Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 12 30

Į „Hanoverio vampyro“ žudymus policija žiūrėjo pro pirštus: Fritzo Haarmanno istorija

Šešerius metus Fritzas Haarmannas, pasinaudodamas savo ryšiais policijoje, netrukdomas žudė jaunus berniukus. Jis įvykdė mažiausiai 30 šiurpių žmogžudysčių, dėl kurių pelnė Hanoverio vampyro pravardę.
Fritzas Haarmannas
Fritzas Haarmannas / „Wikimedia Commons“ nuotr.

XX a. trečiajame dešimtmetyje F.Haarmannas buvo žinomas kaip sėkmingas prekiautojas dėvėtais drabužiais, taip pat buvo gerbiamas namų šeimininkių, nes tiekė joms stebėtinai pigią mėsą.

Tiesa, tai buvo ne jautiena ar kiauliena, o žmonių mėsa.

Hanoverio gyventojai F.Haarmanną laikė šiek tiek keistu, bet draugišku ir tikrai nepavojingu. Jis patiko net policijai, todėl veikė kaip informatorius, arba šnipas, o tai buvo puiki priedanga jo nusikaltimams.

Kai nusikaltimai buvo atskleisti, F.Haarmannas buvo pramintas „Hanoverio vampyru“ ir „Hanoverio mėsininku“. Galiausiai jis prisipažino įvykdęs apie 30 žmogžudysčių, tačiau policija mano, kad jų buvo gerokai daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite
15min naujienlaiškius