Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dalis vilniečių veikiausiai nematys „Eurovizijos“ pirmojo pusfinalio

Kai kurie interneto paslaugų teikėjo „Telia“ vartotojai, gyvenantys Vilniuje, Savanorių 28, Kirtimų 33 ir Bukčių rajone, antradienio vakarą gali būti priversti ieškoti išradingesnių būdų stebėti „Eurovizijos“ pirmąjį pusfinalį: nutrauktas optinis laidas, kuriuo tiekiamos interneto ir televizijos paslaugos.
Nutrauktas „Telia“ laidas su 200 optinių skaidulų
Nutrauktas „Telia“ laidas su 200 optinių skaidulų / A.Stasiulaičio nuotr.

Anot „Telia“ atstovo spaudai Audriaus Stasiulaičio, antradienį popiet, tvarkant šaligatvį Architektų gatvėje, buvo smarkiai pažeistas optinis laidas, kurio taisymo darbai gali užtrukti iki trečiadienio ryto.

Šiuo optiniu laidu ryšio paslaugos teikiamos didesniam vartotojų kiekiui, tačiau dalis jų jau gali naudotis ir internetu, ir televizija, nes duomenų srautai buvo nukreipti per rezervinius laidus. „Telia“ inžinieriai šiuo metu jungia nutrauktas optinio laido skaidulas – kiekvienos jų atstatymas trunka minutę ar ilgiau, o nutrauktame laide jų buvo 200. Darbai turėtų užtrukti iki 2 valandų nakties, tačiau kai kuriems klientams ryšio paslaugos gali būti atnaujintos ir anksčiau.

Informuojame, kad LRT kanalą, kuriuo bus transliuojama „Eurovizija“, taip pat galima žiūrėti atsisiuntus programėlę „LRT Grotuvas“ („Android“, „iOS“). A.Stasiulaitis informavo, kad „Telia“ klientams, kurie „Euroviziją“ žiūrės mobiliuoju internetu ir dėl to bus išnaudotas duomenų limitas, antradienio vakarą sunaudotas duomenų kiekis nebus skaičiuojamas (tiesa, apie tai teks pranešti operatoriaus atstovams).

Pusiau juokaudamas, pusiau rimtai A.Stasiulaitis paragino žiūrovus pusfinalyje balsuoti už Izraelio atstovę, mat duodama interviu ji užsiminė, jog jai idealus vyras yra tas, kuris sugeba pataisyti internetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas