Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Estija perdavė Ukrainai raketų sistemų „Mistral“: štai kam jos skirtos

Estija pristatė Ukrainai trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos „Mistral“ raketų ir paleidimo įrenginių, teigiama Estijos gynybos ministerijos pranešime, paskelbtame svetainėje „X“ (anksčiau – „Twitter“), skelbia leidinys „Defence Blog“.
„Mistral“ / Jean-Christian Tirat/SIPA / Jean-Christian Tirat/SIPA
„Mistral“ / Jean-Christian Tirat/SIPA / Jean-Christian Tirat/SIPA

„Patvirtinta! Estija pristatė Ukrainai trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos „Mistral“ raketų ir paleidimo įrenginių. Toliau palaikykime Ukrainos laisvės kovotojus. Kartu mes galime“, – rašoma pranešime.

Sistema „Mistral“ buvo sukurta Prancūzijoje ir yra skirta naikinti sraigtasparnius ir orlaivius. Tokias raketas gali paleisti pavieniai kariai arba jos gali būti pritvirtintos prie automobilių, laivų ar sraigtasparnių. Raketų „Mistral“ veikimo nuotolis siekia iki šešių kilometrų, jas galima naudoti prieš žemai skrendančius orlaivius ir sraigtasparnius.

Anksčiu skelbta, kad birželį Estija pasirašė sutartį dėl naujų „Mistral“ sistemų pirkimo, kad papildytų savo atsargas. Talinas sutartį pasirašė su Prancūzija, Belgija, Kipru ir Vengrija.

Karui Ukrainoje tęsiantis, tarptautinė parama tebėra labai svarbi. Estijos indėlis atspindi platesnį Ukrainos sąjungininkų įsipareigojimą stiprinti jos gynybą nuo besitęsiančios agresijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Balsuokite už architektūriškai žaviausią miestą ir pasidalinkite jus įkvepiančiais pastatais
Reklama
Iš gyvenimo nuotykio sugrįžusi „Lidl“ vaikų komanda“ neslepia emocijų
Reklama
Jau liepos 17 d. Indrė Stonkuvienė kvies moteris susitikti ypatingame nemokamame renginyje
Reklama
Auga visiškai įrengto naujo būsto paklausa: kuo tai patrauklu?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius