Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausias „TechHub“ startuolis sukūrė pinigų plovimo patikrinimo įrankį kriptovaliutų rinkos dalyviams

Praėjusią savaitę Inovacijų agentūros projekto „TechHub“ startuolių pre-akceleratoriaus absolventai investuotojams pristatė savo kuriamus produktus ir paslaugas. Komandos siekia proveržio įvairiose srityse – dirbtinio intelekto, blokų grandinių (angl. blockchain), mados, mitybos, tvarumo ir kitose sferose. Aštuntojo ciklo laimėtoju šįkart tapo startuolis „Micapass“, kuriantis įrankį, kuris atlieka automatizuotą pinigų plovimo (AML) patikrinimą kriptovaliutų rinkos dalyviams.
„TechHub“ startuoliai
„TechHub“ startuoliai / Asmeninio arch. nuotr.

Baigę trijų mėnesių trukmės intensyvią mentorystės programą „TechHub“ pre-akceleratoriuje, trylika perspektyviausių startuolių iš 8-ojo ciklo prisistatė investuotojams „TechHub Demo Day #8“ renginyje. Jo metu savo idėjomis pasidalino įvairiausių sričių startuoliai – pastebėta, kad šiame cikle sukurta daug sprendimų skirtingoms rinkoms.

Šiame cikle sukurta daug sprendimų skirtingoms rinkoms.

„Praėjusiame, 7-ajame projekto cikle, startuoliai daugiausia dėmesio skyrė dirbtinio intelekto kūrinių naudojimo, namų įsirengimo, viešbučių ir restoranų darbuotojų trūkumo problemoms, kūrė internetines prekyvietes.

Tuo tarpu šio ciklo startuoliai daugiausia dėmesio skyrė NT rinkos, tvarumo, sveikatos, sporto problemoms ir pasižymėjo ne tik tematikų įvairove, bet ir didele motyvacija bei noru pasiekti išsikeltus tikslus“, – sako Milda Vilčinskaitė, pre-akceleratoriaus „TechHub“ vadovė.

Pirmąją vietą iškovojo startuolis „Micapass“, antrąją vietą laimėjo „Negaminsiu.lt“, o trečiosios vietos nugalėtojomis tapo dvi komandos: „WISL“ ir „Friendly Textiles“.

Startuolius vertino kompetentinga investuotojų komisija: Jokūbas Karnauskas iš „Baltic Sandbox Ventures“, Daiva Rakauskaitė iš „Lithuanian Business Angels Fund“, Marius Jurgilas iš „SuperHow“, Dmitrij Sosunov iš „FirstPick“, Jūratė Stanišauskienė iš „LitBAN“ ir Greta Glebavičiūtė iš „Katalista Ventures“.

Atrinktos potencialiausios komandos

Pirmosios vietos nugalėtojai „Micapass“ siūlo įrankį, kuris atlieka automatizuotą pinigų plovimo patikrinimą kriptovaliutų rinkos dalyviams. Gintarė Košubienė, viena iš startuolio atstovių, teigia, kad šis įvertinimas suteikia komandai pasitikėjimo.

„Gavome jėgų judėti į priekį, nes kol kas įveikėme tik pirmuosius kilometrus, o priešakyje laukia maratonas“, – sako G.Košubienė. Šiuo metu startuolis dalyvauja „Firstpick“ akceleratoriuje. „Planuojame, kad artimiausiu metu jau turėsime testinę savo produkto versiją bei pritrauksime pirmuosius kriptoturto rinkos dalyvius“, – pasakoja startuolio „Micapass“ atstovė.

Antrosios vietos laimėtojai „Negaminsiu.lt“ – tai šventinio maisto užsakymų platforma. Startuolis siekia, kad pasiruošimas šventei (įmonės ar asmeninei) būtų lengvas ir greitas. Startuolis siūlo patogų užsakymų valdymo įrankį gamintojams.

„Mūsų komandai galimybė dalyvauti „TechHub“ pre-akceleratoriuje buvo didelė vertybė: galėjome patirti kelionę su profesionaliais mentoriais, gauti vertingą grįžtamąjį ryšį ir pasinaudoti jų patirtimi, išgirsti teisingus klausimus ir patarimus iš komisijos narių, gavome pažintis su ambicingais ir kūrybiškais žmonėmis.

Sužinojome daug naujų dalykų apie pačią startuolių ekosistemą, išgvildenome svarbius klausimus, peržiūrėjome savo vertės pasiūlymą, pagilinome žinias apie produktų plėtrą, rinkodarą, finansus ir daugelį kitų sričių“, – pasakoja Lina Žigelė, viena iš startuolio bendraįkūrėjų.

Asmeninio arch. nuotr./3 vieta
Asmeninio arch. nuotr./3 vieta

Trečiąją vietą pasidalino dvi komandos. Viena iš jų – „Friendly Textiles“. Tai medžiagų mokslo startuolis, kuris laboratorijoje tiria iššukuotą šuns pavilnę ir kuria aukštos kokybės tvarius šuns vilnos („chiengora“ vilnos) verpalus tekstilės pramonei.

„Chiengora“ vilnos verpalai yra tvari alternatyva kašmyro ir kitos aukščiausios kokybės vilnos verpalams. „Pasibaigus „TechHub“ pre-akceleratoriui mūsų laukia tolimesni laboratoriniai tyrimai bei verpalų kūrimas, bendradarbiavimas su pasauliniais drabužių ir namų aksesuarų prekių ženklais verpalų testavime, galutinių gaminių gamyboje ir ėjimas į rinką“, – ateities planais dalinasi Rasa Virbickienė, startuolio įkūrėja.

Kita komanda, taip pat laimėjusi trečiąją vietą – „WISL“. Tai sportuojantiems žmonėms skirta programėlė, kuri padeda lengvai surasti tinkamą sporto partnerį ar varžovą bei trenerį, rezervuoti reikalingą aikštelę bei atlikti visus kitus su sportu susijusius veiksmus lengvai ir greitai.

Gavome patvirtinimą, jog mūsų idėja yra reikalinga rinkoje.

Startuolio sumanytojai Edvardas Tamkevičius ir Tomas Stundys teigia, jog artimiausiu metu planuojama užbaigti programėlės kūrimą, o po to plėsti ją funkciškai ir geografiškai.

„Šis laimėjimas mums duoda motyvacijos judėti pirmyn, nes gavome patvirtinimą, jog mūsų idėja yra reikalinga rinkoje“, – sako startuolio bendraįkūrėjai.

Startuoliai buvo apdovanoti vertingais prizais

Startuoliai buvo apdovanoti vertingais partnerių prizais: abi trečiąsias vietas laimėjusios komandos gavo konsultacijas su pasirinktu Lietuvos verslo angelų tinklo (LitBan) nariu. Antrosios vietos laimėtojams atiteko 10 valandų nemokamos mentorystės su „Build Up Labs“ startuolių inkubatoriumi Lisabonoje.

Pirmosios vietos laimėtojai gavo specialų „TechHub“ prizą – kofinansavimą akceleratoriui pasirinktoje ES šalyje ir kofinansavimą trumpai verslo kelionei. Partneris „Lighthouse HUB“ pirmajai vietai padovanojo papildomą prizą – 300 Eur vertės kuponą jų paslaugoms.

Taip pat „TechHub“ šeštojo ciklo startuolis „reACADEMY“ įsteigė prizą savo pasirinktai komandai – padovanojo nemokamus bilietus startuoliui „Negaminsiu.lt“ į jų organizuojamą seminarą „Kaip naujam verslui dominuoti internete“.

Potencialių startuolių daug – žada pakviesti į 9-ąjį ciklą

„Matydami, kad norinčiųjų gretos vis didėja, o į kiekvieną ciklą pakviečiame vos maždaug penktadalį aplikavusiųjų, nusprendėme pasinaudoti atsiradusia proga ir pakviesti startuolius į paskutinį 9-ąjį ciklą. Jau 160 startuolių baigė „TechHub“ programą – tikiu, kad skaičių padidinsime bent iki 180“, – sako Gediminas Rumšas, vienas iš programos sumanytojų.

Matydami, kad norinčiųjų gretos vis didėja, o į kiekvieną ciklą pakviečiame vos maždaug penktadalį aplikavusiųjų.

„TechHub“ komanda kviečia registruotis startuolius į 9-ąjį pre-akceleratoriaus ciklą. Nesvarbu, ar jūsų startuolis jau veikia, ar turite tik idėją – intensyviame 3 mėnesių cikle gausite daug žinių, konsultacijų su rinkos ekspertais, pažinčių su investuotojais, o tai jums padės sukurti sėkmingą startuolį.

Registracija bus vykdoma liepos 31 d. - rugpjūčio 13 d.: http://bit.ly/techhubpreaccelerator

„TechHub“ startuolių pre-akceleravimo programą įgyvendina Inovacijų agentūra, projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vykdytas inovacinės veiklos funkcijas.

Projektas finansuojamas Europos regioninio plėtros fondo lėšomis. Veiksmų programos priemonės numeris ir pavadinimas: 01.2.1-LVPA-V-842 „Inogeb LT“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas