Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos Komisijos narys: E.Musko perimtas „Twitter“ privalės laikytis ES įstatymų

Europos Sąjunga (ES) antradienį perspėjo milijardierių verslininką Eloną Muską, kad socialinis tinklas „Twitter“, kurį jis netrukus perims, privalės laikytis naujųjų bloko įstatymų, ribojančių technologijų milžinių galias.
Twitter
Twitter / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Ar tai būtų priekabiavimas internete, padirbtų gaminių pardavimas <...>, lytinio vaikų išnaudojimo vaizdai, ar raginimai įvykdyti teroro aktus <...> „Twitter“ turės prisitaikyti prie mūsų europietiškų taisyklių, kokių Jungtinėse Valstijose nėra“, – naujienų agentūrai AFP teigė už vidaus rinką atsakingas Europos Komisijos (EK) narys Thierry Bretonas.

Kalbėdamas apie „Twitter“ įsigijimą, E.Muskas pažadėjo laikytis griežtos pozicijos dėl žodžio laisvės platformoje, pakurstydamas nerimą, kad socialinis tinklas taps prieglobsčiu neapykantai ir propagandai.

Daugiau skaitykite: Kam E.Muskui prireikė „Twitter“: laukiantys pokyčiai, Kinijos įtaka ir ar grįš D.Trumpas?

Visgi jei E.Muskas įvykdys savo pažadą, jis greitai susidurs su Skaitmeninių paslaugų aktų (SPA) – svarbiu ES teisės aktu, užtikrinančiu griežtesnes pasekmes, jei platformose skelbiamas įstatymais draudžiamą turinį.

„Nesvarbu, kas yra akcininkai, „Twitter“ nuo šiol turės visiškai prisitaikyti prie Europos taisyklių“, – pažymėjo Th.Bretonas.

„Dabar įstatymas bus labai aiškus, daug aiškesnis Europoje nei JAV, be to, Europoje bus daugiau taisyklių nei JAV“, – pridūrė jis.

Paklaustas apie galimą buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo sugrįžimą į „Twitter“, Th.Bretonas teigė, kad SPA taip pat reglamentuoja sprendimus dėl prieigos apribojimo, nustatydamas sąlygas ir galimybes apskųsti tokius sprendimus.

„Turėsime labai aiškias, labai tikslias, labai demokratiškas, labai suprantamas taisykles, kaip priimti sprendimus dėl draudimų“, – kalbėjo politikas.

Šiuo metu ES įstatymų leidėjai rengia galutinius Skaitmeninių paslaugų akto, kurio bus apibrėžtos turinio ribos, ir Skaitmeninių rinkų akto, kuris apribos technologijų milžinių verslo būdus, akcentus.

Abu įstatymai, kai juos oficialiai ratifikuos bloko valstybės narės ir Europos Parlamentas, turėtų įsigalioti artimiausiais mėnesiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas