Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iki pasimatymo, Hvaldimirai: Norvegijoje rastas negyvas delfinas, laikytas „rusų šnipu“

Savaitgalį baltasis delfinas (angl. beluga whale) Hvaldimiras, kadaise laikytas Rusijos „šnipu“, o vėliau tapęs Norvegijos pensininku, rastas negyvas, rašo iflscience.com.
Baltasis delfinas (angl. beluga whale) Hvaldimiras, kadaise laikytas Rusijos „šnipu“, vėliau tapęs Norvegijos pensininku, rastas negyvas.
Baltasis delfinas (angl. beluga whale) Hvaldimiras, kadaise laikytas Rusijos „šnipu“, vėliau tapęs Norvegijos pensininku, rastas negyvas. / „Wikimedia Commons“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Delfinas

Hvaldimiras pirmą kartą visuomenės dėmesį atkreipė 2019 m., kai buvo pastebėtas apsijuosęs diržu, tikriausiai skirtu fotoaparatui pritvirtinti, ant kurio buvo užrašyta „Įranga, Sankt Peterburgas“. Jis buvo pavadintas Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir norvegiško žodžio, reiškiančio banginį – „hval“ vardu.

Nors būta gandų, kad Hvaldimiras yra Rusijos delfinas-šnipas, Rusija niekada to nepatvirtino ir neprisipažino apie jokius vykdytus projektus.

Nepaisant to, Hvaldimiras buvo itin draugiškas ir gerai jautėsi tarp žmonių, todėl dauguma manė, kad jis nemažai laiko buvo praleidęs nelaisvėje.

„Hvaldimiras buvo ne tik baltasis delfinas, jis buvo vilties švyturys, ryšio simbolis bei priminimas apie gilų žmonių ir gamtos pasaulio ryšį. Per pastaruosius penkerius metus jis palietė dešimčių tūkstančių žmonių gyvenimus, keldamas nuostabą dėl gamtos stebuklų. Jo buvimas mokė mus apie vandenynų išsaugojimo svarbą, jis taip pat išmokė mus daugiau apie mus pačius“, – socialinėje žiniasklaidoje rašė labdaros organizacija „Marine Mind“.

Banginio kūną, plūduriuojantį Risavikos įlankoje, Pietų Norvegijoje, šeštadienį, rugpjūčio 31 d., rado žvejoję tėvas ir sūnus. Tuomet kūnas kranu buvo iškeltas iš vandens. Netoliese esančiame uoste ekspertai jį apžiūrės ir atliks jo nekropsiją. Šiuo metu akivaizdi mirties priežastis nenustatyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas