Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dirbtinis intelektas vis labiau integruojasi į mūsų gyvenimus: kas naujo ir naudingo?

Naujovė dirbtinio intelekto srityje – pirmoji Estijos „GPU“ debesijos paslauga ir pirmasis pasaulyje pilnai automatizuotas „VMware Tanzu Kubernetes“, paremtas „vGPU“.
Vyras su kompiuteriu
Technologijos / 123rf.com nuotr.

Matome, jog dirbtinis intelektas vis labiau integruojasi į mūsų gyvenimus. Atsižvelgdami į vis augančią dirbtinio intelekto platformų plėtrą „VMware“ kartu su „Nvidia“ pristatė „vGPU“ debesijos principu paremtą „Nvidia GPU GRID“ ir „AI Enterprise“.

Virtualus „GPU“, pritaikytas jūsų poreikiams

„WaveCom“ Estijoje pristatė naujausią „VMware“ debesijos sprendimą „VMware GPU Cloud“, kuris gali būti reikalingas įmonėms, dirbančioms su dirbtinio intelekto algoritmais, duomenų mokslu ar 3D vizualizacijomis. „WaveCom“ sprendimai leidžia išsinuomoti virtualų „GPU“ ir tai padeda sutaupyti apie 50 % (o gal net ir daugiau), lyginant su kitais „GPU“. „Nvidia“ ir „VMware“ technologiniai sprendimai nedaro kompromisų ir užtikrina 100 % garantuotą bendros „GPU“ dalies panaudojimą. Galima rinktis iš kelių populiariausių debesijos platformų pasaulyje, tačiau čia jas įsigysite apytiksliai 25% mažesne kaina.

„GPU“ galia jūsų dirbtiniam intelektui, duomenų mokslui bei 3D projektams

„VMware ir „Nvidia GRID“ / „AI Enterprise vGPU“ leidžia „GPU“ principu veikiantį duomenų apdorojimą bet kokiai darbo apkrovai: nuo virtualaus darbalaukio infrastruktūrų (VDI) duomenų apdorojimo iki reikliausių, tokių kaip dirbtinio intelekto modeliai/algoritmai, duomenų mokslas bei didelių duomenų apdorojimas. Išskirtinis duomenų apdorojimo greitis padeda dirbtinio intelekto modeliams vystytis ne savaitėmis, o valandomis.

123RF.com nuotr./Dirbtinis intelektas
123RF.com nuotr./Dirbtinis intelektas

Be visa to, „vGPU“ pasižymi stulbinančiais grafinio atvaizdavimo rezultatais, virtualizacijos lankstumu bei taupumu, tuo pačiu pagreitinant „GPU“ grafikos sprendimus, išteklių paskirstymą ir suderinamumą. Šis sprendimas veikia „Pay as you go“ principu – mokama už resursus tik tuomet, kai jie yra naudojami (mėnesių ar valandų laikotarpiu).

„Nvidia vGPU GRID“ ir „AI Enterprise“ – ateities technologijos šiandien

„NVIDIA GRID“ – technologija, kuri leidžia virtualizuoti grafinio proceso vienetus, užtikrinančius grafikos bei duomenų apdorojimo greitį tiek darbalaukyje, tiek aplikacijose. „NVIDIA GRID“ sprendimai siūlo tris pagrindinius produktus:

  • „vWS“ – virtuali darbo stotis. „NVIDIA vWS“ palaiko aplikacijas, kurios naudoja dirbtinį intelektą, gilųjį mokymasį bei aukštą duomenų apdorojimą (pvz., „TensorFlow“, „Mxnet“, „Dkube“ ar „Dask Parallel Computing“). Šis būdas taip pat tinkamas sistemoms, kuriose sprendžiamos sudėtingos grafinės užduotys. Derinant aplikacijas bei galingąjį „NVIDIA GPU“, vartotojas gali virtualizuoti aplikacijas su efektyvesniu našumu (tokiu kaip, „SolidWorks“, „Autodesk“ ir pan., 3D grafikos/vizualizacijos aplikacijose).
  • „vApps“ – virtualios aplikacijos. „NVIDIA vApps“ yra sukurtos profesionalams, naudojant tokias virtualias aplikacijas kaip „VMware Horizon“, „Citrix Virtual Apps“ ar „RDSH“, ir pritaikytos terminalinio serverio naudojimui.
  • „vPC“ – virtualus PC. „NVIDIA vPC“ yra sukurtas profesionalams, kurie naudoja virtualų darbalaukį bei aplikacijas, pritaikant jas multimedijoms bei HD vaizdo įrašams.
123RF.com nuotr./Darbas su kompiuteriu
123RF.com nuotr./Darbas su kompiuteriu

Nvidia AI Enterprise siūlo tą patį kaip ir „GRID“, tačiau prideda aplikacijų platformą su „Nvidia“ optimizuota virtualia įranga bei „Kubernetes“ aplikacija. „Nvidia AI Enterprise“ taip pat siūlo iš anksto paruoštus dirbtinio intelekto modelius su būtiniausiomis sistemomis, tokiomis kaip „NVIDIA NeMo“ (dirbtinio intelekto kalbos modeliams), „NVIDIA TensorRT LLM“, „NVIDIA Riva“ (automatiniam kalbos atpažinimui) bei integruota „TensorFlow Jupyter“ programine įranga.

„Kubernetes“ „GPU“ spiečius – paprastas, prisitaikantis ir patogus vartotojui

Šiandieniniame pasaulyje dirbtinio intelekto sprendimai, paremti dinamine „Kubernetes“ mikroarchitektūra, tampa vis labiau populiarūs. Tradiciniame naudojimo modelyje, norint individualiai kurti „Kubernetes“ spiečius. „Kubernetes“ ir „GPU“ debesijų paslaugų naudojimui yra reikalinga nuomojama „GPU“ paremta virtuali įranga. Visgi, šis būdas reikalauja nemažai laiko bei gilesnių žinių, kadangi kuriant visą aplinką yra reikalingas sudėtingas instaliavimo mechanizmas bei visų papildomų komponentų integracijos.

„WaveCome“ pridėjo „GPU“ palaikymą pilnai automatizuotoje platformoje, skirtoje „VMware Tanzu Kubernetes“. „WaveCom“ paslaugos išsiskiria iš kitų rinkoje esančių konkurentų „vGPU“ ir „VMware Tanzu“ integracija, leidžiančia automatinį prieigų paskirstymą, prisitaikymą bei nuolatinį pagrindinės platformos valdymą. Tai veikia nepriklausomai nuo paslaugų masto.

„WaveCom“ sukūrė pirmąjį pasaulyje sprendimą, kuriame duomenų bei dirbtinio intelekto specialistai gali gauti „VMware Tanzu Kubernete“ „GPU“ principu paremtą spiečių per 20 minučių ir iškart naudotis savo aplikacijomis. „WaveCom“ praleidžia daugybę sudėtingų bei ilgai užtrunkančių „Kubernetes“ instaliavimo procesų. „VMware Tanzu Kubernetes“ lengvai prisitaiko prie vartotojo poreikių bei padaro dirbtinio intelekto projektus sklandesnius ir efektyvesnius.

„WaveCom“ „GPU“ principu paremtos serverių kainos prasideda nuo tūkstančio eurų, kai tuo tarpu „Kubernetes“ spiečiai kainuoja vos porą šimtų eurų.

„VMware Tanzu Kubernetes“ lengvai prisitaiko prie vartotojo poreikių bei padaro dirbtinio intelekto projektus sklandesnius ir efektyvesnius.

Taigi, „WaveCom“ siūlo supaprastintą bei pilnai automatizuotą „GPU“ duomenų apdorojimą visiems galimiems scenarijams, palankiomis kainomis bei minimaliomis laiko sąnaudomis.

Pradėk nemokamai – bandomoji versija bei konsultacijos su mūsų profesionalais

Jeigu susidomėjote „Nvidia AI Enterprise vGPU“ sprendimais „VMware Tanzu Kubernetes“, mielai jus pakonsultuosime. „WaveCom“ džiaugiasi galinti pasidalinti pasaulinio lygio žiniomis diegiant ir konfigūruojant „Tanzu Kubernetes K8s“ spiečių su „Nvidia GPU“ – esame vieni iš pirmųjų pasaulyje galintys tai pasiūlyti. Taip pat galime pasiūlyti nuodugnų „Nvidia GPU“ sprendimų testavimą mūsų testavimo aplinkoje net 3 mėnesius nemokamai. Daugiau informacijos apie „GPU“ debesiją rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas