Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Health Tech akseleratoriaus nugalėtojai – odos sveikatos būklę padedantis įvertinti sprendimas

Praūžęs įspūdingas Health Tech akseleratoriaus finalas vainikavo du mėnesius trukusią sveikatos inovacijų programą, subūrusią medikus, slaugytojus, startuolių pasaulio atstovus bei inovacijų entuziastus, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Septynios savaitės, kupinos kūrybiškumo ir bendradarbiavimo – būtent tiek laiko truko sveikatos inovacijų programa, apjungusi daugiau nei 160 entuziastų iš įvairių sričių. Vakar įvykusio Health Tech akseleratoriaus finalo metu buvo pristatytos 15 geriausių, sveikatos priežiūros sistemą keičiančių, idėjų – nuo bekontakčio gyvybinių parametrų matavimo įrankio, išmanios sveikatos patikros namuose iki virtualaus sveikatingumo vedlio krūties vėžiu sergančioms pacientėms.

VIDEO: „Health Tech akceleratoriaus’24” finalas

Renginį atidaręs Sveikatos apsaugos ministerijos viceministras dr. Olegas Niakšu džiaugėsi, jog sveikatos inovacijos Lietuvoje įgauna pagreitį.

I.Gėlūno nuotr./Health Tech
I.Gėlūno nuotr./Health Tech

„Šiandien sveikatos srities profesionalai, pasitelkdami technologijas, žengdami koja kojon su naujovėmis, kurdami unikalius sprendimus savo darbo vietose, kuria ateities sveikatos apsaugos sistemą. O mūsų visų siekis – paruošti tinkamą ekosistemą šioms idėjoms įgyvendinti bei moderuoti aiškią tolimesnę kryptį. Visi esame sužavėti koks gausus būrys talentingų specialistų nori kurti sveikatos inovacijas kartu. Šiame kelyje, Health Tech akseleratorius yra stipri pradžia“.

Renginio dalyviams įspūdį paliko ne tik pristatytos idėjos, įsteigti partnerių prizai, bet ir sveikatos priežiūros specialistų ryžtas ir noras prisidėti prie pokyčio. Kaip sako Health Tech akseleratoriaus įkūrėja Justina Klyvienė, dalyviams motyvacijos ir užsispyrimo netrūko viso projekto metu.

„Džiaugiuosi jau antrus metus iš eilės vykstančiu akseleratoriumi ir gausiu medicinos profesionalų skaičiumi jame, net 67% dalyvių – gydytojai bei slaugytojai. Nepaisant užimto dienos grafiko, jie rado laiko mokytis, dirbti su komandos nariais ir tobulinti sveikatos inovacijų idėjas, keičiančias ne tik gydymo įstaigų, bet ir kiekvieno paciento patirtis“, – dalyvių entuziazmu džiaugėsi J.Klyvienė.

I.Gėlūno nuotr./Health Tech
I.Gėlūno nuotr./Health Tech

Dar kovo pradžioje startavusi sveikatos inovacijų kūrimo programa akivaizdžiai parodė, jog bendradarbiavimas ir žinių dalijimasis tarp skirtingų sričių profesionalų gali tapti galingu inovacijų varikliu. Tarp šios programos dalyvių – gydytojai, slaugytojai, medicinos sektoriaus atstovai, IT ir dizaino specialistai, komunikacijos profesionalai, medicinos technologijų ekspertai ir mėgėjai. Susibūrę į komandas, dalyviai pasinėrė į sveikatos priežiūros iššūkius ir ieškojo inovatyvių sprendimų įvairioms problemos spręsti. Iš gausybės komandų geriausiomis ekspertų komisija pripažino tris.

Trečiąją vietą laimėjo „Consulting brains“ – platforma, jungianti geriausius šalies sveikatos specialistus, įmones, mokslines grupes ir pateikianti personalizuotą duomenų analizę.

Antroji vieta atiteko pacientų anamnezės suvestinės, naudojant dirbtinį intelektą ir e.sveikatos sistemas, sprendimą kuriančiai komandai „Anamnesis“.

I.Gėlūno nuotr./Health Tech
I.Gėlūno nuotr./Health Tech

O štai didžiausią įspūdį komisijai paliko „Skinpro“ komandos idėja, padedanti patentuoto dirbtinio intelekto algoritmo pagalba gydytojams įvertinti odos sveikatos būklę ir rekomenduoti geresnį bei veiksmingesnį gydymo planą. Pirmos vietos laimėtojų prizas – dalyvavimas inkubavimo programoje ir iki 15 000 eurų dotacija produkto plėtojimui, kurį įsteigė „Baltic Sandbox Ventures“.

Specialūs partnerių prizai buvo įsteigti net keliose skirtingose kategorijose. Didžiausią komercinį potencialą turinčia idėja buvo pripažintas „Carelybot“ komandos bekontakčiu būdu matuojamo gyvybinių parametrų sprendimas. Didžiausią socialinį poveikį kuriančia idėja buvo pripažintas virtualus psichikos sveikatos asistentas, norintiems palaikyti gerą psichikos sveikatą ir išvengti ligos atkryčio, kurį sukūrė komanda „Sveikas“. O potencialiausios sveikatos duomenų sistematizavimo idėjos prizas atiteko „Anamnesis“ komandos nariams.

Programa tapo ne tik žinių ir įgūdžių dalijimosi platforma, bet ir bendrakūrybos erdve. Sveikatos technologijų akseleratoriaus programoje dalyvius mokė ir konsultavo patyrę Lietuvos ir užsienio sveikatos technologijų, verslo, finansų ir inovacijų ekspertai.

Plačiau apie projektą galite sužinoti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius