Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 06

Dalyvavimas tyrimuose ir donorystė: užsienyje už pagalbą mokslui – atlygis, o kaip Lietuvoje?

Yra daugybė būdų, kaip galima papildomai užsidirbti. Vienas iš jų – prisidėti prie mokslo pažangos dalyvaujant įvairiuose eksperimentuose arba tampant donoru. Atlygiu už tokią praktiką užsienio šalyse vilioja dauguma. 15min pasidomėjo, kokie yra populiariausi būdai užsidirbti iš bendradarbiavimo moksliniais tikslais ir kokias galimybes galima rasti Lietuvoje.
Pacientas
Pacientas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

NASA miego eksperimentas

NASA jums mokės už tai, kad liktumėte lovoje. Tačiau yra vienas kabliukas: turite joje išbūti 60 dienų, 24 valandas per parą.

Žinoma, už tai dosniai atsilyginama. NASA skelbia, kad išmoka už dalyvavimą siekia 18500 JAV dolerių.

Tyrimai lovoje padeda NASA tyrėjams pamatyti kai kuriuos astronautų organizmo pokyčius, kuriuos sukelia skrydžio į kosmosą nesvarumo būsena.

Mokslininkai jau atrinko pirmosios grupės dalyvius, tačiau 2021 m. lapkritį NASA paskelbė apie beveik 50 mln. dolerių vertės sutartį, pagal kurią bus tęsiami lovos poilsio tyrimai, praneša „Business Insider“.

Gauti užmokestį už tai, kad kelis mėnesius pagulėsite, gali atrodyti kaip lengvi pinigai, tačiau nepamirškite, kad atrankos komitetas ieško dalyvių, kurie pasižymėtų fizinėmis ir psichologinėmis tikro astronauto savybėmis. Gulėdami visą laiką turėsite laikyti galvą palenktą šešiais laipsniais žemyn, net kai prausiatės, valgote ir naudojatės tualetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas