Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 14

Ekspertai atskleidė: kaip atgaivinti smukusį populiarumą soc. tinkluose ir užsiauginti armiją sekėjų?

Jei paskutiniu metu pastebėjote, kad ant savo nuotraukų ar įrašų surenkate vis mažiau patiktukų ir komentarų – jūs ne vienas. 2019–2022 m. bendras įsitraukimas į visus pagrindinius soc. tinklus pasaulyje sumažėjo, rodo nauja „Rival IQ“ ataskaita. Tačiau neskubėkite nusiminti – 15min ekspertai papasakojo, kaip ne tik atgaivinti sumažėjusį aktyvumą, bet ir tapti algoritmų numylėtiniu ir užsiauginti sekėjų armiją.
/ 123RF.com nuotr.

Priežasčių, kodėl sumažėjo auditorijos įsitraukimas „Facebook“ ir „Instagram“ platformose, gali būti įvairių.

„Socialinės žiniasklaidos platformos nuolat keičia savo algoritmus, todėl gali pasikeisti turinio prioritetai ir jo rodymas naudotojų kanaluose. Platformos tampa vis labiau perpildytos, tai reiškia, kad sunkiau išsiskirti ir būti pastebėtam. Veikia ir reklamos nuovargis – vartotojai yra perkrauti reklamomis, o tai lemia ir mažesnį įsitraukimą į reklamuojamą turinį“, – priežastis vardijo „Telia“ skaitmeninių kampanijų vadovas Ignas Butkus.

Bendrovė „Rival IQ“ paskelbė kasmetinę 2023 m. socialinės medijos lyginamąją ataskaitą, kurioje teigiama, kad per pastaruosius ketverius metus įsitraukimas „Facebook“, „Instagram“ ir „Twitter“ soc. tinkluose mažėjo.

Tiesa, „Facebook“ ir „Twitter“ įsitraukimo pokytis buvo nežymus – „Facebook“ 2021 m. ir 2022 m. jis sumažėjo po 0,06 proc, „Twitter“, 2019–2022 m. jis sumažėjo 0,01 proc.

Savaitinis pranešimų skelbimas laikui bėgant abiejuose tinkluose sumažėjo nuo 5,8 iki 5 pranešimų per savaitę „Facebook“ tinkle ir nuo 5,4 iki 3,9 pranešimų per savaitę „Twitter“ tinkle.

Kita vertus, įsitraukimas į „Instagram“ sumažėjo kur kas labiau – nuo 1,22 proc. iki 0,47 proc. Tačiau priešingai nei „Facebook“ ir „Twitter“, šioje platformoje padaugėjo savaitinių įrašų – nuo 4,3 iki 4,5 įrašo per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas