Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Eksperimentas: kas atsitinka, kai rusų savaeigė haubica apipilama degančiu napalmu?

Gali atrodyti, kad atsakymas į šį klausimą yra akivaizdus, tačiau čia gali slėptis „raktas“ į naują bepiločių orlaivių naudojimo formatą, skelbia defence-ua.com.
Rusų savaeigė haubica „2S1 Gvozdika“
Rusų savaeigė haubica „2S1 Gvozdika“ / Atvirų šaltinių nuotr.

„Telegram“ kanale @btvt-2019 pasidalinta eksperimentu, pavadinimu „Kas nutiks, jei 122 mm savaeigę haubicą „2C1 Gvozdika“ apipilsite degančiu napalmu“. Jame pateikiamas labai išsamus aprašymas apie tai. Tiesa, šio eksperimento vieta ir laikas nenurodomi.

Pavyzdžiui, darant prielaidą, kad oro filtravimo ir ventiliacijos sistemos buvo neįjungtos, „2C1 Gvozdika“ vidinio šarvo temperatūra prie pat prie degimo zonos siekė 157 laipsnius, o kitose vietose neviršijo 51 laipsnio.

Tuo metu, jei minėtos sistemos buvo įjungtos, ugnies mišiniui degant 3 minutes ir 20 sekundžių, oro temperatūra haubicos viduje esančiose artileristų darbo vietose pakilo nuo 14 iki 24 laipsnių, o vairuotojo pozicijoje – nuo 16 iki 38 laipsnių.

Tuo pat metu koviniame skyriuje atsirado dūmų, keliančių kosulį ir ašarojimą, o siekiant apsisaugoti nuo toksiškų degimo produktų komponentų, reikėjo nedelsiant panaudoti individualias apsaugos priemones, o oro filtravimo ir ventiliacijos sistemos turėjo būti įjungtos iškart po to, kai padegimo mišinys išdegė (iki 7 minučių).

Jei oro filtravimo ir ventiliacijos sistemos būtų įjungtos mišiniui degant, tokiomis sąlygomis jos būtų sugedusios vos per minutę veikimo.

Taigi visa tai įvertinus, galima įžvelgti pagrindinę užuominą apie naują smogiamųjų dronų, kurie ant priešo pila degųjį termitą, panaudojimo formatą. Kitaip tariant, šie tokie dronai galėtų būti naudojami kaip kovos su artilerijos baterijomis priemonė.

Iš pateiktų duomenų matyti, kad vien dėl to, jog padegamasis mišinys dega ant savaeigės artilerijos šarvų, įgula gali tapti netinkama kovai, net jei pati transporto priemonė formaliai nėra pažeista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas