Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

E.Musko viražai tęsiasi: atleido „Twitter“ darbuotoją, nes jam nepatiko jo pateikti duomenys

Milijardierius Elonas Muskas ir vėl atsidūrė dėmesio centre. Skelbiama, kad sumažėjus vartotojų įsitraukimui į jo skelbiamą turinį „Twitter“, jis atleido darbuotoją, bandžiusį jam paaiškinti, kokios priežastys tai lėmė.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kaip rašo „Fortune“, E.Muskas antradienį sušaukė susitikimą su geriausiais „Twitter“ inžinieriais, kuriame pareikalavo paaiškinimų, kodėl menksta žmonių reakcijų skaičius.

Pranešama, kad vienas inžinierius bandė atsakyti į E.Musko klausimą parodydamas jam „Google Trends” duomenis, kurie atskleidė, kad paieškų pagal raktažodį „Elonas Muskas“ skaičius didžiausią lygį pasiekė praėjusių metų balandį, kai milijardierius pirmą kartą viešai atskleidė apie savo planus įsigyti „Twitter“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas, „Twitter“
AFP/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas, „Twitter“

„Google Trends” balandį pasiektų paieškų piką įvertino rodikliu 100, o vasario 10 d. rodiklis siekė jau tik 10. Remiantis stebėjimo svetainės duomenimis, paieška šiek tiek atsigavo spalį, kai E.Muskas perėmė bendrovės kontrolę, ir pasiekė maždaug 30 balų. Nuo to laiko susidomėjimas sumažėjo.

Pranešama, kad E.Muskas į šią naujieną sureagavo nelabai gerai ir vienam iš dviejų susirinkime likusių pagrindinių platformos inžinierių pareiškė: „Tu atleistas.“

„Twitter” neatsakė į prašymą pakomentuoti. Pranešama, kad bendrovė nebeturi komunikacijos skyriaus, atsakingo už spaudos užklausų apdorojimą.

Kiek populiarus yra Elonas Muskas?

E.Musko paskyra yra viena iš labiausiai sekamų „Twitter“ – milijardierius turi 128 mln. sekėjų. Remiantis svetainės rodomais duomenimis, „Tesla”, „Twitter” ir „SpaceX” generalinio direktoriaus įrašai sulaukia daugybės peržiūrų – daugiau nei kitų įžymybių ar valstybių pareigūnų.

E.Muskas savo paskyroje reguliariai skelbia memus ir juokelius, todėl galima paaiškinti didesnį jo populiarumą, palyginti su nuosaikesnėmis valstybės pareigūnų, įžymybių ir įmonių vadovų paskyromis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elonas Muskas

Be to, E.Muskas teigė, kad didžiulis „Twitter” sekėjų skaičius suteikia privalumų ir kitiems jo verslams. Praėjusį mėnesį analitikams jis teigė, kad jo paskyra yra „neįtikėtinai galinga priemonė, skatinanti „Tesla” elektromobilių paklausą.”

Trečiadienį „Twitter” patyrė didelių sutrikimų, nes vartotojams buvo užblokuota galimybė skelbti žinutes ar sekti naujas paskyras, o kai kuriems buvo pasakyta, kad jie viršijo „dienos limitą.” E.Muskas vidiniame elektroniniame laiške darbuotojams nurodė sustabdyti „naujų funkcijų kūrimą” ir sutelkti dėmesį į „sistemos stabilumą ir patikimumą”, ypač artėjant amerikietiško futbolo „Super Bowl” turnyrui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas