Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„HUAWEI P60 Pro“ – intriguojantis legendinės P serijos atsinaujinimas

HUAWEI pristatė savo naujausią išmaniųjų telefonų flagmaną „HUAWEI P60 Pro“. Šis modelis tęsia populiarios ir legendinės P serijos tradicijas: unikalus ir įspūdingas dizainas, dar vienas proveržis mobiliosios fotografijos srityje, didelis našumas, patikimumas, talpi ir greitai įkraunama baterija ir taupus jos naudojimas.
Fotografuota su Huawei P60 Pro 2
Fotografuota su Huawei P60 Pro 2 / „SkyChasers LT“ nuotr.

HUAWEI P serijos telefonai visada pasižymėjo aukščiausia kokybe, originaliu dizainu ir novatoriškomis mobiliosios fotografijos galimybėmis. Smagu, kad ir naujasis telefonas „HUAWEI P60 Pro“ ne tik tęsia šias tradicijas, bet kilsteli reikalavimų flagmanams kartelę dar aukščiau, nes kalbant apie mobiliąją fotografiją, HUAWEI gali pagrįstai didžiuotis – jie sukūrė išmanųjį telefoną, kuris yra neabejotinas šių metų mobiliosios fotografijos lyderis.

Kiekvienam - unikalus piešinys

Nors šiais laikais sunku nustebinti nauju telefono dizainu (tartum viskas jau pateikta mūsų teismui išbandyta, matyta, tad nemažai telefonus gaminančių bendrovių nebeieško išskirtinumo, tiesiog sugalvoja kokią nors naują nugarėlės spalvą ar pakeičia kamerų bloko išvaizdą), tačiau HUAWEI naujuoju modeliu parodė, kad ir šiais laikais galima sukurti originalią, visiškai nematytą estetiką. Išimdamas naują telefoną iš dėžutės, paprastai jo ilgai neapžiūrinėju, tačiau „HUAWEI P60 Pro“ atvejis yra visiškai kitoks – įrenginys tiesiog traukia akį.

„HUAWEI P60 Pro“ nugarėlės perlo spalva sukurta panaudojus natūralius perlų miltelius. Šis sprendimas įdomus ne tik prabangia savo išvaizda, bet ir tuo, kad kiekvienas „HUAWEI P60 Pro“ yra unikalus – perlamutrinė tekstūra kiekvieną kartą išsidėsto skirtingai, tad jūsų telefono nugarėlės piešinys bus vienintelis, tik jums sukurtas.

HUAWEI nuotr./„HUAWEI P60 Pro“
HUAWEI nuotr./„HUAWEI P60 Pro“

Langas į „HUAWEI P60 Pro“ pasaulį – ryškus 6,67 colių, 2700 x 1220 (444 ppi) skiriamosios gebos LTPO OLED ekranas, pasižymintis dideliu dinaminiu 1-120 Hz atnaujinimo dažnių diapazonu. Ekranas palaiko daugiau nei 1 mlrd. spalvų (P3 spalvų paletė) ir turi „TÜV Professional“ spalvų tikslumo sertifikatą. „HUAWEI X-TRUE“ technologija optimizuoja ekrano šviesumą, atsižvelgdama į aplinką ir ekrane projektuojamus vaizdus. Testuodamas šį telefoną iš ekrano norėjau dviejų dalykų: kad puikiai rodytų net ryškią saulėtą dieną, bei sklandžiai veiktų žaidžiant daug resursų reikalaujančius žaidimus. Abiem atvejais ekranas nenuvylė.

Dar vienas smagus dizaino elementas – lenkti visi keturi ekrano kraštai. Toks sprendimas turi ir gerai juntamą praktinę pusę – fotografuojant ar žaidžiant žaidimus, išmanusis telefonas rankoje laikomas labai tvirtai. Be to, naujojo flagmano „HUAWEI P60 Pro“ ekraną saugo „Kunlun Glass“ stiklas, kurį galima rasti tik HUAWEI įrenginiuose ir kuris 10 kartų sumažina ekrano dūžių riziką telefonui nukritus ant kieto paviršiaus. Kartu reikia pažymėti, kad telefonas atitinka IP68 atsparumo aplinkos poveikiui standartą, kas leidžia juo naudotis be rūpesčių bet kokiomis sąlygomis.

Fotografuota su Huawei P60 Pro 2/Gėlė. Fotografuota su Huawei P60 Pro 2
Fotografuota su Huawei P60 Pro 2/Gėlė. Fotografuota su Huawei P60 Pro 2

Kamerų blokas – mobiliųjų įrenginių revoliucija

Išbandant įvairių gamintojų flagmanus mane labiausiai domina kamerų galimybės. Priežastis paprasta – šiais laikais gamintojai savo flagmanus aprūpina geriausiais procesoriais, pakankamai talpia 256 GB arba 512 GB vidine atmintimi, spartų darbą užtikrinančia 8 GB arba 12 GB operatyviąja atmintimi, įvairiausiais telefono darbą spartinančiais ar energiją taupančiais moduliais, tad daugelis flagmanų pasižymi dideliu našumu, dirba puikiai ir skirtumai dažnai nėra labai ryškūs. Apie fotografavimo galimybes to nepasakysi – tik labai nedidelė gamintojų dalis vartotojams siūlo tai, ko anksčiau niekas nesiūlė. Vienas jų – HUAWEI. Naujasis flagmanas „HUAWEI P60 Pro“ tarsi dar kartą perrašo mobiliosios fotografijos standartus, pakylėdama juos dar keliais laipteliais aukštyn.

Įsižiūrėkite į šio telefono nugarėlėje esantį fotografijos modelį, kuris savo išvaizda primena klasikinį fotoaparatą. Modulio centre sumontuota pagrindinė kamera, o teleskopinis ir itin plataus kampo objektyvai išdėstyti modulio kraštuose.

Huawei nuotr./„HUAWEI P60 Pro“
Huawei nuotr./„HUAWEI P60 Pro“

Pagrindinė telefono XMAGE kamera turi itin ryškų ir šviesų objektyvą su fiziškai reguliuojama F/1.4–F/4.0 diafragma (10 skirtingų diafragmos lygių). Labai dideliu šviesos pralaidumu pasižyminti lęšių grupė vaizdą perteikia 48 MP RYYB „SuperSensing“ jutikliui. Ką tai duoda, geriausiai matysite esant silpnam apšvietimui – pabandykite su šio telefono fotoaparatu pažaisti temstant ar naktį – nepaisant nepalankių apšvietimo sąlygų, visos detalės bus labai ryškios, vaizdas aiškus, nebus pašalinių, vaizdą teršiančių, bei labai fotografą erzinančių elementų.

XMAGE kamera taip pat užtikrina itin didelį dinaminį diapazoną fotografuojant kontrastingus vaizdus, kaip saulėtekį, saulėlydį ir pan. „XD Fusion Pro“ tekstūrų technologija, leidžia nuotraukoje perteikti smulkiausias detales, pavyzdžiui, atspindžius ant stiklo paviršiaus.

Bet tai dar ne viskas. Naktinei fotografijai puikiai tinka ir teleskopinis objektyvas, su rekordine tokiems objektyvams F/2.1 diafragma. Šis 100x priartinimu pasižymintis objektyvas buvo kuriamas taip, kad kuo daugiau šviesos gautų 48 MP RYYB „SuperSensing“ jutiklis. Tokio sprendimo rezultatas labai gerai matosi fotografuojant nakties metu. Tiek pagrindinė kamera, tiek teleobjektyvas turi optinį vaizdo stabilizatorių.

Fotografijai galite naudoti ne tik abu minėtus objektyvus, bet ir plataus kampo, 120° vaizdą aprėpiantį F/2.2 objektyvą dirbantį su 13 MP jutikliu. Jis pravers ne tik fotografuojant kraštovaizdžius, bet makrofotografijai, t.y. kai objektai fotografuojami iš labai arti.

Makrofotografijos funkcija yra gerokai patobulinta, tad leidžia užfiksuoti smulkiausias detales. Fotografuojant objektus iš labai arti spalvos išlieka originalios, ryškumo taip pat pakanka.

„SkyChasers LT“ nuotr./Pašvaistė. Fotografuota su Huawei P60 Pro 2
„SkyChasers LT“ nuotr./Pašvaistė. Fotografuota su Huawei P60 Pro 2

Apibendrinant norėčiau pabrėžti, kad pagrindinė ir teleskopinė „HUAWEI P60 Pro“ kameros puikiai dirba nakties metu, o tai labai daug pasako apie jų galimybes. Kai šviesos daug, bet kokia kamera perteikia ryškų vaizdą, bet kai šviesos trūksta – prasideda problemos. Testuodamas naująjį „HUAWEI P60 Pro“ daugiausiai fotografavau esant prastam apšvietimui, nakties metu ir turiu pasakyti, kad šio telefono kameros ne tik nenuvylė, bet dažnai ir stebindavo perteikto vaizdo detalumu, ryškumu, spalviniu turtingumu. Naktinis režimas tikrai veikia puikiai. Taip, jis pašviesina nuotrauką (kaip ir kiekvienas išmanusis telefonas), bet palieka natūralias gatvės apšvietimo spalvas, neiškraipo situacijos.

Giedras pirmosios gegužės pusės dangus, leido susipažinti ir su mėnulio fotografavimo rėžimu „Super Moon Scene“ leidžiančiu užfiksuoti ne tik patį mėnulį, bet ir įvairias fone esančias detales. Tie, kas bandė fotografuoti išmaniuoju telefonu mėnulį, gerai žino koks tai nedėkingas darbas ir kokie būna neviltį keliantys rezultatai. Tačiau naktinio dangaus fotografavimui patirtis su „HUAWEI P60 Pro“ yra visiškai kitokia – nebereikia kankintis norint pasiekti bent kažkokį rezultatą – naujasis flagmanas suteikia galimybių eksperimentuoti, sukurti kvapą gniaužiančias mėnulio nuotraukas, kurių fone atsispindi ir į kadrą patekę pastatai, medžiai ar debesys.

„HUAWEI P60 Pro“ paprastai naudoja „XMAGE Original“ spalvos režimą, kas reiškia, kad fiksuojamas toks vaizdas, kokį mato žmogaus akys. Tokį vaizdą lengviausiai apdoroti, nes jis natūralus, nepagražintas. Turiu pažymėti, kad „HUAWEI P60 Pro“ pasižymi vienu geriausių spalvų atkūrimu nuotraukose. Nuotraukos nėra tokios persotintos spalvomis kaip kitų telefonų. Yra galimybė padidinti spalvų sodrumą naudojant telefono programinę įrangą, tačiau man šios funkcijos nelabai reikėjo. Bet jei jums trūksta spalvų, galiote naudoti „Vivid“ parinktį ir kurti spalvingesnes nuotraukas, sodresnius peizažus, nufotografuoti maistą taip kad jis atrodytų itin patraukliai ir pan. „Bright“ parinktis idealiai tinka portretams ar kontrastingoms scenoms.

Būtina paminėti ir telefono priekyje sumontuotą 13 MP (F/2.4) plataus kampo asmenukių kamerą. Ja lengvai nufotografuosite ne tik save kokio nors objekto fone, bet ir pakankamai didelę žmonių grupę.

HUAWEI nuotr./„HUAWEI P60 Pro“
HUAWEI nuotr./„HUAWEI P60 Pro“

Ilgai veikiantis

HUAWEI P60 Pro turi didelės talpos 4815 mAh bateriją, telpančią kompaktiškame, vos 8,3 mm storio korpuse. Galingas 88 W laidinis kroviklis ir „HUAWEI SuperCharge“ technologija garantuoją labai spartų įkrovimą – naudojant „Turbo“ režimą, 50 proc. baterijos įkrovimas pasiekiamas vos per 10 minučių. 50 W belaidis įkrovimas taip pat labai spartus.

Telefone įdiegta naujausia EMUI 13.1 versija yra paprasta, intuityvi bei sklandžiai veikianti. Kiek pasikeitė fotoaparato sąsaja – įdiegtas greitasis kameros meniu, suteikiantis prieigą prie dažniausiai naudojamų nustatymų ir fotografavimo režimų, todėl fotoaparatu lengviau naudotis viena ranka. Priartinimui naudojamas virtualus žiedas, todėl priartinimas tapo tikslesnis ir funkcionalesnis, taigi ir intuityvesnis.

Huawei nuotr./„HUAWEI P60 Pro“
Huawei nuotr./„HUAWEI P60 Pro“

Apibendrinimas

„HUAWEI P60 Pro“ skirtas tiems, kurie ieško originaliai atrodančio, našiai ir stabiliai dirbančio, gerą ekraną turinčio telefono. Bet jei jūs ieškote geriausiai rinkoje fotografuojančio telefono, šioje srityje bus labai sunku rasti kažką geriau už „HUAWEI P60 Pro“. Jo nuotraukos visada puikios – nesvarbu kokia aplinka, koks apšvietimas ar kokiu rėžimu fotografuojate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas