Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google Docs“ naujovės: ar dokumentai jau pasirašys patys?

Tekstų rengimo programėlė „Google Docs“ išpopuliarėjo kaip inovacija, kai prie to paties dokumento galėjo prisijungti ir jį realiuoju laiku pildyti daug žmonių. Šiandien, rodos, paprastas dokumentų tvarkymo įrankis nesiliauja stebinti. Kaip pastebi Arnoldas Lukošius, „Tele2“ Inovacijų ekspertas, „Google“ atnaujinimai leidžia tekstus rengti dar laisviau, o dirbtinio intelekto (DI) integracijos dalį techninių užduočių atliks už jus, rašoma „Tele2“ pranešime spaudai.
Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka / Pexels nuotr.

„Nors dažnas pokyčius programėlėse priima skeptiškai, įvardindami juos pokyčiais dėl pokyčių, „Google Docs“ naujausioji versija verta tik gerų žodžių. Tie, kurie yra įpratę tekstus rengti šioje programėlėje, pajus kardinalų skirtumą – atnaujinta „Google Docs“ versija suteiks galimybę patogiau naršyti dokumentuose, ypač ilgesniuose ir sudėtinguose tekstuose“, – privalumus įvardija A.Lukošius, „Tele2“ Inovacijų ekspertas.

Dokumentų skirtukai

Dar balandžio mėnesį pasklido kalbos apie naują būdą patogiau naudotis „Google Docs“. Šiandien ši naujovė jau pasiekiama visiems „Google Workspace“ ir asmeninių „Google“ paskyrų naudotojams. Naujoji skirtukų funkcija padeda tvarkyti informaciją viename dokumento faile, užuot, kaip anksčiau, naudojus nuorodas į kelis dokumentus.

A.Lukošiaus, „Tele2“ Inovacijų eksperto, teigimu, „Google Docs“ skirtukai leis dirbti sparčiau – operatyviau galima rasti informaciją ir laiku atlikti užduotis. Taip pat ir kitiems vartotojams, prisijungus prie failo, bus patogiau naršyti pirmą kartą matomame dokumente ir greičiau sutelkti dėmesį į svarbiausius jo skyrius.

Kaip skirtukus rasti?

Atsidarius „Google Docs“ programėlę, viršutiniame kairiajame ekrano kampe reikia pasirinkti taško simbolį. Anksčiau jis buvo žymimas kaip „Rodyti dokumento kontūrą“ (angl. Show document outline), dabar užvedus pelės žymeklį bus rodoma „Rodyti skirtukus ir kontūrus“ (angl. Show tabs & outlines).

Atnaujintoje versijoje vartotojai turės galimybę pridėti ir vienu metu tvarkyti kelis skirtukus bei juos skirstyti pagal kategorijas. Pavyzdžiui, „Google“ specialistai rekomenduoja vartotojams susikurti skirtuką „Biudžetas“, kuriame skirtukai galėtų būti pritaikyti konkrečioms išlaidoms kaip maistas ar kelionės.

Kiekvienam skirtukui vartotojas gali suteikti atskirą pavadinimą bei emociuką, kad juos būtų galima greičiau surasti. Dokumentuose, kuriuose yra du ar daugiau skirtukų, vartotojai gali bendrinti nuorodas į konkrečius skirtukus, spustelėdami šalia kiekvieno jų esančius tris taškus.

Redaguoti skirtukus – pervadinti, ištrinti – gali tik tie vartotojai, kurie turi konkretaus „Google Docs“ dokumento redaktoriaus prieigą. Kitu atveju, dokumento faile esančius skirtukus vartotojas galės tik peržiūrėti, tačiau negalės koreguoti.

Vos atsidarius dokumentų programėlę, taip pat rasite pasiūlymus naudoti šablonus laiškams ir susitikimų santraukoms, jau galite įterpti lenteles projektų progresui sekti bei pasinaudoti daugeliu kitų interaktyvių įrankių. Be to, šios naujovės leidžia lengvai kurti lenteles, diagramas ir kitus vizualinius elementus, kurie padeda aiškiau pateikti informaciją.

Darbo programėlės tampa vis patogesnės

„Google“ siekia vis labiau palengvinti darbą su savo programėlėmis. Praėjusiais metais kompanijos sukurta DI pokalbių roboto „ChatGPT“ alternatyva „Gemini“ jau integruojama ir į „Gmail“.

Jau dabar visiškai nemokamai „Gmail“ vartotojai „Gemini“ gali pasiekti vos keliais paspaudimais. „Gemini“ gali ne tik efektyvinti informacijos paiešką vartotojų „Gmail“ paskyroje, tačiau ir pateikti galimus atsakymų pasiūlymus. Pasinaudojus mygtuku „Padėk man parašyti“ (angl. Help me write), DI pagal jūsų užuominas gali padėti parengti norimo laiško tekstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento