Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ savo pokalbių robotą pristatė ES ir Brazilijoje

JAV technologijų milžinė „Google“ ketvirtadienį paskelbė, kad jos dirbtinio intelekto (DI) pokalbių robotas „Bard“ tapo prieinamas dar maždaug 50 šalių, įskaitant visas 27 Europos Sąjungos šalis ir Braziliją.
„Bard“ dirbtinio intelekto modelis Europoje neprieinamas
„Bard“ dirbtinio intelekto modelis Europoje neprieinamas / Scanpix/Zumapress/123rf nuotr./15min koliažas

Bendrovė, plečianti prieigą prie savo atsako į „Microsoft“ palaikomą pokalbių robotą „ChatGPT“, „Bard“ pristatė vasarį, tačiau atidėjo jo išleidimą Europos Sąjungoje, nes bloko narės, susirūpinusios dėl su dirbtiniu intelektu susijusios rizikos, planuoja reguliuoti šią sparčiai augančią technologiją.

„Google“ skuba pasivyti konkurentę „Microsoft“, kuri į „ChatGPT“ panašias funkcijas suskubo integruoti į daugybę savo produktų, įskaitant „Bing“ paieškos sistemą.

„Bard“ „dabar prieinamas didžiojoje pasaulio dalyje ir labiausiai paplitusiomis kalbomis“, tinklaraštyje rašė šio produkto vadovas Jackas Krawczykas ir viceprezidentas Amarnagas Subramanya.

„Laikydamiesi drąsaus ir atsakingo požiūrio į DI, dėl šios plėtros aktyviai bendradarbiaujame su ekspertais, politikos formuotojais ir privatumo priežiūros institucijomis“, – teigė jie.

Pasak bendrovės, plėsdama prieigą prie „Bard“ ji atsižvelgs į naudotojų atsiliepimus ir imsis priemonių žmonių privatumui ir duomenims apsaugoti.

Dabar šiuo dirbtinio intelekto įrankiu galima naudotis daugiau kaip 40 kalbų, įskaitant arabų, kinų, vokiečių, hindi ir ispanų. Anksčiau ji buvo prieinama trimis kalbomis: anglų, japonų ir korėjiečių.

„Google“ taip pat paskelbė apie naujas „Bard“ funkcijas, įskaitant garso atsakymus, ir jų gavimą – bendrai – penkiais skirtingais stiliais: paprastu, ilgu, trumpu, profesionaliu arba laisvalaikio. Kita nauja funkcija leidžia naudotojams įkelti nuotraukas, kurias „Bard“ gali analizuoti ieškodamas informacijos.

Praėjusį mėnesį Europos Parlamentas pritarė įstatymo projektui, kuriuo bus grindžiamos pirmosios pasaulyje išsamios DI taikomos taisyklės.

Į jį įtrauktos konkrečios nuostatos dėl generatyvinių dirbtinio intelekto sistemų, pavyzdžiui, „ChatGPT“ ir „Dall-E“, galinčių kurti tekstą, vaizdus ir kitą mediją.

Parlamentas ir ES valstybės narės dėl reglamento, dėl kurio patvirtinimo blokas nori susitarti iki metų pabaigos, dar derėsis.

Taisyklėse nustatyta, kad DI sukurtas turinys privalo būti žymimas kaip toks, ir uždrausta naudoti kai kurias DI priemones, įskaitant veido atpažinimo realiuoju laiku sistemas.

Dirbtinio intelekto populiarėjimas kelia nemažai rūpesčių, įskaitant galimybę, kad dėl jo gali tapti nebereikalingos įvairios darbo vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas