Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„iOS 10“: 8 naujovės, kurias norėtųsi išvysti naujoje „Apple“ OS versijoje

Pirmadienį WWDC konferencijoje bus pristatyta pirminė naujos „Apple“ operacinės sistemos „iOS 10“ versija, kurią vartotojai į įrenginius galės įdiegti rugsėjo mėnesį. Telegaraph.co.uk pateikia atnaujinimų sąrašą, kuriuos norėtume išvysti „iOS 10“.
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“
„Apple“ išmanusis telefonas „iPhone 6s“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Geresnė „Siri“

Virtualiai „Apple“ asistentei „Siri“ šįmet sueina penkeri metai. Nuo pasirodymo „iPhone 4S“ ji gerokai patobulėjo, tačiau „Siri“ vis dar nėra pilnavertė asmeninė asmeninė. Nors ji gali siųsti e. laiškus ir „iMessages“ žinutes ar leisti dainas „Apple“ muzikos programėlėje, jos funkcijos baigiasi ties „iPhone“. „Siri“ kol kas negali užsakyti picos ar iškviesti „Uber“.

Jau anksčiau buvo kalbėta, kad „Apple“ programėlių kūrėjams leis „Siri“ funkcionalumą integruoti į kitas aplikacijas.

Galimybė ištrinti arba paslėpti iš anksto įrašytas programėles

Daugumai vartotojų nereikia akcijų, kompaso programėlių, o ką jau kalbėti apie priminimus arba „Game Center“.

Daugumai vartotojų nereikia akcijų, kompaso programėlių, o ką jau kalbėti apie priminimus arba „Game Center“. Dauguma renkasi alternatyvą „Apple“ siūlomoms kalendoriaus, el. pašto, muzikos ar žemėlapių programėlėms.

Ir vis dėlto šios programėlės vis tūno visų „Apple“ telefonų pagrindiniuose ekranuose arba yra nustumtos į šalis. Tiesa, kai kurios aplikacijos būtinos „iPhone“ funkcionalumui, tačiau džiugintų galimybė jas bent jau paslėpti.

Daugiau baterijos valdymo galimybių

Pernai su „iOS 9“ pristatytas „Apple“ baterijos tausojimo režimas „Low Power Mode“ yra tikras išsigelbėjimas, kai telefonas išsikrauna. Kai lieka 20 proc. baterijos energijos, vartotojai gali aktyvuoti šį režimą, kuris sumažina foninį aktyvumą ir animacijas, pritemdo ekrano ryškumą ir t. t.

Tačiau baterijos gyvavimo laikas yra niekada nesibaigianti problema. Būtų puiku, jei iš energijos taupymo režimo galėtume išgauti daugiau naudos arba jį įjungti, kai lieka, pavyzdžiui, 40 proc. baterijos energijos.

Pagerintos „iMessages“ žinutės

Šifravimas ir nuolatinės komunikacijos tarp „iPad“, „iPhone“ ir „iMac“ įrenginių džiugina, tačiau žinučių paslaugos pajudėjo dar toliau. „WhatsApp“ galima pasiekti internete, o „Facebook Messenger“ tampa išmanesnis ir pristato užduočių vykdymo programas, galimybę prisegti bylas žinutėse ir t. t.

Jeigu „iMessages“ nori pelnyti vartotojų palankumą, programėlė turi tapti naudingesnė ir universalesnė. Gandai apie „iMessages“ suderinamumą su „Android“ būtų gera pradžia.

Galimybė pakeisti numatytąsias programėles

Net jeigu žmonės naudoja trečiųjų šalių programėles el. paštui ar el. naršymui, „Mail“ ir „Safari“ yra numatytasis ir vienintelis būdas atidaryti el. laiškus ar įvairias nuorodas.

„Apple“ jau ėmėsi veiksmų, kad padarytų platformą atviresne, tą patį reikėtų padaryti ir su numatytomis programėlėmis.

Būdas išjungti programėlių pranešimus po vieną

Techniškai iššokantys raudoni rutuliukai, kurie žymi programėlei reikalingų atnaujinimų ar jos pranešimų skaičių, yra labai svarbūs ir leidžia sužinoti.

Tačiau ilgainiui daugėjant aplikacijų šios iššokančios ikonos ėmė dominuoti telefonų ekranuose. Pranešimus įmanoma išjungti nustatymuose, tačiau paprastas būdas pašalinti juos be atjungimo visam laikui tikrai praverstų.

Automatinės komandos

Kartais išėjus iš namų būtų pravartu automatiškai išjungti belaidį ryšį, o darbe įjungti begarsį režimą. Programėlės kaip „This Then Tat“ leidžia tai padaryti „Android“ operacinėje sistemoje.

Vargu ar „Apple“ iškart leis pasiekti svarbiausias įrenginių funkcijas trečiųjų šalių programėlėms, tačiau į naują operacinės sistemos versiją galėtų įtraukti naudingiausias.

Patogesnis būdas kontroliuoti duomenis

Duomenų kontrolė nėra didelė bėda, tačiau užsienyje mėginę naudoti mobiliuosius duomenis ją supras. „iOS“ mobilių duomenų nustatymai leidžia vartotojams išjungti programėlių duomenų naudojimą tik rankiniu būdu kiekvienai atskirai. Daliai vartotojų užsienyje norėtųsi, kad vos keletas programėlių, pavyzdžiui, žinučių ar žemėlapių, galėtų naudoti mobilius duomenis.

Kai telefone yra šimtai programėlių visas jas atjungti nuo interneto nėra pats maloniausias užsiėmimas. Vietoje to „Apple“ galėtų leisti vienu mygtuku nuo duomenų naudojimo atjungti visas programėles, o tuomet įjungti tris ar keturias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas