Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei Watch 3 Pro“ apžvalga: nuo rankų plovimo funkcijos iki neatsakytų žinučių

Išmaniosios technologijos užvaldė XXI a., o tarp jų – ne išimtis ir sparčiai tobulėjantys išmanieji laikrodžiai. Patogumą ir paprastumą apjungiantys prietaisai vilioja vis daugiau vartotojų, o to paskatintos kompanijos įsitraukė į tikras „laikrodžių lenktynes“. Šiandien apžvelgsime naujai Huawei pristatytą „Huawei Watch 3 Pro” išmanųjį laikrodį ir tai, ar jis vertas jūsų dėmesio.
„Huawei Watch 3 Pro” laikrodis
„Huawei Watch 3 Pro” laikrodis

Nuo 2015 m., kai Huawei išleido pirmąjį išmanųjį laikrodį, tiek dizainas, tiek funkcijos smarkiai patobulėjo. Nors bandymų buvo visokių, žadama, kad šis naujos kartos laikrodis turės ne tik dar ilgiau laikančią bateriją, puikų pritaikymą įvairioms sporto treniruotėms bei tuo pačiu neprarandamą interaktyvumą, bet ir pirmą kartą pritaikytą „HarmonyOS“ operacinę sistemą.

Dizainas – dailus, bet masyvus

Šį kartą kūrėjai nepasivargino, stengdamiesi sudėti į laikrodį viską, ką turi geriausio. Laikrodžio korpusas pagamintas iš titano, tad galima sakyti – nesunaikinamas. Pati porą kartų su ranka buvau trinktelėjusi į įvairius paviršius, ir iki šiol neradau nei vieno įbrėžimo.

Laikrodžio ekranas dengtas lenktu 3D safyro stiklu, kuris tikrai prideda elegancijos ir grakštumo, o nugarėlė dengta odai draugiška keramika.

Dizainui įdomumo prideda ir naujai įrengta karūnėlė laikrodžio šone, skirta patogiai slinkti per norimas programas, įjungti, arba grįžti žingsniu atgal. Tiesa, ši funkcija man nepadarė papildomo įspūdžio ir tiesiog „neprilipo“ – jei reikėtų rinktis, dėmesį kreipčiau į laikrodžius, turinčius neišsikišusį šoninį mygtuką, skirtą palaikyti įjungimo arba grįžimo atgal funkciją. Visgi, tiems, kam tokia funkcija atrodo įdomi, galiu pasakyti, kad Huawei laikrodžio karūnėlės dydis malonus liesti, patogus, o judinant juntama vibracija neįkyriai maloni.

Žemiau karūnėlės galima rasti kitą mygtuką, kuriuo vienu paspaudimu įsijungia treniruotės režimas. Turiu pagirti šią funkciją – net jei ir nesate aktyviai sportuojantis asmuo, jos dėka norisi pradėti judėti.

Kaip didžiausia šio laikrodžio minusą išskirčiau jo dydį. Laikrodžio skersmuo – 48 mm, ant smulkesnės rankos atrodys gigantiškai. Nenorom kyla įspūdis, jog būtent šio modelio laikrodis kurtas labiau tikslinei auditorijai. Taip pat jaučiasi ir laikrodžio svoris, nors per laiką riešas prie jo gali priprasti.

Nesakyčiau, jog mano rankos labai smulkios, bet laikrodis man buvo žymiai per didelis. Tiesa, nors malonu žiūrėti į didesnį ir raiškesnį ekraną – net 1,43 colio įstrižainės, tačiau vizualiai jis iškrenta iš konteksto. Moterims, norinčioms Huawei laikrodžio (arba smulkesnių riešų vyrams), rekomenduočiau pasižvalgyti į „Huawei Watch 3“ seriją.

Asmeninio archyvo nuotr./„Huawei Watch 3 Pro” – gražus, bet masyvus
Asmeninio archyvo nuotr./„Huawei Watch 3 Pro” – gražus, bet masyvus

Kalbant apie ekraną, verta paminėti 326 pikselių tankumo colyje užtikrintą įspūdingą vaizdo kokybę. Dėl pasirinktos AMOLED technologijos ciferblatai atrodo ypač tikroviški, o ir jų pasirinkimas – platus. Man, kaip astronomijos mylėtojai, labai patiko Moonphase serijos ekranas, kuriame gali sekti Mėnulio fazes. Tiesa, kai kurių ciferblatų kainos nustebino: siekė ir po kelis eurus.

Laikys ilgiau, nei galite pagalvoti

Žadėta ilgo laiko veikimo baterija nebuvo melas – pilnai veikiantis laikrodis vienu įkrovimu turėtų laikyti apie 5 dienas. Kas žavi labiau, tai kad įjungus baterijos taupymo režimą, laikrodis turėtų laikyti iki 21 dienos, o pats režimas nėra toks „biudžetinis“, kaip galima įsivaizduoti iš pirmo karto. Visgi, turiu pridurti, kad nereiktų apsigauti skaičiais, ir realiame gyvenime šiek tiek jų „numesti“ – nors laikrodis laiko tikrai ilgai, pilnu pajėgumu panaudojusi jį 3 dienas, 4-osios rytą turėjau uždėti pakrauti.

Kas gi viduje?

Daug originalumo meniu juostoje nepamatysime – apart ikonų, meniu išdėstymas kaip bet kuriame kitame Apple laikrodyje. Visgi, šiame laikrodyje atsisiųsti programėles galime be telefono pagalbos, dėka naujai įdiegtos „AppGallery“. Kalbant iš vizualinės pusės, ikonėlės tikrai gražios, perėjimai sklandūs, o visas naudojimasis eina kaip per sviestą.

Vienas dalykas, kuris mane suglumino, buvo neapgalvotas žinučių atsakiklis. Kaip kuriant laikrodį, kuris viską turi padaryti neišsitraukiant telefono iš kišenės, neapgalvotas pats elementariausias dalykas – atsakymas į gautas žinutes? Būtų užtekę vos poros elementarių mygtukų išsiųsti trumpiesiems atsakymams, bet dabar, perskaičius žinutę išmaniojo laikrodžio ekrane, į rankas tenka imti telefoną.

Prie didesnių diskomfortą sukeliančių dalykų įvardinčiau ir tai, kad nors muziką per laikrodį klausytis galime, jame nėra „Spotify“....ir visas norimas dainas tenka keltis mp3 formatu, arba naudoti Huawei siūlomą „Spotify“ analogą. Prisipažinsiu, man, kaip žmogui, „Spotify“ naudojusiam paskutinius 5-erius metus, tai pasirodė per daug pastangų reikalaujanti užduotis, tad muzikos šis laikrodis taip ir neišvydo.

Huawei nuotr./Renginio akimirka
Huawei nuotr./Renginio akimirka

Negaliu pakomentuoti „Iphone“ turėtojų situacijos, bet laikrodį susieti su mano Samsungu buvo vieni niekai – nuskenamus laikrodyje rodomą QR kodą reikėjo tik atsisiųsti „Huawei Health“ programėlę ir užpildyti kelis laukelius informacijos.

Sveikuolių svajonė

Taip pavadinčiau šį laikrodį, kalbant apie jame įrengtas sporto treniruočių programas.

Vartotojų nebeturėtų stebinti elementarios žingsnių fiksavimo ar širdies ritmo matavimo funkcijos, kurias dabar galime rasti net pigiose AliExpress laikrodžių versijose. Tad kam mokėti porą šimtų brangiau už būtent šį laikrodį?

Huawei/Huawei Watch 3 pro
Huawei/Huawei Watch 3 pro

„Huawei Watch 3 pro" stebina savo multifunkcionalumu: nuo naujos odos temperatūros matavimo funkcijos, kuri gali įspėti kai per ilgai išbuvote saulėje, iki rankų plovimo režimo, laikančio 20 sekundžių ribą.

Kas įspūdingiausia – laikrodis gali atsekti virš 100 įvairiausių sporto šakų, nuo pačių populiariausių, iki mažiau žinomų ir specifinių. Miego trukmę laikrodis seka sekundžių tikslumu, pateikia aiškius skaičiavimus.

Viena iš labiau apgalvotų funkcijų – kritimo režimas, užfiksuojantis, kai pargriuvote, ir galintis iškviesti jums pagalbą. Smagu, kad taip pagalvota ne tik apie jaunus vartotojus, kurie, žinoma, irgi gali nukristi, bet ir apie vyresnio amžiaus žmones, kuriems ši tikimybė yra procentaliai didesnė.

Tai ar verta pirkti?

Mano atsakymas būtų gan kompleksiškas – priklauso nuo to, ko tikitės iš išmaniojo įrenginio. Šiuo matu laikrodis įvairiose šaltiniuose kainuoja apie 450 eurų, kas yra gan solidi suma.

Jei esate aktyviai laisvą laiką leidžiantis žmogus, daug sportuojate, jums svarbu jūsų sveikata – nuo miego ritmo iki kraujospūdžio, temperatūros ir panašių įvertinimų, laikrodis tikrai jums. Neabejoju, kad įrenginys tarnaus ne vienerius metus ir į jį investuoti tikrai verta.

Visgi, jei esate toks žmogus kaip aš, kuriam iš išmaniojo laikrodžio reikia tik kelių pagrindinių funkcijų, siūlyčiau rinktis optimalesnį variantą. Ir dar kartą pasikartosiu – jei jūsų rankos nėra ypatingai didelės, šis laikrodis gali ne tik trukdyti, bet ir keistai atrodyti prie jūsų išvaizdos. Lyg būtumėte vaikas įlipęs į mamos batus.

Turbūt kaip ir aišku, kad šio laikrodžio nepirkčiau sau, tačiau, jei turėčiau artimą pažįstamą, tėtį ar brolį, kurio norai ir poreikiai atitiktų aukščiau išvardintus, dovanai, be abejonės, rinkčiausi šį modelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas