Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elonas Muskas įsitikinęs, kad žmonės Marse apsilankys po šešerių metų

Praėjusią savaitę Berlyne „SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas sakė esąs „labai įsitikinęs“, kad jo kosmoso kompanija žmones į Marsą nugabens jau 2026 metais.
Tai yra raketos, kuria žmonės turėtų skristi į Marsą, prototipas
Tai yra raketos, kuria žmonės turėtų skristi į Marsą, prototipas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu pasiseks, gal net po ketverių metų“, – pridūrė jis. „Mes norime per dvejus metus ten nusiųsti transporto priemonę be įgulos.“

Šie ambicingi planai priklauso nuo bendrovės erdvėlaivio „Starship“, suprojektuoto gabenti iki 100 keleivių arba 100 tonų krovinių tarp planetų, plėtros.

VIDEO: Axel Springer Award 2020

„SpaceX“ padarė didelę pažangą kurdama erdvėlaivį. Naujausias bendrovės prototipas, vadinamas SN8, šią savaitę atliks pirmąjį bandomąjį skrydį į 15 km aukštį. Iki šiol „SpaceX“ yra atlikusi du 152,4 metrų bandomuosius „Starship“ prototipų skrydžius.

Tačiau vis dar neaišku, kada „Starship“ pirmą kartą skris į orbitą su astronautais. Spalį „Mars Society“ renginio metu Elonas Muskas pažadėjo, kad tai bus padaryta per antrąjį laiko langą, kada Žemės ir Marso orbitos susilygina, t. y. 2024 metais.

„Starship“ įgulos laukia nelengva užduotis. Rugsėjo mėnesį įvykusiame „Mars summit“ viršūnių susitikime E.Muskas pabrėžė, kad kelionė bus „labai sunki ir pavojinga“, pridurdamas, kad yra „didelė tikimybė, kad mirsi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas