Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Instagram“ slepia privačių paskyrų sekėjus Rusijoje ir Ukrainoje

„Instagram“ pradėjo slėpti privačių paskyrų Rusijoje ir Ukrainoje sekėjų informaciją – tai naujausias socialinės programėlės atsakas į Rusijos karinę invaziją Ukrainoje.
Instagram
Instagram / 123RF.com nuotr.

Rusijos vyriausybė jau užblokavo „Facebook“, o dabar gali būti užblokuota ir jos seserinė programėlė

Antradienį įmonės tinklaraštyje „Instagram“ patronuojančioji bendrovė „Meta“ pranešė, kad „slepia informaciją apie žmonių sekėjus ir žmones, kurie seka vieni kitus šiose dviejose šalyse esančiose privačiose paskyrose“.

Ji taip pat patvirtino, kad įdiegtos etiketės, kurias žmonės matys dalydamiesi nuorodomis į Rusijos valstybinę žiniasklaidą. Be to, Rusijos vyriausybės kontroliuojama žiniasklaidos įrašai nebus siūlomi „Explore“ ir „Reels“ skiltyse, rašo „The Verge“.

Meta/Pranešimas, kuris bus matomas užėjus į Rusijos valstybinės žiniasklaidos puslapius
Meta/Pranešimas, kuris bus matomas užėjus į Rusijos valstybinės žiniasklaidos puslapius

Rusijos vyriausybė jau yra užblokavusi prieigą prie „Instagram“ giminingos programėlės „Facebook“ ir daugybės Vakarų žiniasklaidos priemonių, siekdama kontroliuoti, ką Rusijos piliečiai mato apie kruviną invaziją į Ukrainą.

Neseniai Rusijoje buvo užblokuotas „Facebook“, nes jis taikė tokį patį Rusijos valstybinės žiniasklaidos priemonių vykdymo užtikrinimą, todėl „Instagram“ taip pat gresia valdžios blokavimas.

Trečiųjų šalių vertinimais, „Instagram“ Rusijoje turi gerokai daugiau naudotojų nei „Facebook“, o „WhatsApp“ (kuri taip pat priklauso „Meta“) yra labiausiai naudojama pranešimų siuntimo programėlė šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas