Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

GMP tarnybos vadovo paieškų SAM ketina imtis dar rugsėjį, galėtų dalyvauti N.Mikelionis

Konkursą Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybos vadovo pareigoms užimti Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ketina paskelbti dar rugsėjį, sako ministras.
Kaune pristatyti nauji greitosios pagalbos automobiliai
Kaune pristatyti nauji greitosios pagalbos automobiliai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak Aurimo Pečkausko, konkurse galėtų dalyvauti ir buvęs vadovas Nerijus Mikelionis, iš pareigų kiek anksčiau pasitraukęs dėl ikiteisminio tyrimo, kurį prokuratūra praėjusią savaitę nutraukė.

„Konkurso skelbimas numatomas artimiausiu metu, – Kaune antradienį BNS sakė A.Pečkauskas. – Labai tikiuosi, kad spėsime tai padaryti dar rugsėjo mėnesį, nors liko savaitė.“

„Kiek suprantu iš viešos erdvės, N.Mikelionis nėra nei apkaltintas, nei kažkuo nuteistas, matyt, jis šiame konkurse dalyvauti galėtų, bet nėra ministerijos ar ministro prerogatyva kviesti asmeniškai kažkokius kandidatus dalyvauti“, – pridūrė jis.

A.Pečkauskas taip pat pakartojo rugpjūčio pabaigoje išsakytą poziciją, kad ministeriją N.Mikelionio darbas tenkino.

„N.Mikelionis buvo puikus vadovas, kuris vedė tarnybą tiek vadovaudamas Kauno GMP tarnybai, tiek ir ją sujungus, per patį reorganizacijos procesą. Rezultatai, kuriuos jo vadovaujama komanda atnešė kaip GMP tarnyba, tikrai mus tenkino“, – sakė ministras.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nerijus Mikelionis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Nerijus Mikelionis

Kauno apygardos prokuratūra ikiteisminį tyrimą dėl N.Mikelionio galimai neteisėto privačios informacijos rikimo nutraukė nesant duomenų apie padarytą nusikaltimą.

Tyrimas buvo pradėtas pagal policijai pateiktą pareiškimą, kuriame teigta, kad birželio 30-ąją viename Kauno prekybos centre nepažįstamas vyras keletą kartų su pirkinių krepšeliu atsitrenkė į pareiškėjos kojas.

Pirkinių krepšyje esą buvo telefonas, kurio kamera buvo atsukta į viršų. Moteris įtarė, kad buvo filmuojama jai po suknele.

Rugpjūčio antroje pusėje, paaiškėjus apie atliekamą tyrimą, N.Mikelionis, kurio kadencija turėto baigtis po kelių mėnesių, atsistatydino iš GMP tarnybos direktoriaus pareigų.

Sprendimą jis grindė noru apsaugoti savo bei savo šeimos privatumą, įstaigos reputaciją.

Mediko išsilavinimą turintis N.Mikelionis nuo 2005 metų vadovavo Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai, sujungus visas stotis į vieną įstaigą tapo jos direktoriumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas