Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„HUAWEI Watch GT 5“ – elegantiški, tikslūs, funkcionalūs išmanieji laikrodžiai

HUAWEI pristatė naują, gerai žinomų išmaniųjų laikrodžių „HUAWEI Watch GT“ kolekciją „GT 5“. Lietuvą pasiekė 10 skirtingų modelių, kuriuos galima suskirstyti į dvi grupes pagal dydį (46, 42 ir 41 mm skersmens laikrodžiai) arba pagal lygį („Standart“ ir „Pro“).
HUAWEI Watch GT 5
HUAWEI Watch GT 5 / „Huawei“ nuotr.

Visada nekantriai laukiu kiekvienos naujos HUAWEI laikrodžių kolekcijos, nes nauji šio gamintojo modeliai stebina, žavi, intriguoja. Kaip visada, iki premjeros, kuri įvyko rugsėjo 19 dieną Barselonoje, netrūko spėlionių, kokie bus naujieji modeliai, nes tiksli informacija apie juos nebuvo atskleidžiama.

Turiu pasakyti, kad kelias savaites bandytas naujas „Titanium“ dizaino, 46 mm skersmens laikrodis „Huawei Watch GT 5 Pro“ lūkesčius viršijo. Kaip ir ankstesnės HUAWEI laikrodžių kolekcijos, taip ir naujoji GT 5 kolekcija buvo kurta vadovaujantis tais pačiais kriterijais: stilius, sveikata ir sportas, funkcionalumas, išmanumas.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

„Huawei Watch GT 5“ dizainas – naujausios mados tendencijos

GT santrumpa „Gran Turismo“ – apibūdina greitus, prabangius ir komfortiškus, ilgoms kelionėms sukurtus automobilius. „Ford GT“, „Bentley Continental GT“, „Ferrari GTC4Lusso“, „Maserati GranTurismo“ – gerai žinomi automobiliai. Bet šį kartą pristatysiu laikrodžių pasaulio GT – prabangiai atrodančius, greitai veikiančius, daugybę funkcijų turinčius laikrodžius „HUAWEI Watch GT 5“.

Klaidinga manyti, kad išmanieji laikrodžiai nėra pavaldūs mados tendencijoms, kad svarbiausia – tai, kas jų viduje. Juk laikrodis – kasdien dėvimas, mūsų stilių ir skonį atsikleidžiantis įrenginys.

Laikrodžių mados tendencijos kiekvienais metais keičiasi ir tai liečia ne tik tradicinius mechaninius laikrodžius, bet ir išmaniuosius. Žavu, kad HUAWEI savo laikrodžių dizainą kuria atsižvelgdamas į naujausias klasikinių laikrodžių tendencijas, gerai matomas kasmet Ženevoje vykstančioje parodoje „Watches and Wonders“, po kurios aktyviai aptarinėjamos tais metais atsiradusios naujos formos, dydžiai ir apdailos elementai, išstūmę tuos, kurie vos prieš metus žavėjo visus.

HUAWEI savo laikrodžių dizainą kuria atsižvelgdamas į naujausias klasikinių laikrodžių tendencijas.

Bet tai nereiškia, kad kiekvienais metais sukuriama kažkas naujo, anksčiau nematyto – laikrodžių mada irgi sukasi ratu ir tai, kas buvo madinga prieš 50 metų, gali vėl sugrįžti. Mano bandyto 499 Eurų kainuojančio „Titanium“ dizaino laikrodžio „Huawei Watch GT 5 Pro“ korpusas ir jame integruota apyrankė pagaminti iš aerokosmonautikoje naudojamo titano lydinio.

Šis dizainas yra universalus: norisi laikrodžio, kurį galėtumėte nešioti su viskuo – šis laikrodis ir yra toks sprendimas. Keletas labai garsių, prabangių klasikinių mechaninių laikrodžių gamintojų („Louis Vuitton“, „Piaget“ ir kt.) 2024 m. irgi išleido panašias laikrodžių versijas (metalinis korpusas ir apyrankė), nors anksčiau jų kolekcijose dominuodavo kitoks dizainas.

Norisi laikrodžio, kurį galėtumėte nešioti su viskuo – šis laikrodis ir yra toks sprendimas.

Brangiausias GT 5 kolekcijos perlas – 599 eurų kainuojantis, „White Ceramic“ dizaino, 42 mm dydžio „Huawei Watch GT 5 Pro“ laikrodis. Jo korpusas ir apyrankė pagaminti iš keramikos su titano intarpais (keraminiai apyrankės nareliai sujungti titano jungtimis). Tokios apyrankės gamyba labai sudėtinga ir ilgai trunkanti. Šis laikrodis atrodo itin prabangiai ir elegantiškai. Ir vėl gi, prabangių laikrodžių, kurių korpusai ir apyrankės pagaminti iš keramikos, rasite naujausiose garsių klasikinių laikrodžių gamintojų („Chanel“ ir kt.) kolekcijose.

Pastaraisiais metais ryškėja viena laikrodžių tendencija – žaidimas spalvomis. Prieš 5 metus populiarūs buvo mėlyni klasikinių laikrodžių ciferblatai, vėliau juos pakeitė žali, dabar vėl sugrįžo mėlyni. Gamintojai, pristatantys madingą spalvą, dažnai ją apibūdina taip: „tiesiog manome, kad mėlyna spalva yra tokia žavi, kad ji tinka prie visko – prie juodos, rudos, metalo“. Kitais metais viskas apsiverčia, apibūdinimas išlieka, tik žodį „mėlyna“ keičia „žalia“ ar atvirkščiai.

Mėlynos spalvos sugrįžimo tendencija atsispindi ir naujausioje „HUAWEI Watch GT 5“ kolekcijoje: „Standart“ grupės, 279 eurų kainuojantis, 46 mm skersmens „Blue Woven“ laikrodis turi mėlynos spalvos fluorelastomerinį austą dirželį, o 41 mm laikrodžio „Blue Fluoroelastomer“ dizaine taip pat dominuoja melsva spalva.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

„HUAWEI Watch GT 5“ kolekcija

Kai išmaniųjų laikrodžių gamintojas savo laikrodžių dizainą kuria atsižvelgdamas į naujausias klasikinių laikrodžių mados tendencijas, išmanusis laikrodis tampa ne tik technologiniu, bet ir mados gaminiu. Einant šiuo keliu, laikrodžiams parenkamos aukščiausios kokybės medžiagos, nes laikrodžio išvaizdai didelės įtakos turi ne tik jo forma, bet ir medžiagų kokybė: pavyzdžiui „Titanium“ laikrodžio korpusas ir apyrankė atrodo itin prabangiai.

Naujosios kolekcijos 46 mm skersmens laikrodžių ir 42 bei 41 mm skersmens laikrodžių dizainas labai skiriasi. Mažesnių laikrodžių korpusas yra apskritas, o didžiųjų aštuonbriaunis. Tokia forma laikrodžiui suteikia unikalumo, solidumo. Šios formos analogas klasikoje – prieš 50 metų pasirodęs Šveicarijos prabangių laikrodžio gamintojo „Audemars Piguet“ legendinis modelis „Royal Oak“.

Ankstesnės HUAWEI kolekcijos GT 4 didieji (46 mm) laikrodžiai taip pat turėjo aštuonbriaunį korpusą, tačiau kuriant GT 5 kolekciją nueita dar toliau – aštuonias briaunas turi ne tik korpusas, bet ir metalinis ciferblato (ekrano) apvadas. Atrodytų, nežymus niuansas, bet jis labai keičia laikrodžio išvaizdą, suteikia jai daugiau solidumo.

Laikrodžio išvaizdai didelės įtakos turi ne tik jo forma, bet ir medžiagų kokybė.

Yra keturi skirtingi 46 mm laikrodžiai: „Standart“ grupėje rasite metalo atspalvio korpusą ir mėlyną odinį dirželį turintį, 279 Eurų kainuojantį „Blue Woven“ dizaino laikrodį, bei juodą korpusą, juodą sintetinio kaučiuko dirželį turintį „Black Fluoroelastomer“ laikrodį, kurio kaina kiek mažesnė – 249 eurai. „Pro“ grupėje yra jau minėtasis „Titanium“ (499 Eurai) ir juodą korpusą bei juodą sintetinio kaučiuko dirželį turintis, 379 Eurus kainuojantis „Black Fluoroelastomer“ dizaino laikrodis.

Mažesnių laikrodžių kategoriją sudaro šeši laikrodžiai: keturi „Standart“ grupės laikrodžiai, kurių korpuso skersmuo – 41 mm, ir du „Pro“ grupės laikrodžiai, kurių korpusai – 42 mm skersmens. „Standart“ grupės laikrodžiai kainuoja nuo 249 iki 299 Eurų, čia rasite juodą, baltą, auksinę ir melsvą versijas. „Pro“ grupės laikrodžiai – baltos spalvos: „White Fluoroelastomer“ laikrodis kainuoja 449 Eurus, na, o keraminę apyrankę turintis laikrodis „White Ceramic“ kainuoja 599 Eurus.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

HUAWEI laikrodžių suderinamumas

Prieš pereidamas prie techninių savybių, noriu akcentuoti vieną svarbų dalyką –HUAWEI savo laikrodžius kuria taip, kad jie būtų nepriklausomi nuo platformos, o tai reiškia, kad nesvarbu, kokį telefoną naudojate, jį lengvai susiesite su HUAWEI išmaniuoju laikrodžiu. Pasak HUAWEI atstovų, šis gamintojas kitaip, nei kai kurie konkurentai, orientuojasi į visą rinką, o ne į uždarą ekosistemą.

HUAWEI laikrodžius valdo ir sporto bei sveikatos duomenis kaupia bei apdoroja „HUAWEI sveikata“ programėlė, tačiau laikrodžio duomenis galima integruoti didelėse platformose, pavyzdžiui, „Strava“, „Komoot“, „Runtastic“, „Petal Maps“. Programėlę „HUAWEI sveikata“ galite rasti „AppGallery“, „Google Play“ ir „AppStore“ programėlių parduotuvėse.

HUAWEI orientuojasi į visą rinką, o ne į uždarą ekosistemą.

Naujiena – prenumeruojama „HUAWEI sveikata +“ versija, suteikianti prieigą prie daugybės turinio. Įsigiję bet kurį GT 5 kolekcijos laikrodį gausite trijų mėnesių nemokamą prieigą prie „HUAWEI sveikata +“ – tiek laiko tikrai užteks nuspręsti ar ji jums reikalinga ar užtenka ir nemokamos versijos.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

„HUAWEI Watch GT 5“ ekranai

Visi GT kartos laikrodžiai turi ryškų OLED ekraną: didžiųjų laikrodžių ekranas – 1,43 colio skersmens, mažesnių – 1,32 colio. Naujosios kartos laikrodžių ekranai – dar ryškesni, maksimalus ryškumas viršija 1000 nitų, todėl ekrano vaizdas labai gerai matomas esant bet kokiam apšvietimui – neturėsite jokių problemų, norėdami pamatyti, ką rodo ekranas saulėtą dieną.

Ekrano antirefleksinės savybės yra labai geros, vaizdas gerai matomas žiūrint įvairiais kampais. Spalvų balansas – puikus, valdymas – sklandus, į pabraukimus pirštu ekranas reaguoja akimirksniu ir labai tiksliai. Valdymui skirta ir korpuso šone esanti, dviem kryptimis sukama karūnėlė bei mygtukas. Vaizdo ryškumas, spalvos, rodymo kokybė man labai patiko.

„Pro“ laikrodžių ekraną dengia safyrinis stiklas, kas labiau būdinga klasikinių, o ne išmaniųjų laikrodžių rinkai. Safyrinis stiklas yra ypatingai kietas, ypatingai atsparus įbrėžimams, safyrinius stiklus turintys laikrodžiai ilgiau išlaiko savo originalią išvaizdą. Be to, safyrinis stiklas yra skaidresnis nei paprastas stiklas.

Su GT 5 kolekcijos laikrodžiais drąsiai galite maudytis.

Noriu akcentuoti ir laikrodžių atsparumą vandeniui ir dulkėms. Paprastai išmaniųjų laikrodžių atsparumas atitinka IP68 sertifikatą, taigi jie visiškai atsparūs dulkėms ir nuolatiniam panardinimui į vandenį. Tokie 5 ATM atsparumo (pagal ISO 22810 standartą) laikrodžiai gali 10 minučių atlaikyti statinį vandens slėgį 50 m gylyje, bet paprastai su 5 ATM atsparumo laikrodžiais maudytis nerekomenduojama: galima plauti rankas, braidant ežere įkišti ranką į vandenį ir pan.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

Visų naujosios GT 5 kolekcijos laikrodžių atsparumas yra aukštesnis – IP 69 klasės, jie vandeniui labiau atsparesni nei daugelis išmaniųjų laikrodžių. Skaičius 9 rodo, kad laikrodis apsaugotas nuo aukšto slėgio bei aukštos temperatūros vandens srovių, o tai kur kas daugiau nei panardinimas į vandenį. Su GT 5 kolekcijos laikrodžiais drąsiai galite maudytis ir nardyti (be nardymo įrangos).

GT 5 kolekcijos laikrodyje jūs ne tik galite išsiųsti kelis standartinius tekstinius atsakymus, bet ir atsakyti žinutės autoriui.

Dar vienas įdomus atnaujinimas, kalbant apie naudotojo patirtį – klaviatūra. GT 5 kolekcijos laikrodyje jūs ne tik galite išsiųsti kelis standartinius tekstinius atsakymus, bet ir atsakyti žinutės autoriui. Nesvarbu ar tai standartinė SMS žinutė, ar „WhatsApp“, „Instagram“, „Messenger“ pranešimas.

Tikslesnis vietos nustatymas

Kalbant apie sportinės veiklos ir sveikatos stebėseną, būtina paminėti „HUAWEI Watch GT 5“ navigaciją. Bėgiojantys, daug vaikščiojantys, važinėjantys dviračiais žino, kad skirtingi laikrodžiai, keliaujant tuo pačiu maršrutu, gali rodyti labai skirtingus atstumus, greičius. Kad išvengti netikslumų, HUAWEI dar kartą patobulino GPS ryšio funkciją.

Laikrodyje sumontuotas dviejų juostų GPS modulis su GNSS imtuvu, kas užtikrina daug geresnius rezultatus, ypač sudėtingoje vietovėje, net lyginant su GT 4 kolekcijos laikrodžiais, kurių navigacijos tikslumas yra giriamas.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

Pasak HUAWEI, bandymų testai parodė, jog GT 5 kolekcijos laikrodžių navigacijos tikslumas net 40 proc. geresnis palyginus su GT 4 laikrodžiais. Laboratorijoje navigacijos tikslumas ir veikimo efektyvumas buvo palygintas ir su sportininkų pamėgtu „Garmin 965“ laikrodžiu, ir gauti rezultatai parodė, kad GT 5 kolekcijos laikrodžių navigacijos darbas prilygo, o kai kuriasi atvejais buvo ir geresnis.

Dar vienas svarbus niuansas – galimybė į laikrodį įkelti ir naudotis spalvotais žemėlapiais.

Paklaida tarp GT 5 laikrodžio matuojamo atstumo ir tikrojo yra mažesnė nei 1 proc., judėjimo greičio paklaida – mažesnė nei 3 proc. Tai labai geri rezultatai, kuriuos demonstruoja net tik didieji, bet ir mažesnes antenas turintis mažesni 41 ir 42 mm skersmens laikrodžiai.

Dar vienas svarbus niuansas – galimybė į laikrodį įkelti ir naudotis spalvotais žemėlapiais, kas labai patrauklu bėgikams, žygeiviams, dviratininkams. Bėgikams skirta dar viena funkcija – detali bėgimo analizė (pėdos sąlyčio su žeme laikas, judesys vertikalia kryptimi bėgimo metu ir kt.), kas leidžia analizuoti bėgimo technikos efektyvumą ir jei reikia ją pakoreguoti.

Dviratininkams siūlomas informatyvesnis važiavimo dviračiu stebėsenos režimas – pritvirtinate telefoną prie dviračio vairo ir telefone matote visą laikrodžio fiksuojamą informaciją: širdies ritmą, greitį, įveiktą atstumą ir net maršrutą – laikrodis visą informaciją transliuoja realiu laiku.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

Išskirtinės „Pro“ modelių sporto funkcijos

„HUAWEI Watch GT 5“ laikrodžiai palaiko daugiau nei 100 sporto režimų, net ir e-sporto režimą. „Pro“ grupės modeliai siūlo nemažai išskirtinių sporto funkcijų.

„Pro“ versijoje įdiegtas visiškai naujas golfo aikštyno režimas.

Taigi, išsirinkę „Pro“ modelį be aukščiausios kokybės medžiagų, gausite ir aukščiausios kokybės patirtį. Kaip pavyzdį galima būtų pateikti keletą ypatingų funkcijų turintį išplėstinį bėgimo režimą. Pirma, ji jūsų pasirinktą maršrutą gali rodyti ne tik dvimačiu, bet ir trimačiu vaizdu. Tai reiškia, kad laikrodyje galite matyti, ar priešais jus yra kokių nors kalvų, įdubų ir kitų nelygumų, o bėgant tai yra naudinga informacija.

„Pro“ versija taip pat palaiko kontrolinių taškų, kuriuos galite įkelti, funkciją, tad jei bėgdami nukrypote nuo maršruto, laikrodis visada jus nuves iki kito kontrolinio taško ne tik ekrane rodydamas judėjimo kryptį, bet ir pateikdamas nuorodas balsu.

„Pro“ versijoje įdiegtas visiškai naujas golfo aikštyno režimas. Į laikrodį galima įkelti daugiau nei 15 000 golfo aikštynų žemėlapių, taip pat ir 24 Baltijos šalyse esančių golfo aikštynų žemėlapius.

Laikrodis visada rodys atstumą tarp jūsų ir duobutės, į kurią turite įmušti golfo kamuoliuką.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

„HUAWEI Watch GT 5“ ir mūsų sveikata

Jau daugelį metų HUAWEI kuria sveikatai stebėti bei gerą fizinę formą palaikyti skirtas technologijas ir su kiekviena nauja laikrodžių karta šios funkcijos vis geresnės. Užsisegę GT 5 kolekcijos laikrodį, jūs nepatirsite jokių erzinančių niuansų – laikrodyje įdiegta „TruSense“ technologija įvairius parametrus matuoja visada, net pakankamai sudėtingų scenarijų metu (šaltas oras, intensyvi treniruotė su pertraukomis ir pan.), be to matuoja labai tiksliai.

GT 5 serijos laikrodžiai turi atnaujintą širdies ritmo ir kraujo prisotinimo deguonimi (SpO2) matavimo technologiją.

GT 5 serijos laikrodžiai turi atnaujintą širdies ritmo ir kraujo prisotinimo deguonimi (SpO2) matavimo technologiją. Patys jutikliai iš esmės nepasikeitė, bet buvo įvertinti ir pakoreguoti tam tikri matavimo tikslumui įtakos turintys ir nuo fizikinių reiškinių priklausantys niuansai. Tad dabar matavimų tikslumas siekia 98 proc.

Miego stebėjimo funkcija buvo patobulinta jau GT 4 kolekcijos laikrodžiuose, tad čia ji išliko tokia pat išsami: pateikiama išsami miego informacija (įskaitant negilų miegą, gilų miegą, gilaus REM miego fazę), laikrodis padeda nustatyti miego apnėjos – miego sutrikimo, kai miegas protarpiais nutrūksta ir vėl atsinaujina kvėpavimas – simptomus.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

Kiek laiko veiks „HUAWEI Watch GT 5“?

HUAWEI laikrodžiai visada garsėjo ilgu veikimo laiku. Kai kitų laikrodžių savininkai kas dieną ar kas dvi įkraudavo savo laikrodžius, HUAWEI naudotojas beveik savaitę galėdavo neturėti įkroviklio. Ši tradicija išliko.

Atvirai pasakius, net „pavargau“ laukti, kada išsikraus bandomo „HUAWEI Watch GT 5“ baterija, nepaisant to, kad visą laiką buvo įjungta „Always On Display“ funkcija, kas reiškia, kad ekranas nuolat rodo laiką ir kai kuriuos kitus duomenis, kad dažnai naudodavausi navigacija, kelis kartus per dieną įjungdavau tam tikrus sporto režimus.

Erzina, kai laikrodį tenka įkrauti kas 2 ar 3 dienas, o dar blogiau - kas dieną, nes aš laikrodžio praktiškai nenusiimu, bet bandydamas „HUAWEI Watch GT 5“, tokių problemų nepatyriau: 46 mm korpuso laikrodis su įkrauta baterija gali veikti iki 14 dienų, 41 mm laikrodis – iki septynių dienų.

Įkrovėte, ir savaitę ar dvi įkroviklio nereikės.

Nors naujosios kolekcijos HUAWEI laikrodžių baterijos yra labai panašios kaip GT 4 laikrodžių, tačiau buvo optimizuotas baterijos resursų naudojimas įvairiuose scenarijuose. Todėl intensyviai naudodamas 46 mm laikrodį, jo bateriją įkraudavau tik po devynių dienų. 41 mm modelis atlaiko penkias intensyvaus naudojimo paras.

Įkrovimas pakankamai greitas: nuo nulio iki 100 proc. baterija įkraunama per 60 minučių. Taigi per pusryčius įkrovėte, ir savaitę ar dvi įkroviklio nereikės.

Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5
Rolando Kažimėko nuotr./HUAWEI Watch GT 5

Įvertinimas

Elegantiškai, prabangiai, įspūdingai atrodantys laikrodžiai su sporto ir sveikatos funkcijų gausa. Ilgai veikianti baterija, ryškus, tiksliai lietimus fiksuojantis ekranas, labai tikslus GPS imtuvas.

Paprastai įvertinimo metu įrašomi ir kažkokie trūkumai, bet per tris testavimo savaites taip ir nesugebėjau jų aptikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas