Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bitkoinų kasėjai susirūpino ekologija – ieško žaliosios energijos

Teksaso gilumoje, fermerių krašte, kriptovaliutų įmonė „Argo Blockchain“ palei žvyrkelį stato interneto amžiui skirtą jėgainę: kriptovaliutų „kasybos“ punktą, pilną kompiuterių, generuojančių naujus bitkoinus.
Kriptovaliutų kasykla
Kriptovaliutų kasykla / „The New York Times“/Carter Johnston nuotr.

Tačiau šios įmonės veikla skiriasi nuo kitų bitkoinų kasybos operacijų, kurioms naudojama daug iškastinio kuro ir išmetama anglies dvideginio – „Argo“ tvirtina, kad ji bando būti ekologiškai atsakinga.

Kai Peteris Wallas, „Argo“ vykdomasis direktorius, vieną šio mėnesio rytą žurnalistams vedė ekskursiją po 126 000 kvadratinių pėdų punktą, jis atkreipė svečių dėmesį į už keleto kilometrų nuo kelio esančias vėjo turbinas, kurių balti sparnai blizgėjo saulės šviesoje.

Jis pareiškė, kad naujasis objektas, esantis už valandos kelio nuo Lubbocko gyvenvietės, daugiausia bus maitinamas vėjo ir saulės energija. „Tai – bitkoinų kasybos nirvana, – sakė P.Wallas. – Pasižiūri į tolį ir pamatai, iš kur atkeliauja toji atsinaujinanti energija.“

Sulaukęs politikų ir aplinkosaugininkų kritikos, kriptovaliutų kasybos sektorius suskubo taisyti savo reputaciją, siekdamas mesti iššūkį vyraujančiai nuomonei, kad jo elektrą ryjantys kompiuteriai kenkia klimatui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas