Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skelbiama, kad kibernetinę ataką patyrusi Rusijos oro transporto agentūra pereina prie popierinių dokumentų

Rusijos federalinė oro transporto agentūra („Rosaviacija“) galėjo patirti didžiulę kibernetinę ataką, kurios metu prarado 65 terabaitus informacijos. Įsilaužėliai ištrynė visą paštą ir dokumentus, o agentūra neturėjo atsarginių kopijų, rašo rusų leidinys „Kommersant“. Dabar „Rosaviacija“ priversta grįžti prie popietinių dokumentų tvarkymo ir visus laiškus siųsti paprastu paštu.
Kompiuteris
Programišiai / 123RF.com nuotr.

Remdamasis šaltiniais rusų leidinys „Kommersant“ rašo, kad kovo 26 d. „Rosaviacija“ patyrė kibernetinę ataką, kurios metu galėjo prarasti duomenis ir buvo priversta pereiti prie paprasto pašto.

Ekspertų teigimu, ataka galėjo būti MITM (angl. man in the middle – įsiterpusio žmogaus) tipo.

Apie kibernetinę ataką pranešė Rusijos valdžiai dėl invazijos į Ukrainą karą paskelbusi programišių grupė „The Anonymous“, taip pat „Telegram“ kanalas „Aviatorščina“, remdamasis šaltiniu.

„Rosaviacija“ internetinis tinklalapis šiuo metu nepasiekiamas.

Kaip rašo „Kommersant“, „Telegram“ kanalo šaltinio teigimu, kibernetinio išpuolio metu buvo sunaikinta apie 65 terabaitai duomenų: visas dokumentų srautas, serveriuose esančios bylos, prarasti visi elektroniniai laiškai, gauti ir siųsti per pusantrų metų. Generalinė prokuratūra ir Federalinė saugumo tarnyba tiria šį incidentą, sakė šaltinis.

„Telegram“ kanale taip pat buvo paskelbta esą „Rosaviacija“ vadovo Aleksandro Neradko žinutės ekrano nuotrauka, kurioje teigiama, kad dėl elektroninės dokumentų valdymo sistemos gedimo agentūra pereina prie popierinių dokumentų, kurjerių ir Rusijos pašto paslaugų.

Atsarginių kopijų neturi?

„Kommersant“ praneša, kad „Rosaviacija“ nei patvirtino, nei paneigė, kad buvo įsilaužta, tačiau du tarnybai artimi šaltiniai patvirtino problemą ir programišių atakos faktą. Jie teigė, kad dabar ekspertai stengiasi atkurti prieigą prie serverių. „Tikėtina, kad jiems pavyko atkurti prieigą prie el. pašto ir jie tikisi artimiausiu metu visiškai atkurti prieigą prie duomenų saugyklų“, – sakė šaltinis.

„Telegram“ kanalo šaltinis taip pat teigė, kad „Rosaviacija“ neturi atsarginių kopijų, nes Finansų ministerija tam neskyrė pinigų, o išpuolis įvyko dėl to, kad „Rosaviacijos“ IT infrastruktūrą prižiūrinti įmonė „InfAvia“ prastai vykdė sutartinius įsipareigojimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas