Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 26

Didžiausioje pasaulyje „iPhone“ gamykloje – protestų banga: ar prieš Kalėdas nepritrūksime išmaniųjų?

Didžiausią pasaulyje „iPhone“ gamyklą Kinijoje purto neramumai – savaitei uždarius gamyklą dėl COVID-19 ligos plitimo, dėl algų sunerimę darbuotojai pradėjo protesto akcijas. Stringanti gamyklos veikla kelia nerimą, kad prieš Kalėdas „iPhone“ tiekimas bus smarkiai apribotas. 15min pasidomėjo, ar populiariausių „iPhone“ modelių tiekimo nesklandumai gali pasijusti ir Lietuvoje.
„iPhone“
„iPhone“ / 123RF.com nuotr.

Džengdžou mieste esančioje „Foxconn“ gamykloje, kurioje dirba apie 200 tūkst. žmonių, gaminama didžioji dalis naujų „Apple“ telefonų, įskaitant naująjį „iPhone 14“.

Jau kurį laiką „Apple“ susiduria su dideliais tiekimo grandinės apribojimais surinkimo gamykloje. Bendrovės teigimu, spėjama, jog „iPhone 14“ tiekimas patirs smūgį kaip tik prasidėjus svarbiausiam šventiniam apsipirkimo sezonui.

Gamybą sutrikdė COVID-19 ir protestai

„Apple“ veikla Kinijoje tokia svarbi, kad vietiniai gyventojai Džengdžou vadina „iPhone“ miestu. Kai gamykla „Foxconn“ dirba visu pajėgumu, per dieną joje galima pagaminti 500 tūkst. „iPhone“ telefonų. Tai didžiausia atskira „iPhone“, kuris sudaro daugiau nei pusę metinių „Apple“ pardavimų, gamykla.

Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14 Pro
Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14 Pro

Kaip praneša užsienio naujienų portalai, gamyklą šį mėnesį sukrėtė nepasitenkinimas dėl griežtų priemonių, kurios taikomos siekiant pažaboti COVID-19 plitimą. Darbuotojai, socialinėse medijose pasiskundę dėl elgesio su jais, paliko gamyklą ir iškeliavo į gimtuosius miestus. Tuomet bendrovė įdarbino naujus darbuotojus, žadėdama jiems dosnias premijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas