Juose kur kas lengviau ir greičiau pasieksite visus reikalingus mygtukus.

„Būtent todėl „iPhone SE (2020)“ galiu rekomenduoti kaip žaidimams skirtą telefoną. Viduje slepiasi pažangiausias tarp išmaniųjų telefonų „Apple A13 Bionic“ procesorius, kuris veikia ir „iPhone 11 Pro Max“ flagmane. Atlikti „GeekBench“ testai parodė, kad su juo ne tik sparčiai veikia visos kasdienės funkcijos, bet ir atsiveria naujausių žaidimų pasaulis“, – teigia A.Archangelskis.

Vienam pažangiausių procesorių nekels iššūkių ir papildytos realybės žaidimai. Tad telefonas patiks žmonėms, norintiems mažo ir kompaktiško, tačiau naujausius žaidimus palaikančio telefono.

Daugiau apie „iPhone SE (2020)“ sužinosite šio telefono aprašyme.

Jei visgi žaidimus mieliau renkatės žaisti kompiuteriu, tačiau pasimetėte gausioje pasiūloje, „Bitės Profai“ apžvelgė nešiojamuosius kompiuterius ir išskyrė geriausius modelius, tinkančius kompiuteriniams žaidimams. Taip pat „Bitės Profai“ pataria, ką reikėtų žinoti ir į ką svarbiausia atkreipti dėmesį renkantis kompiuterį žaidimams.

Daugiau apie išmaniuosius telefonus galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas