Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BITĖS Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi vidutinės klasės telefonai

Jei ieškote naujo išmaniojo už žemesnę kainą, vidutinių telefonų klasėje netrūksta puikių modelių, kai kuriais parametrais pasižyminčių net ir flagmanams būdingomis savybėmis. Vieni gali turėti galingas kameras, kiti ryškius ekranus ar ilgai tarnaujančias baterijas ir stebinti naujausiomis technologijomis, tokiomis kaip 5G. Pasirinkimas šioje klasėje itin didelis, tad „Bitės Profai“ apžvelgė visus išmaniuosius ir išrinko penkis geriausius modelius iki 400 eurų tam, kad išsirinkti išmanųjį, labiausiai atitinkantį poreikius, būtų lengviau.
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi vidutinės klasės telefonai
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi vidutinės klasės telefonai / Samsung nuotr.

Taupydami Jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • Vidutinės klasės išmanieji kai kuriomis funkcijomis kartais gali prilygti net ir brangiausiems modeliams;
  • Eksperto teigimu, naujasis „Samsung Galaxy A52” lenkia savo konkurentus ir yra geriausias pasirinkimas iš vidutinės klasės telefonų;
  • Už patrauklią kainą „Xiaomi Mi 10T Lite” siūlo išskirtinius parametrus ir brangesniuose telefonuose sutinkamą procesorių;
  • „One Plus Nord“ pasižymi tvarkinga operacine sistema, kuri nėra apkrauta nereikalingomis funkcijomis, animacijomis ir programomis;
  • „Samsung Galaxy A42 5G“ baterija ilgiausiai tarnauja iš vidutinės klasės telefonų, kuriuos šiuo metu galima nusipirkti Lietuvoje;
  • „Xiaomi Poco X3“ svarbiausi parametrai ir smulkios detalės pritaikytos užkietėjusiems žaidimų mėgėjams.

Jei norite daugiau sužinoti apie rekomenduojamus vidutinės klasės telefonus, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų“ tekstą.

„Vidutinės klasės išmanieji dažniausiai nėra gaminami iš aukščiausios kokybės medžiagų ir flagmanams nusileidžia kiek paprastesniu dizainu. Vis dėlto jie turi visas reikalingas funkcijas, o kartais tam tikrais parametrais prilygsta brangiausiems mobiliesiems. Šioje klasėje galima

įsigyti efektyvų ir patikimą telefoną, kuris bus puikus pagalbininkas atliekant įvairias užduotis ar pramogaujant“, – paaiškina „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

„Bitės Profai“ geriausių vidutinės klasės telefonų TOP 5 atnaujina reguliariai. Naujausią informaciją rasite „Bitės Profų“ puslapyje.

„Samsung Galaxy A52” – aukščiausiai klasei būdingos savybės

BITĖ nuotr./Samsung Galaxy A52
BITĖ nuotr./Samsung Galaxy A52

Samsung Galaxy A52” išsiskiria itin sodriai spalvas atvaizduojančiu ekranu, kurio vaizdo atnaujinimo dažnis (90 Hz) yra didesnis nei daugumos vidutinės klasės išmaniųjų. Ši savybė sudaro įspūdį, kad įrenginys veikia sklandžiau ir greičiau, todėl naršyti internete su „Galaxy A52” kur kas maloniau.

„Kameros optinio stabilizavimo funkcija, retai sutinkama kituose vidutiniuose telefonuose, leidžia įamžinti tikslius kadrus, kai tai padaryti sunku, pavyzdžiui, žingsniuojant. Tuomet žmogaus rankos kiek dreba, o stabilizacija padeda išlaikyti kokybišką ir nesulietą vaizdą nuotraukoje. Dažnai tokiais atvejais, kai kamera juda ir neturi stabilizacijos, nuotraukos gaunasi susiliejusios. Negana to, šio modelio 64 megapikselių kameros jutiklis yra didesnis, tad įamžina detalias nuotraukas net ir prastesnio apšvietimo sąlygomis“, – pabrėžia „Bitės Profas“.

„Galaxy A52” – dar ir atsparus dulkėms bei vandeniui. Tai viena išskirtinių vidutinės klasės telefono savybių. „A52” nebijo būti panardintas į vandenį 1 metro gylyje 30 minučių, o tai reiškia, kad tikrai nereikia baigti skambučio, kai pradeda lyti.

Šio įrenginio baterijos talpa yra pakankamai didelė mobiliųjų rinkoje – 4500 mAh. Naudingas privalumus, kad yra greitojo įkrovimo funkcija – pasikrauna iki 52 proc. vos per 30 minučių, o tiek užtenka naudojant telefoną darbo dieną.

„Praėjusiais metais „Samsung Galaxy A51“ buvo populiariausias „Android“ telefonas Europoje. Šių metų kovo pabaigoje išleistas naujasis „Galaxy A52” dėl geros kainos ir patobulinimų, būdingų aukščiausios klasės telefonams, mano nuomone, yra geriausias pasirinkimas visiems ieškant vidutinės klasės išmaniojo“, – sako M.Vrubliauskas.

Daugiau apie „Samsung Galaxy A52” sužinosite šio telefono aprašyme arba šiame „Bitės Profų“ vaizdo įraše.

„Xiaomi Mi 10T Lite” – ieškantiems išskirtinių parametrų

Gamintojo nuotr./Xiaomi Mi 10T Lite
Gamintojo nuotr./Xiaomi Mi 10T Lite

Per pusvalandį iki 68 proc. įsikraunanti baterija, didelė vidinė atmintis, praplečiama atminties kortele, aukštos raiškos 64 MP kamera, leidžianti įamžinti detalias ir ryškias nuotraukas – tai savybės dėl kurių „Xiaomi Mi 10T Lite“ kartais pranoksta net ir kai kuriuos brangesnius modelius.

„Erdvus „FHD+“ raiškos ekranas su aukščiausiu tarp panašių konkurentų vaizdo atkūrimo dažniu (120 Hz) leidžia sklandžiau naudotis telefonu, o dar didesnis ekrano pranašumas jaučiamas žaidžiant žaidimus. Be to, „Xiaomi Mi 10T Lite“ palaiko 5G. Kai naujoji ryšio technologija startuos Lietuvoje, nereikės skubėti pirkti naują įrenginį norint mėgautis didžiausiu interneto greičiu“, – priduria M. Vrubliauskas.

Įrenginys turi procesorių, kurį dažniausiai galima sutikti brangesniuose įrenginiuose. Jis našus, greitas atliekant kasdienius darbus n puikiai tinka pramogaujantiems bei naujausių žaidimų mėgėjams, kurie ieško išskirtinių parametrų už patrauklią kainą.

Siūlome susipažinti su daugiau panašių parametrų telefonų modeliais ir pasižvalgyti į kitus įrenginius.

„One Plus Nord“ – sumaniai naudoja energiją

Gamintojo nuotr./One Plus Nord
Gamintojo nuotr./One Plus Nord

One Plus Nord“ efektyviau už kitus naudoja savo resursus, nes operacinė sistema yra mažiau apkrauta papildomomis funkcijomis, animacijomis ir nereikalingomis programėlėmis. Dėl to telefonas veikia ne tik sklandžiau ir našiau, bet ir mažiau naudoja akumuliatoriaus energijos. Dėl greitojo krovimo funkcijos baterija įsikrauna iki 50 proc. vos per pusvalandį.

„Vidutinės klasės telefonams dažniau būdingos paprastesnės medžiagos, tačiau šio modelio ekraną ir nugarėlę dengia grūdintas ir įbrėžimams atsparus „Gorilla Glass 5“ stiklas. Negana to, telefonas pasižymi flagmano savybėmis – galingas procesorius, didelė vidinė atmintis ir gerai įžiūrimas itin šviesioje aplinkoje ekranas“, – priduria „Bitės Profas“.

Kadangi „One Plus Nord“ ekranas palaiko aukštesnį vaizdo atkūrimo dažnį (90 Hz), atrodo, kad jis veikia sklandžiau už daugelį savo klasės konkurentų. 5G technologija integruota tam, kad jai atsiradus Lietuvoje vartotojas iškarto galėtų naudotis sparčiausiu internetu. Tai vienas išvaizdžiausių ir sklandžiausių vidutinės klasės telefonų.

Daugiau apie „Oneplus Nord“ sužinosite šio telefono aprašyme.

„Samsung Galaxy A42 5G“ – mėgstantiems inovacijas

BITĖ nuotr./Samsung Galaxy A42 5G
BITĖ nuotr./Samsung Galaxy A42 5G

Šis modelis turi vieną erdviausių ekranų, kuriame vaizdai ryškūs ir spalvingi, tad jame galėsite matyti daugiau.

„Kamera turi net keturis objektyvus, iš kurių vienas yra skirtas makrofotografijai. Jis retai diegiamas net aukščiausios klasės išmaniuosiuose ir leidžia itin gerai fotografuoti smulkius objektus iš arti, pavyzdžiui, augalus ar gėles. Fotografuoti ir filmuoti galima į valias, nes su 128 GB vidine talpa veikiausiai neprireiks atminties kortelės, kurią, beje, į šį įrenginį įdėti taip pat galima“, – pažymi ekspertas.

Dėl to, kad telefonas nėra mažas gamintojas, galėjo integruoti ir didesnę bateriją – net 5000 mAh talpos. Retas vidutinės klasės telefonas turi tokį talpų akumuliatorių, kurio energija yra dar ir efektyviai paskirstoma procesoriaus. Šiuo metu tai ilgiausiai tarnaujantis vidutinės klasės išmanusis telefonas, kurį galima nusipirkti Lietuvoje.

Samsung Galaxy A42 5G“ patiks inovatyviems žmonėms galvojantiems apie ateitį –išskirtinis ir modernus nugarėlės dizainas, ilgas ir patikimas baterijos veikimas, daugiau atveriančios kameros ir ateities ryšio 5G palaikymas.

Siūlome susipažinti su daugiau panašių parametrų telefonų modeliais ir pasižvalgyti į kitus įrenginius.

„Xiaomi Poco X3“ – užkietėjusiems žaidėjams

Gamintojo nuotr./Xiaomi Poco X3
Gamintojo nuotr./Xiaomi Poco X3

Xiaomi Poco X3“ išsiskiria bene didžiausia baterijos talpa (5160mAh) visoje vidutinių telefonų klasėje, o tai reiškia, kad vienu įkrovimu galima naudoti iki dviejų dienų arba ilgiau mėgautis žaidimais.

„Šio išmaniojo ekranas pasižymi 120 Hz vaizdo atnaujinimo dažniu, todėl veikimas atrodo sklandesnis. Jautrumo dažnis siekia 240 Hz tam, kad valdyti žaidimus būtų galima itin tiksliai ir sklandžiai. Šiame kainos segmente jis turi geriausiai vaizdo grafiką apdorojantį „Snapdragon 732G“ procesorių, o „Game Turbo 3.0“ rėžimas efektyviau naudoja telefono resursus žaidžiant“, – pastebi „Bitės Profas“.

Ne tik svarbiausi parametrai, bet ir daug smulkių privalumų yra pritaikyti žaidimų mėgėjams. Dauguma įvertins kokybišką įrenginio stereogarsą ir standartinę ausinių jungtį. Skirtingu stiprumo prisitaikanti vibracija sudarys įspūdį, jog rankose laikote žaidimų konsolės pultelį.

Daugiau apie „Xiaomi Poco X3“ sužinosite šio telefono aprašyme.

Ką dar reikėtų žinoti renkantis vidutinės klasės išmanųjį telefoną?

  • Į ką svarbiausia atkreipti dėmesį perkant vidutinės klasės telefoną?

Svarbiausias suprasti, kokios savybės jums yra labiausiai aktualios ir dažniausiai naudojamos. Pavyzdžiui, gali būti ilgiau tarnaujanti baterija ar geresnė kamera. Vidutinės klasės telefonai dažniausiai turi 2-3 parametrus, prilygstančius geriausiems įrenginiams, o kitus – šiek tiek prastesnius. Taip ir todėl, kad gamintojas galėtų pasiūlyti juos už patrauklią kainą. Jeigu nesate tikri kurį įrenginį įsigyti, visada galite pasitarti su didžiuosiuose BITĖS salonuose dirbančiais „Bitės Profais“.

  • Ar galima įsigyti telefoną su gerai fotografuojančia kamera iki 400 eurų?

Didžioji dalis vidutinės klasės telefonų gerame apšvietime gali fotografuoti labai panašiai kaip brangiausi telefonai. Vis dėlto dažniausiai gerokai prasčiau fotografuoja prastame apšvietime, pavyzdžiui, prieblandoje ar naktinio miesto panoramoje.

  • Ar vidutinės klasės telefonai palaiko dvi SIM korteles?

Beveik visi palaiko dvi SIM korteles vienu metu. Ar tikrai galima naudotis dviem SIM kortelėmis vienu metu, galima rasti įrenginio aprašyme.

  • Ar vidutinės klasės telefonai tinkami žaidimams?

Taip, juose veiks visi žaidimai. Tiesa, dalis žaidimų gali neleisti nustatyti aukščiausios grafikos nustatymų.

  • Ar vidutinės klasės telefonai atsparūs dulkėms ir vandeniui?

Tai priklauso nuo įrenginio gamintojo. Ieškokite IP67 arba IP68 sertifikatų mobiliojo aprašyme. Jie reiškia, kad telefonas atsparus minėtiems veiksniams.

  • Ar visų vidutinės klasės telefonų baterijos prastesnės už brangesnių akumuliatorius?

Tikrai ne. Baterijos veikimas priklauso nuo kelių faktorių. Tai – jos dydis, programinės įrangos optimizacija ar procesoriaus efektyvumas. Vidutinės klasės telefonų baterijos tarnauja panašiai, o kai kuriais atvejais netgi geriau nei brangiausių telefonų.

Daugiau apie išmaniuosius telefonus galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje https://www.bite.lt/profai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas