Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėmesys Vilniaus kibernetiniam saugumui: entuziastai kviečiami dalyvauti konkurse ir ieškoti spragų

Kibernetinio saugumo ir IT entuziastai kviečiami savo kalendoriuje pasižymėti spalio 17 d. – tądien startuos jau tradiciniu tampantis konkursas „Bug Bounty“, rašoma Vilniaus miesto savivaldybės pranešime spaudai.
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka / Unsplash nuotr.

Konkurso dalyvių tikslas – atrasti Vilniaus miesto savivaldybei priklausančių puslapių saugumo spragas. Už pastebėtas ir pasitvirtinusias klaidas bus skiriami piniginiai prizai.

„Vilnius valdo daug įvairių sistemų, todėl užkirsti kelią bet kokiems nesklandumams yra ypač svarbu. „Bug Bounty“ konkursas yra vienas iš būdų paskatinti IT profesionalus įsitraukti į miesto saugumo stiprinimą, padėti sukurti saugesnę skaitmeninę aplinką visiems“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Inovacijų ir technologijų grupės vadovas Jonas Pidkovas.

Konkursas vyks 10 darbo dienų, per kurias dalyviai galės ieškoti saugumo spragų savivaldybės interneto svetainėse. Už atrastas ir pasitvirtinusias spragas bus skiriami piniginiai prizai – priklausomai nuo spragos sudėtingumo bus galima laimėti nuo 100 iki 3000 eurų piniginį prizą.

Norintys dalyvauti konkurse, pirmiausia turės užsiregistruoti ir užpildyti konfidencialumo pasižadėjimą. Registracija bus atidaryta spalio 17 d.

Konkurse gali dalyvauti visi kibernetiniu saugumu besidomintys asmenys nuo 14 metų. Nepilnamečiams dalyviams yra reikalingas tėvų sutikimas.

Daugiau informacijos apie konkursą ir jo sąlygas čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas