Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Naujas „Apple“ planas: nori tiek padidinti telefonų tvirtumą, kad apsauginius dėklus pamiršime

„Apple“ tyrinėja, kaip sukurti „iPhone“ korpusą, kuris atrodytų taip pat gerai ir būtų toks pat glotnus kaip dabartiniai, tačiau būtų atsparus didesniam nusidėvėjimui, rašo appleinsider.com.
„iPhone“
„iPhone“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 iPhone

„Apple“ suteiktas „erdvinių kompozitų“ patentas – tai reiškia metalo ar keramikos įterpimą į korpusą, kad prietaisas būtų atsparus įbrėžimams.

„[Mobilieji] telefonai, laikrodžiai ir planšetiniai kompiuteriai gali kontaktuoti su įvairiais paviršiais, dėl to ant įrenginio paviršiaus gali atsirasti įbrėžimų, nusidėvėjimo ženklų. [Įprastinio korpuso] medžiagos, skirtos tokiems prietaisams, gali pasižymėti skirtingais savybių deriniais, susijusiais su tvirtumu, išvaizda, atsparumu nusidėvėjimui ir pan.“, – teigia „Apple“ atstovai.

Taigi, kaip pažymi „Apple“, skirtingos medžiagos, naudojamos „iPhone“ korpuse, turi skirtingų privalumų.

Bet tuo pačiu – ir problemų.

„[Pavyzdžiui,] metaliniai korpusai gali būti ypač atsparūs įlenkimams, įbrėžimams ar lūžiams, tačiau gali trukdyti į prietaisą patenkantiems ar iš jo sklindantiems radijo signalams“, – tęsiama toliau

Keraminiai korpusai gali būti atsparūs įbrėžimams ir pralaidūs radijo signalams, bet gali būti trapūs. „Plastikiniai korpusai gali būti pralaidūs radijo signalams ir gana tvirti, tačiau jie taip pat gali greičiau įlinkti ar būti ne tokie atsparūs įbrėžimams, rašo appleinsider.com.

„Apple“ turi sprendimą – naudoti daugiau nei vieną medžiagą korpusui.

„Apple“ patente pateikiami brėžiniai, kuriuose pavaizduotos skirtingos „nusidėvėjimui atsparių elementų“ formos, kurių kiekviena pasižymi skirtingais privalumais, tačiau bendras tikslas yra tas pats. Jame taip pat pateiktas brėžinys, kuriame šie elementai išdėstyti „iPhone“ nugarėlėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas