Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dulkių siurblys su ekranu – „Xiaomi Dreame T30“ apžvalga

Išbandome ypač pažangų belaidį dulkių siurblį „Xiaomi Dreame T30“, kuris, savo funkcijų gausa, keičia suvokimą apie tai, ką galime vadinti dulkių siurbliu.
 „Dreame T30“ gali pakeisti tai, kaip matote dulkių siurbimą
„Dreame T30“ gali pakeisti tai, kaip matote dulkių siurbimą / N.Davalgos nuotr.

Dulkių siurblius esame linkę įsivaizduoti kaip nuobodžius prietaisus, kurie skiriasi savo dydžiu, galia, svoriu ar filtrų išdėstymu. Testuoti tokį produktą būtų tikra kančia, o jums skaityti būtų dar nuobodžiau, tačiau naujausi belaidžiai siurbliai tapo išmaniais prietaisais, prigrūstais pažangiausių technologijų.

„Xiaomi“ produktų šeimai priklausantis „Dreame T30“, neskaitant „Dyson“ produkcijos, yra vienas brangiausių Lietuvoje sutinkamų akumuliatorinių dulkių siurblių.

N.Davalgos nuotr./Gamintojas pabrėžia savo meilę inovacijoms
N.Davalgos nuotr./Gamintojas pabrėžia savo meilę inovacijoms

Jis pasižymi ne tik aukšta siurbimo galia, bet ir aibe papildomų išmanių funkcijų. Užtenka paminėti, kad jis turi jutiklius, galinčius aptikti dulkių sankaupas ir automatiškai padidinti siurbimo galią, o siurblio parametrai matomi ir keičiami spalvotame ekrane.

Išmaniosios funkcijos

Dulkių siurblys gali turėti keturias kameras, 5G ryšį ir mokėti kalbėti, tačiau jeigu prastai valys namus, jis yra nieko vertas. Todėl pirmiausia reikia išbandyti, kaip „Dreame T30“ atlieka savo pagrindinę funkciją.

N.Davalgos nuotr./ „Dreame T30“ dulkių siurblio pakuotė
N.Davalgos nuotr./ „Dreame T30“ dulkių siurblio pakuotė

Jeigu galvojate, kad belaidis dulkių siurblys yra paprastas siurblys su „priklijuota“ baterija, esate visiškai neteisūs. Įprastinų siurblių viduje slepiasi didelės įtampos varikliai, kurie turi labai mažai bendro su belaidžiuose siurbliuose esančiais žemos įtampos nuolatinės srovės varikliukais. Pastarieji tą pačią galią gali išgauti užimdami daug mažiau vietos ir nevargindami rankų savo svoriu.

„Dreame SPACE 5.0“ vardu pakrikštytas variklis gali pasiekti 150 tūkst. apsukų per minutę greitį ir tokiu būdu išgauti 190 AW galią bei 27 kPa traukimo jėgą. Jeigu šie sausi skaičiai jums nieko nesako, užtenka žinoti, kad siurblys dulkes traukia tikrai didele galia.

N.Davalgos nuotr./„Dreame T30“ dulkių siurblys
N.Davalgos nuotr./„Dreame T30“ dulkių siurblys

Tiesa, esant maksimaliam pajėgumui, tai daryti jis gali tik 8 minutes. Todėl atsiranda vidutinės galios režimas, siurbliui leidžiantis dirbti daugiau nei pusvalandį, o nustačius žemiausią siurbimo jėgą, siurblys gali veikti ir pusantros valandos.

Mažiausios galios variantas yra nevertas dėmesio, nes siurblys būna vos gyvas ir prastai atlieka savo funkciją. Geriausią santykį tarp veikimo laiko ir siurbimo galios turi vidurinis režimas. Jeigu išsiurbti reikia didelį plotą, tai bus pats racionaliausias pasirinkimas.

N.Davalgos nuotr./Dulkių siurblys paruoštas darbui
N.Davalgos nuotr./Dulkių siurblys paruoštas darbui

Laimei, jūs neprivalote per daug galvoti, kokia galia jums yra pati tinkamiausia. Visa tai už jus padaro pats siurblys, nustačius Auto režimą.

„Dreame T30“ sugeba aptikti dulkių sankaupas ir, esant reikalui, padidina siurbimo galią. Negana to, siurblys atpažįsta paviršius ir užvažiavus ant kilimo taip pat ima siurbti stipriau. Šios funkcijos leidžia dulkių siurbliui optimizuoti baterijos veikimo laiką ir vienu įkrovimu sutvarkyti visus namus.

Net ir neįjungus automatinio režimo, siurbiamų dulkių kiekis rodomas ekrane. Tai padaro tvarkymąsi žaismingesniu ir įdomesniu procesu, todėl įkalbėti vaikus ar antrą pusę išsiurbti namus bus šiek tiek paprasčiau.

N.Davalgos nuotr./ Kai valymo rezultatai matomi ekrane, namus tvarkytis smagiau
N.Davalgos nuotr./ Kai valymo rezultatai matomi ekrane, namus tvarkytis smagiau

„Dreame T30“ atkeliauja su krūva priedų ir antgalių. Verta akcentuoti, kad pagrindinis vamzdis pasižymi ypatingai mažu svoriu, kas yra aktualu tokio tipo prietaisui. Pagrindiniame siurblio antgalyje šereliai yra išdėstyti V forma. Teoriškai tai leidžia lengviau stumdyti siurblį po kilimą, bet praktinės naudos pajusti nepavyko.

N.Davalgos nuotr./Antgalių rinkinys visiems gyvenimo atvejams
N.Davalgos nuotr./Antgalių rinkinys visiems gyvenimo atvejams

Pašalinti dulkes iš siurblio yra labai paprasta. Tereikia paspausti vieną mygtuką ir visi nešvarumai iškrenta iš konteinerio. Tai yra lengvas rankose laikomas prietaisas, todėl 600 ml talpyklą teks ištuštinti dažniau, nei įprastame siurblyje.

Ko trūksta?

Pagrindinis šio siurblio trūkumas yra grindų plovimo funkcijos nebuvimas. Tiems, kam plovimas yra būtinas, „Dreame“ siūlo „H11“ ir „H11 Pro“ siurblius. Tiesa, reikia paminėti, kad plovimo funkcijos eliminavimas sukuria ir papildomų privalumų. Siurblį galime naudoti automobilio siurbimui, minkštų baldų ir sunkiai prieinamų vietų valymui, kai didelį ir sunkų plaunantį siurblį galima įsivaizduoti tik dirbantį ant grindų.

N.Davalgos nuotr./Dulkes purtyti teks dažnai, bet tai daryti yra be galo paprasta
N.Davalgos nuotr./Dulkes purtyti teks dažnai, bet tai daryti yra be galo paprasta

Taip pat nepatiko, kad siurblio įkrovimo jungtis yra siurblio korpuse, o ne pačioje baterijoje. Tai eliminuoja galimybę įsigyti antrą bateriją ir ją įkrauti, kol naudojama pirmoji. Laimei, tai gali būti aktualu tik retam, nes daugeliui namams sutvarkyti pakaks vieno įkrovimo.

Perkėlus įkrovimo jungtį į bateriją būtų pasiekta ir daugiau naudos. Su siurbliu komplektuojamas prie sienos tvirtinamas laikiklis. Jis negali atlikti įkrovimo funkcijos kol siurblys kabo laikiklyje, įkrovimas galimas tik laidą įkišus į siurblį. Būtų labai smagu, jeigu išeitų įkišti maitinimo laidą į patį laikiklį, o jis galėtų perduoti energiją tiesiai į bateriją. Šį tikslą pasiekti labai paprasta tereikia pakeisti laikiklio konstrukciją ir perkelti įkrovimo lizdą į pačią bateriją.

N.Davalgos nuotr./Būtų labai gerai, jeigu šiame laikiklyje būtų įkrovimo kontaktai
N.Davalgos nuotr./Būtų labai gerai, jeigu šiame laikiklyje būtų įkrovimo kontaktai

Gamintojas teigia, kad siurblys yra aprūpintas „aštuonių sluoksnių triukšmo slopinimo sistema“. Net nežinau, ką tai reiškia, bet tų sluoksnių galėjo būti ir daugiau. „Dreame T30“ yra triukšmingesnis už vidutinį belaidį siurblį. Dalį kaltės galime nurašyti faktui, jog šis modelis pasižymi didele galia, o tai dažnai būna garso skleidimo priežastimi. Laimei, jis vis dar yra tylesnis už mums įprastus laidinius dulkių siurblius.

Ar šis įrenginys gali pakeisti įprastus dulkių siurblius?

Vis dar vyrauja stereotipas, kad įprasti dulkių siurbliai geriau išvalo namus, nes jie yra dideli ir sunkūs „rimti aparatai“. Na, gal pigiesiems modeliams ir galioja ši taisyklė, bet brangesniuose siurbliuose siurbimo galia yra pakankama.

Kompaktiškas belaidis dulkių siurblys gali greitai pradėti nešti finansinę naudą. Pavyzdžiui, jeigu gyvenate bute ir vairuojate automobilį, kiekvieną kartą plovykloje mokate už automobilio siurbimą. Turint bevielį siurblį, galite pamiršti šias išlaidas, taip pat nereiks eikvoti kuro ir savo laiko šiems dalykams atlikti. O ir siurblio baterijos likutis tiksi lėčiau, nei laikrodukas, informuojantis, kad reiks mesti dar vieną žetoną.

N.Davalgos nuotr./Uždėjus šį antgali, siurblys taps nepakeičiamu valant automobilį
N.Davalgos nuotr./Uždėjus šį antgali, siurblys taps nepakeičiamu valant automobilį

„Xiaomi Dreame T30“ siūlo galybę funkcijų už jas pateisinančią kainą, kuri siekia apie 400 eurų. Kelis eurus galime sutaupyti, siurblį užsisakydami tarptautinėse parduotuvėse, tačiau kainų skirtumas yra per mažas, kad būtų verta „mėgautis“ nemokamu tarptautiniu pristatymu, kurio greitis ir patikimumas dažnai sukelia galvos skausmą.

Papildomos „Dreame T30“ funkcijos padaro siurbimą pažangesniu, paprastesniu ir įdomesniu procesu. Gaila, tačiau negalime pasakyti, kad siurbimo rezultatai nebus dvigubai geresni, nei su per pusę pigesniu analogu, pavyzdžiui „Dreame T10“. Todėl flagmanas „Dreame T30“ yra skirtas tiems, kas nori pažangiausių funkcijų, o ne geriausio santykio tarp kainos ir pasiektų siurbimo rezultatų.

Žvelgiant iš kitos pusės, norintiems „Dyson“ funkcionalumo ir siurbimo galios, tai yra puiki alternatyva. „Xiaomi Dreame T30“ niekuo nenusileidžia konkurentų produkcijai, tačiau leidžia sutaupyti trečdalį sumos, kuri yra prašoma už pagrindinių varžovų produktą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas