Sportas gyvai

„Google“ svarsto apie dalies paieškos rezultatų apmokestinimą

Pranešama, kad „Google“ paieškos sistemos, kuria naudojasi daugiau nei milijardas žmonių visame pasaulyje, valdytojai „Alphabet Inc.“ svarsto galimybę imti mokestį už dirbtinio intelekto sukurtą „aukščiausios kokybės“ (premium) turinį, rašo BBC.
"Google"
"Google" / Shutterstock nuotr.

Teigiama, kad „Alphabet Inc.“ priklausanti bendrovė pertvarko savo verslo modelį ir svarsto galimybę kai kuriuos savo pagrindinius produktus apmokestinti. Tai būtų pirmas kartas, kai „Google“ imtų mokestį už bet kokį savo turinį.

„Google“ teigė, kad „dabar“ neturi nieko, ką galėtų paskelbti.

Pasak „Financial Times“, kompanija esą svarsto, ar į savo premium prenumeratos paslaugas, kuriose jau siūloma prieiga prie jos naujojo dirbtinio intelekto asistento „Gemini“ – „Google“ pokalbių roboto „ChatGPT“ versijos – įtraukti tam tikras dirbtinio intelekto paieškos funkcijas.

Pranešama, kad vadovai dar nėra priėmę sprendimo, kada ir ar apskritai pradėti naudoti šią technologiją, tačiau „Financial Times“ teigė, kad inžinieriai kuria šiai paslaugai įdiegti reikalingas sprendimus.

Tradicinė „Google“ paieškos sistema išliktų nemokama, tačiau šalia ieškomo turinio ir toliau bus rodomi skelbimai, kuriuos matys ir prenumeratoriai, teigė „Financial Times“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius