Sportas gyvai

Darbo našumui padeda ir kokybiško monitoriaus pasirinkimas: įvardijo „Samsung“ modelius, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį

Ilgos valandos praleistos prie kompiuterio – neišvengiama dažno darbo dienos dalis. Vis tik, netinkamai įrengta darbo vieta gali sukelti įvairių sveikatos problemų – nuo nugaros skausmo iki akių įtampos. Ar žinojote, kad našiam ir produktyviam darbui svarbi ne tik patogi kėdė ar stalas, bet ir kokybiško monitoriaus pasirinkimas? Renkantis monitorių darbui „Samsung“ ekspertas pataria dėmesį atkreipti į kelis modelius, suteikiančius itin patogaus, kokybiško darbo kompiuteriu patirtį.
„Odyssey OLED G9“ lenktas monitorius
„Odyssey OLED G9“ lenktas monitorius / „Samsung“ nuotr.

Tikriausiai nieko nenustebinsime pasakę, kad produktyviam darbui svarbu išlaikyti tinkamą laikyseną. Būtent dėl to kuriantis darbo vietą svarbu pasirinkti kėdę su atlošu, mat taip yra prilaikoma apatinė nugaros dalis. Taip pat kėdės aukštį reikėtų susireguliuoti taip, kad kojos galėtų patogiai stovėti ant grindų arba specialios kojų atramos, o sėdint keliai būtų klubų lygyje.

Norint išlaikyti puikią laikyseną dirbant prie kompiuterio alkūnės turėtų būti padėtos 90–120 laipsnių kampu. Riešus reikėtų laikyti tiesiai, o rankas – alkūnių lygyje. „Samsung“ dalijasi ir dar keliais naudingais patarimais, kurie padės susikurti kuo patogesnę darbo vietą ir išlaikyti puikią savijautą.

Reguliariai darykite pertraukas, pasirinkite tinkamą apšvietimą

Tam, kad dirbant nepakenktumėte sveikatai monitorius turėtų stovėti akių lygyje. Tai padeda išlaikyti neutralią kaklo padėtį ir sumažina akių įtampą. Monitorių patartina laikyti maždaug ištiestos rankos atstumu nuo savęs. Toks atstumas taip pat sumažina akių nuovargį.

Dirbant patartina laikytis ir dar vienos paprastos taisyklės. Tai yra kas 20 minučių reikėtų padaryti 20 sekundžių pertrauką ir pažiūrėti į objektą, kuris yra nutolęs apie 6 metrus. Šis metodas sumažina akių nuovargį. Be to, kas valandą ar kelias patartina bent 10 minučių išeiti pasivaikščioti į lauką ar padaryti kelis atpalaiduojamus fizinius pratimus.

Įsitikinkite, kad jūsų darbo vieta yra tinkamai apšviesta. Svarbiausia, kad dirbate ne per tamsioje patalpoje. Be to, svarbu, kad monitoriai nestovėtų prieš pat langus – mat dienos šviesa krentanti tiesiai į ekraną gali apsunkinti akių darbą.

Tam, kad sumažintumėte rankų ir riešų įtampą darbo metu patariama naudoti patogią klaviatūrą ir pelę.

Kokybišką darbą lemia ir tinkamas monitoriaus pasirinkimas

Osvaldas Varnas, „Samsung Electronics Baltics“ profesionalių ekranų pardavimų vadovas sako, kad komfortą darbe lemia ir tinkamo monitoriaus pasirinkimas. Pavyzdžiui, monitoriai su mėlynos šviesos filtrais sumažina žalingą mėlynos šviesos spinduliavimą, kuris sukelia akių įtampą ir netgi gali pakenkti miego kokybei. Dar viena svarbi funkcija į kurią svarbu atkreipti dėmesį – monitoriai su „Flicker free" technologija sumažina ekrano mirgėjimą, kuris gali sukelti akių nuovargį.

Būtent šiomis savybėmis pasižymi „Samsung Odyssey“ serijos monitoriai. Dar vienas šių monitorių išskirtinumas – jie sugeria atspindžius, todėl patogiai dirbti galėsite net ir esant ryškiam dienos apšvietimui. O, pavyzdžiui, „Samsung ViewFinity“ monitorių linijos modeliai gali pasigirti išmaniomis „Eye Care“ akių apsaugos funkcijomis. Pastarosios yra sertifikuotos „TÜV-Rheinland“ specialistų ir mažina akių nuovargį, prie kompiuterio dirbant ilgesnį laiką.

Ieškant geriausio monitoriaus patartina rinktis tokius, kurių stovus galima reguliuoti. Monitoriai su aukščio, pakreipimo ir pasukimo reguliatoriais leidžia susikurti ergonomiškiausią darbo vietą.

„Samsung“ nuotr./„Smart M8“ monitorius
„Samsung“ nuotr./„Smart M8“ monitorius

Didesnis ekranas suteikia daugiau erdvės daugiafunkcionalumui – vienu metu galima atidaryti kelis langus ir patogiai dirbti naudojant skirtingas programas. O. Varno teigimu, „Samsung Smart“ linijos monitoriuose esanti didesnė skiriamoji geba užtikrina ryškesnį vaizdą ir didesnį detalumą bei padeda lengviau skaityti smulkų tekstą ar peržiūrėti sudėtingą grafiką. Be to, spalvų tikslumas ir kalibravimo galimybės yra labai svarbios profesionalams, dirbantiems grafinio dizaino, fotografijos ir vaizdo įrašų gamybos srityse.

Anot jo, dar viena itin patogi opcija darbui – lenktas monitorius „Odyssey OLED G9“, kuris pasižymi ne tik funkcijomis, pagerinančiomis darbo patirtį, bet ir itin dideliu lenktu 49 colių įstrižainės ekranu bei funkcijomis leidžiančiomis įspūdingą šio monitoriaus ekraną panaudoti ne tik darbui, bet ir išmaniajai televizijai, filmams ir patogiai sąsajai su išmaniuoju telefonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius