Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Didžiulis Lenkijos prekybos tinklas įdiegė naujovę – pirkėjai gali atsiskaityti akimis

305 parduotuves turintis populiarus Lenkijos prekybos tinklas „Empik“ kartu su lenkų startuoliu „PayEye“ ir tarptautine mokėjimų kompanija „Mastercard“ išmėgina naują mokėjimo būdą - penkiose parduotuvėse pirkėjai galės atsiskaityti be piniginės, naudodamiesi biometriniu kasos aparatu.
Atsiskaitymas akimis
Atsiskaitymas akimis / Bendrovės nuotr.

„Mastercard“, „Empik“ ir „PayEye“ pradeda bandomąją biometrinių mokėjimų parduotuvėse programą, kurioje naudojami akies rainelės ir veido biometriniai duomenys. Bendradarbiaudami su „PayEye fintech“ ir technologijų partnere „Planet Pay“, klientai galės išbandyti atsiskaitymą už pirkinius žvilgsniu penkiose „Empik“ parduotuvėse Lenkijoje. Tai pirmoji bandomoji biometrinių atsiskaitymų programa Europoje, nurodoma „Mastercard“ pranešime žiniasklaidai.

Bandomoji programa pradedama įgyvendinti reaguojant į augantį biometrinių technologijų populiarumą. Pasaulyje 74 proc. vartotojų teigia, kad teigiamai vertina biometrines technologijas. Tuo tarpu Lenkijoje 4 iš 5 respondentų teigia, kad naudoja arba yra naudoję biometrines technologijas, o tarp 18-25 metų amžiaus žmonių beveik visi yra susipažinę su biometrinių duomenų naudojimu.

Pasaulinė „Mastercard“ biometrinių atsiskaitymų programa – tai pirmoji tokio pobūdžio technologinė sistema, padedanti nustatyti naujų atsiskaitymo būdų standartus, leidžianti kortelių turėtojams naudotis įvairiais biometriniais mokėjimo autentifikavimo metodais, pavyzdžiui, delno, veido ar akies rainelės nuskaitymu. Tai supaprastina atsiskaitymo parduotuvėje procesą, nes vartotojams nebereikia naudoti fizinės mokėjimo kortelės, grynųjų pinigų ar mobiliojo įrenginio, kad sumokėtų už pirkinius.

Naudojantis „Mastercard Biometric Checkout Program“, saugiai ir patogiai atsiskaityti galima tiesiog naudojant savo biometrinius duomenis, nurodma pranešime.

„PayEye“ yra Lenkijos „fintech“, kurianti patentuotą negrynųjų pinigų biometrinių mokėjimų technologiją, naudojančią akies rainelės ir veido biometrinių duomenų sintezę. Norėdama priimti „PayEye“ mokėjimus, įmonė turi turėti specialų „eyePOS“ terminalą. Šiam procesui reikalingas tikslus kalibravimas, kad nebūtų rizikos netyčia pažvelgti į terminalą ir sumokėti.

Biometriniai mokėjimai, kuriuose naudojami akies rainelės ir veido biometriniai duomenys prieinami nuo birželio 12 d. Iš daugiau nei 350 „Empik“ parduotuvių Lenkijoje bandomajam projektui atrinkti knygynaiu, Varšuvos, Vroclave, Krokuvoje, Poznanėje ir Čeliadzėje.

Lenkų startuolis „PayEye“ 2020 m. įkūrė savo padalinį Lietuvoje UAB „PayEye Europe“. Tiesa, didesnio ekonominio gyvybingumo ši bendrovė kol kas nerodo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius