Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ilgai netikrinote „Gmail“? „Google“ gali ištrinti jūsų paskyrą

Antradienį „Google“ paskelbė, kad pradės šalinti paskyras, kurios buvo neaktyvios ne mažiau kaip dvejus metus. Taip, pasak bendrovės, siekiama užkirsti kelią saugumo rizikoms, praneša CNN.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.

Atnaujinta politika įsigalioja iš karto, tačiau „Google“ teigė, kad paskyras pradės trinti tik gruodžio mėn. Bendrovė planuoja išsiųsti naudotojams kelis įspėjamuosius pranešimus ir neaktyvias paskyras valyti etapais.

Pirmiausia bus naikinamos paskyros, kurios buvo sukurtos, o vėliau naudotojas jose nebesilankė, teigė „Google“. Ši politika taip pat bus taikoma tik asmeninėms paskyroms, o organizacijoms, pavyzdžiui, mokykloms ir įmonėms, nebus taikoma.

„Google“ teigė, kad sprendimas pagrįstas vidaus išvadomis, jog senesnėse paskyrose dažniau rečiau taikomos naujausios saugumo priemonės, pavyzdžiui, dviejų etapų autentifikavimo patikra. Todėl tokios paskyros yra daug labiau pažeidžiamos dėl sukčiavimo ar įsilaužimų.

2020 m. „Google“ teigė, kad bus ištrinamas naudotojų turinys iš paslaugų, kuriomis jie nustojo naudotis, tačiau pačios paskyros nebus ištrinamos.

Norint išsaugoti paskyrą, tereikia prisijungti prie savo „Google“ paskyros arba bet kurios „Google“ paslaugos ir perskaityti el. laišką, pažiūrėti vaizdo įrašą ar atlikti porą paieškų tam, kad būtų užfiksuotas paskyros aktyvumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas