Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Išsigando be reikalo: „Discord“ neperduos vartotojų turinio dirbtiniam intelektui

Pokalbių programėlei „Discord“ paskelbus apie atnaujinamą privatumo politiką, kai kurie interneto vartotojai ėmė gąsdintis, kad jų pokalbiai ir skambučiai bus įrašomi bei perduodami dirbtiniam intelektui. Šie gandai pasklido dėl to, kad panašiu metu bendrovė paskelbė ir apie programėlėn įdiegiamas eksperimentines dirbtinio intelekto funkcijas.
„Discord“
„Discord“ / Ekrano nuotr. iš „Twitter“

Pristatė naujus dirbtinio intelekto eksperimentus

Kovo pradžioje buvo pranešta, kad bus keičiama pokalbių programėlės „Discord“ privatumo politika. Tuo pačiu metu platforma paskelbė apie įdiegiamus dirbtinio intelekto (DI) eksperimentus.

„Kai norite dalytis dirbtinio intelekto patirtimi su draugais, niekur kitur nėra tokios vietos, kaip „Discord“, – skelbiama programėlę valdančios bendrovės pranešime. – Šiandien pristatome naujus DI eksperimentus, įskaitant DI pokalbių robotą „Clyde“, „AutoMod AI“ ir pokalbių santraukas, bei pradedame DI inkubatorių“.

Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Internete dalijamasi įspėjimais, esą „Discord“ pradės įrašinėti pokalbius ir skambučius bei perduos dirbtiniam intelektui
Ekrano nuotr. iš „Twitter“/Internete dalijamasi įspėjimais, esą „Discord“ pradės įrašinėti pokalbius ir skambučius bei perduos dirbtiniam intelektui

Paskelbus šias naujienas, internete pasirodė ir nuogąstavimų, kad įsigaliojus pakeitimams bet koks į programėlę įkeltas turinys bus perduodamas dirbtiniam intelektui.

Šie teiginiai pasirodė įvairiose platformose. Viena „Twitter“ vartotoja pasidalino „Discord“ pranešimu ir perspėjo kitus: „Mano draugams meno serveriuose: nesiųskite nieko, ko nenorite, kad daugiau patektų į mėsmalę.“

Kitas asmuo platformoje „Reddit“ taip pat perspėjo apie galimą asmens teisių pažeidimą.

„Discord“ galbūt įrašys jūsų vaizdo skambučius, balso skambučius ir kanalus, įskaitant ekrano bendrinimą“, – rašė jis.

Ekrano nuotr. iš „Reddit“/Internete dalijamasi įspėjimais, esą „Discord“ pradės įrašinėti pokalbius ir skambučius bei perduos dirbtiniam intelektui
Ekrano nuotr. iš „Reddit“/Internete dalijamasi įspėjimais, esą „Discord“ pradės įrašinėti pokalbius ir skambučius bei perduos dirbtiniam intelektui

Ir dar paaiškino: „Pagal naują privatumo politiką, kuri įsigalios nuo kovo 27 d., „Discord“ įrašinės ir (arba) saugos jūsų vaizdo skambučius, balso skambučius ir (arba) kanalus, taip pat ekrano bendrinimą.“

Neįrašinės savo vartotojų

„Discord“ programėlė neseniai atnaujino savo privatumo politiką, tačiau naujos nuostatos nenurodo, kad bet koks į platformą įkeltas turinys bus perduodamas dirbtiniam intelektui.

Bendrovės pranešime apie naujas įdiegiamas DI funkcijas rašoma, kad vartotojų duomenys nebus naudojami mokant bendruosius modelius.

„Mūsų bendra pozicija dėl to, kaip saugome ar įrašinėjame vaizdo ar balso kanalų turinį, nepasikeitė. Vartotojų privatumas „Discord“ yra svarbus, todėl ir toliau laikysimės privatumo apsaugos priemonių“, – teigė kompanijos atstovas spaudai.

„Discord“ savo privatumo politiką atnaujino vasario 24 d., bet ji įsigaliojo tik kovo 23 d.

Prieš tai galiojusioje privatumo politikoje „Discord“ konkrečiai pažadėjo iš anksto įspėti naudotojus, jei bendrovė ateityje pradėtų įrašinėti jų vaizdo ar balso skambučius bei kanaluose skelbiamą turinį.

Taip pat skaitykite: Paslaptingosios „Discord“ platformos tamsioji pusė: nacių grupuotės, vaikų pornografija ir kančia įžymybėms

Paskelbus atnaujinimus, kai kurie vartotojai sunerimo, kad šio pažado niekur neberado. Tačiau, pasak „Discord“ atstovo spaudai, ši nuostata nepasikeitė.

„Discord“ pozicija dėl to, kaip mes saugome ar įrašome vaizdo ar balso kanalų turinį, nepasikeitė. Pripažįstame, kad, neseniai paskelbę pakoreguotą savo privatumo politikos formuluotę, netyčia sukėlėme painiavą tarp savo vartotojų.

Kad būtų aišku, niekas nepasikeitė ir mes vėl įtraukėme šią kalbą į savo privatumo politiką kartu su papildoma paaiškinančia informacija”, – teigė jis.

„Scanpix“ ir Ekrano nuotr./Iliustracinė nuotrauka, „Discord“ serveris „Petkai“
„Scanpix“ ir Ekrano nuotr./Iliustracinė nuotrauka, „Discord“ serveris „Petkai“

Dabartinėje platformos privatumo politikoje nurodoma, kokia informacija gali būti renkama: „Paprastai vaizdo ar balso skambučių ar kanalų turinio nesaugome.

Jei ateityje tai pakeistume (pvz., siekdami palengvinti turinio moderavimą), iš anksto jums apie tai praneštume.

Taip pat nesaugome srauto turinio, kai bendrinate savo ekraną, tačiau trumpą laiką saugome srauto miniatiūrinį viršelio paveikslėlį.“

Žada naujų DI funkcijų

Kovo 9 d. „Discord“ atskirai paskelbė ir naujas DI funkcijas, kuriomis galės pasinaudoti programėlės lankytojai.

Taip pat skaitykite: Rašys el.laiškus, dalyvaus susitikimuose – dirbtinio intelekto įrankiai, kurie pakeis mūsų gyvenimus

Išplėtus DI galimybes, jau esamas robotas buvo paverstas pokalbių robotu, galinčiu atsakyti į klausimus ir bendrauti su naudotojais, taip pat pristatytos papildomos moderavimo paslaugos, pokalbių santraukos ir bendrinama lenta su generatoriumi tekstą paverčiančiu į nuotraukas.

Pranešime teigiama, kad „OpenAI“ technologija, naudojama „Discord“ dirbtinio intelekto funkcijoms, negali būti mokoma pagal „Discord“ naudotojų duomenis.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas