Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei P Smart 2021“. Segmentas – tas pats, lygis – kitas

„Huawei“ modeliai „P Smart“ (tiek 2019, tiek 2020) yra taip vadinamo biudžetinio (ekonominio) segmento išmanieji telefonai. Ir nors šis išmaniųjų telefonų segmentas – beveik sklidinai užpildytas, modelių pasirinkimas tikrai labai platus, šių dviejų „P Smart“ modelių populiarumas Europoje buvo ir yra labai didelis. Tai rodo, kad modelis iš ties vykęs ir tam tikrai vartotojų grupei labai patinka.
„Huawei P Smart 2021“
„Huawei P Smart 2021“ / Gamintojo nuotr.

Naujasis „P Smart 2021“ modelis – to paties ekonominio segmento telefonas, nors, jį drąsiai galima būtų perkelti į aukštesnį lygį. Tačiau šiame telefone nebus „Google“ servisų (GMS), o juos pakeis „Huawei Mobile Services“ (HMS). Kaip jam seksis? Ar bus toks populiarus kaip anksčiau išleisti modeliai? Daug apie tai gali pasakyti tiek pats telefonas, tiek jo vartotojui prieinami servisai.

Dizainas

Jei paimtumėte į rankas „P Smart 2019“ (o aš tokią galimybę turiu), arba „P Smart 2020“ ir palygintumėte su naujuoju „P Smart 2021“ iš karto pamatytumėte kelis fizinius skirtumus: naujasis telefonas gerokai didesnis, šiek tiek sunkesnis ir storesnis. Keturios jo kameros išdėstytos vienoje eilėje, bet ne įleistos į korpusą, o įstatytos iškiliame, stačiakampio formos modulyje. Galiniame dangtelyje nebėra pirštų atspaudo skenerio, o ekrane nebėra priekinę kamerą apgaubiančio „lašo“ – jį pakeitė juodas skritulys.

Gamintojo nuotr./„Huawei P Smart 2021“
Gamintojo nuotr./„Huawei P Smart 2021“

Pirmas įspūdis, laikant rankose „P Smart 2021“, kad tai – ne biudžetinio segmento, o aukštesnės klasės telefonas. Nors jo korpusas pagamintas iš plastiko, tačiau „pigios plastmasės“ pojūčio, kurį iš karto pajunti liesdamas įvairius biudžetinės klasės telefonus, nėra. Atvirkščiai, korpusas yra lygus, tarsi būtų metalinis, malonus liesti. „Huawei“ siūlo trijų atspalvių korpusus žalią „Crush Green“, auksinį „Blush Gold“ ir juodą „Midnight Black“. Juodi ekrano apvadai, kaip ir ankstesniuose moduliuose, – plonyčiai.

„P Smart 2021“ sveria 206 gramus, o jo gabaritai – 165,65 x 76,88 x 9, 26 mm. Tačiau nepaisant nemažo dydžio, suaugęs jį lengvai apima ranka.

Žiūrint į galinį dangtelį gali kilti klausimas: o kur dingo pirštų atspaudų skeneris? Jis integruotas į telefono įjungimo mygtuką, yra žymiai greitesnis (suveikimo laikas trumpesnis nei 0,3 sekundės) ir tikslesnis nei ankstesni skeneriai, be to, aukštesnio saugumo lygio.


Ekranas

Ankstesni „P Smart“ modeliai turėjo 6,21 colių ekraną, naujojo „P Smart 2021“ modelio ekrano dydis – 6,67 coliai. Skystų kristalų IPS matricos ekrano raiška FullHD+ 2400 x 1800, o vienam coliui tenka 394 pikseliai, kas yra aukštas rodiklis ekonominio segmento telefonuose.

IPS matrica pasižymi ryškiomis bei sodriomis spalvomis ir itin plačiais žiūrėjimo kampais, tad šio telefono vartotojai visada galės mėgautis puikiu vaizdu ekrane. Kalbant apie spalvas, jų sodrumą, reikia pasakyti, kad vaizdas gerai subalansuotas, tikroviškas, kas būdinga IPS ekranams.

Ryškumas didelis, viskas gerai matosi ir tada, kai ekraną apšviečia saulė, vaizdas bus matomas, net tada, jei į ekraną žiūrėsite iš labai plataus kampo. „Eye Comfort“ režimas filtruoja mėlyną ekrano šviesą ir saugo vartotojo akis.

Kas viduje?

Paprastai telefono vidaus apžvalga pradedama nuo procesoriaus, bet šį kartą pradėsiu nuo baterijos. Jei senesni „P Smart“ modeliai turėjo 3 400 mAh talpos bateriją, tai naujausias „P Smart 2021“ modelis turi kur kas talpesnę, 5 000 mAh talpos bateriją, kas turėjo įtakos ir didesniam telefono svoriui, bei korpuso storiui. „Huawei“ visada skyrusi daug dėmesio savo prietaisų darbo autonomiškumui ir ši kartą liko ištikima tiems principams: 5 000 mAh – pakankamai daug ir jei nežiūrėsite dieną–naktį filmų, nežaisite be perstojo žaidimų, tai pakankamai aktyviai naudojant, pilnai pakrautas „P Smart 2021“ telefonas vidutiniškai jums dirbs dvi paras. Be to telefonas turi 22,6 W galios greitos įkrovos technologiją „Huawei SuperCharge“, kurios dėka, per 10 minučių tuščią baterija pakrausite tiek, kad telefonas dirbs 2 valandas. Pilnai telefono baterija pakraunama per valandą.

Telefono širdis – naujas aštuonių branduolių procesorius „Huawei Kirin 710A“ (4 x Cortex-A73, 2,0 GHz dažnio ir 4 x Cortex-A53, 1,7 GHz dažnio), pakeitęs senesnio modelio procesorių „Kirin 710“ . Operatyvioji atmintis (RAM) – 4 GB, pastovioji atmintis – 128 GB, kuri microSD kortele gali būti praplėsta iki 512 GB. Galbūt norėtųsi daugiau operatyviosios atminties ir galingesnio procesoriaus, bet tą pajusite tik tada, kai paleisite kelias, daug resursų ryjančias, programėles ar užsimanysite vienu metu atlikinėti keliolika užduočių. Kasdienėje veikloje jokių „stabdžių“ nėra, jis puikiai vykdo visas tradicines operacijas. Žaidimai veikia puikiai, galite žaisti net ir tuos, kurie turi gana sudėtingą grafiką, pasitelkę grafinės sistemos pertvarkymo technologiją „GPU Turbo“, kuri paspartina grafikos apdorojimo procesus, padidina našumą, mažina energijos sąnaudas.

Į „P Smart 2021“ telefoną gali būti įstatytos dvi 4G ryšio SIM kortelės. Telefonas turi USB-C 2.0 jungtį, neatsisakyta ir 3,5 mm audio signalo jungties, palaiko Bluetooth 5.1 technologiją, dviejų diapazonų Wi–Fi ryšį, bet neturi NFC ryšio, kurį turėjo ankstesni modeliai.

Lyginant su kitais to pačio segmento telefonais, garsiakalbio skleidžiamą garsą galima vertinti puikiai. Ką girdėsite per ausines, priklauso tik nuo ausinių, nes telefono transliuojamas audio signalas tikrai labai geras.

Foto ir video

Kadangi šiais laikais kamera yra vienas svarbiausių išmaniojo telefono komponentų, kurios dėka vartotojas savo gyvenimiškas patirtis perduoda socialiniams tinklams, jai skyriau atskirą skyrelį.

„Huawei P Smart 2021“ turi keturias galines ir vieną priekinę kameras.

Priekinės kameros raiška 8MP, diafragma – f/2,0. Galinių kamerų bloką sudaro 4 skirtingos, vienoje eilėje išdėstytos kameros. Pagrindinės kameros raiška didelė – 48 MP, pilnai atidarytos diafragmos reikšmė – f/1,8. Antroji – plačiakampė kamera, kurios apžvalgos kampas – 120 °. Šios kameros raiška ir diafragma – 8MP ir f/2,4. Trečioji – 2 MP ir f/2,4 gylio kamera (atliekanti jutiklio funkcijas), o ketvirtoji – 2 MP ir f/2,4 makro kamera. Visas keturias kameras valdo dirbtinis „P Smart 2021“ intelektas, kuris su savo užduotimis susitvarko puikiai.

Daug kalbėti apie nuotraukas, kurios gaunamos esant geram apšvietimui, net neverta. Puiki detalizacija, geras balansas tarp šešėlių ir apšviestų vietų, sodrios spalvos – iš telefono atmintyje esančių nuotraukų, galite spausdinti net 2,8 x 2,1 m plakatus ir jie bus ryškūs.

Organizatorių nuotr./„Huawei P Smart 2021“ daryta fotografija
Organizatorių nuotr./„Huawei P Smart 2021“ daryta fotografija

Viskas, kas pasakyta aukščiau, išlieka net tada, kai visus parametrus dirbtinis intelektas pakoreguoja pagal jam žinomas ir atpažįstamas scenas. Nemažai telefonų, tokiais atvejais, iškraipo realybę – perteiktas vaizdas neatrodo natūralus, bet „P Smart 2021“ dirbtinis intelektas su visais scenarijais susitvarko puikiai, korektiškai išlaikydamas natūralumą. Geras ryškumas gaunamas ir priartinus vaizdą. Puikias nuotraukas gausite ir fotografuodami judančius objektus, nes ir šiuo atveju, dirbtinis „P Smart 2021“ efektyviai gaudo tai, ką reikia pagauti.

O dabar pereikime į tamsią vietą, nes šiais laikais apie telefonų kamerų galimybes kur kas daugiau pasako fotografavimas prietemoje ar visiškoje tamsoje (kiek nuotraukoje atsiranda „triukšmų“, kaip jie teršia fotografijos vaizdą). Fotografuojant prietemoje, įprastu rėžimu, „P Smart 2021“ pagrindinės kameros perteiktų „triukšmų“ lygis tikrai yra labai mažas, bet įjungus naktinio fotografavimo rėžimą, dirbtinis intelektas puikiai valdo triukšmų mažinimo sistemą, tad jie visiškai išnyksta. Tad naktinės nuotraukos žavi ir savo natūralumu, ir švarumu.

Plačiakampis, grupinėms nuotraukoms ar peizažams skirtas, antrosios kameros objektyvas yra mažesnės raiškos, tačiau esant geram apšvietimui, tiek detalizacija, tiek ryškumas pakankamai aukšto lygio. Tamsoje, jis dirba prasčiau nei pirmasis objektyvas.

Organizatorių nuotr./„Huawei P Smart 2021“ daryta fotografija
Organizatorių nuotr./„Huawei P Smart 2021“ daryta fotografija

Makro kameros dėka, galima fotografuoti už 4 cm nuo objektyvo esančius objektus. Ji man labai padėjo parduotuvėje, kai reikėjo perskaityti etiketę, ant kurios kažkas buvo parašyta blusos dydžio raidėmis.

Gylio kamera dirba kartu su pagrindine kamera, ir padeda nustatyti tinkamą ryškumo lauko gylį, išryškinti tai, kas fotografuojamam scenarijui yra reikalinga. Puikiai pasiteisina fotografuojant portretus, kai lauko gylis turi būti minimalus.

Priekinė, asmenukėms skirta kamera, irgi puikiai susitvarko su savo funkcijomis – nuotraukos kokybiškos, gerai fotografuoja prietemoje. Galite įsijungti funkciją „Gražus“ ir pasirinkti jos reikšmę nuo 1 iki 10, tada jus šiek tiek pagrimuos, palygins veidą.

„FullHD“ raiškos filmą, telefono „Huawei P Smart 2021“ kamera filmuoja 60 kadrų per sekundę greičiu. Programinis vaizdo stabilizatorius su savo funkcijomis susitvarko puikiai, bet norėtųsi, kad būtų ir optinis stabilizatorius, tačiau nereikia pamiršti, kad kalbame apie biudžetinio segmento telefoną, kurio kaina yra apie 200 eurų.

Gamintojo nuotr./„Huawei P Smart 2021“
Gamintojo nuotr./„Huawei P Smart 2021“

Operacinė sistema

Išmaniajame telefone „Huawei P Smart 2021“ įdiegta „Android 10“ operacinė sistema su naujausia vartotojo sąsaja EMUI 10.1, siūlančia tokias paslaugas kaip: kelių langų funkciją „Multi-Window“ , kuri vienu metu leižia dirbti su skirtingomis programėlėmis; „Dark Mode“ funkciją, kuri leidžia ekraną pritaikyti prie aplinkos taip, kad naudojimasis juo būtų kuo patogesnis, mažiau varginantis; žaismingą detalaus vaizdo darbalaukio funkciją; „Smart Colage“ funkciją, leidžiančią operatyviai dirbti su fotografijomis ir pan.; „Deterministic Latency Engine“ technologiją, kuri optimizuoja sistemos išteklių paskirstymą ir spartina telefono veikimą; „Phone Clone“, atsakingą už greitesnį duomenų perkėlimą ir jau minėtą „GPU Turbo“ – labai reikalingą žaidimų mėgėjams.

Būtina paminėti ir tai, kad centrinė „Huawei“ kuriamos ekosistemos, kurią sudaro skirtingi įvairios paskirties įrenginiai, ašis (valdanti visus kitus „Huawei“ ekosistemos įrenginius) yra išmanusis telefonas ir jo dirbtinis intelektas, o tai atveria labai dideles galimybes.

Dirbant su „Huawei P Smart 2021“ negalima nepastebėti vieno svarbaus momento: viskas labai paprasta ir aišku, visos valdymo funkcijos yra ten, kur jos ir turi būti, viskas randama intuityviai ir greitai. Tai telefonas, su kuriuo labai greitai susidraugaus ir visiškai neturintys patirties.

Na, ir pabaigai reiktų paminėti telefone įdiegtą programėlių parduotuvę „AppGallery“, kuri jau tapo ne tik trečia pasaulyje pagal parsisiuntimus, bet ir realia alternatyva „Google“ ir „Apple“ parduotuvėms.

Taigi pradžioje užduotą klausimą kaip jam seksis, noriu pakeisti tokiu klausimu: ar gali naujasis „Huawei P Smart 2021“ tapti ekonominės klasės flagmanu, neturėdamas GMS? Gali, čia svarbu, kad žmonės suprastų, kad gerai gyventi galima ir be GMS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento