Sportas gyvai
Sportas gyvai

Italų dirbtinio intelekto sprendimų kūrėja „Lab-H9“ pradeda veiklą Lietuvoje

Italijos privataus rizikos kapitalo fondas „Mirai“ ir informacinių technologijų (IT) įmonė „Be Smart“ Lietuvoje steigia IT inovacijų centrą „Lab-H9“. Neseniai Vilniuje atidariusi savo būstinę, taip pat ir Kaune vykdyti veiklą planuojanti įmonė planuoja įdarbinti iki 40 specialistų, kurie klientams padėtų kurti bei teikti pažangiausius produktus ir paslaugas, rašoma pranešime spaudai.
Lab H9
Lab H9 / Bendrovės nuotr.

„Lab-H9” Lietuvoje kurs DI sprendimus švietimo technologijų (angl. „EdTech”) segmente. Įmonė planuoja Lietuvoje testuoti savo kuriamus produktus ir investuoti į mūsų švietimo sistemos atnaujinimą. „Lab-H9” sieks savo platformoje apjungti visas švietimo įstaigų naudojamas sistemas ir sukurti vieną geriausiai veikiantį sprendimą, kurį, ištestavę Lietuvoje, vėliau diegs kitose ES šalyse.

Nors „Lab-H9“ daug dėmesio skirs švietimo technologijoms, bendrovė plečia savo veiklą, įtraukdama daugiau B2B (liet. verslas verslui), ir B2C (liet. verslas vartotojui) sprendimų. Investuodama į išmaniąją gamybos pramonę įmonė Lietuvoje integruos tokias technologijas kaip mašininis mokymasis (angl. Machine Learning), didieji kalbų modeliai (angl. Large Language Models), daiktų internetas (ang. Internet of Things), debesų kompiuterija (angl. Cloud Computing), gamybos vykdymo sistema (angl. Manufacturing Execution Systems).

Visa tai padės 40 proc. sumažinti įmonės atliekas ir nenumatytus gedimus, tuo pačiu didinant produktyvumą ir energijos taupymą, siekiant tvaraus, ekologiško ir efektyvesnio gamybos proceso.

„Lab-H9“ buvo įsteigta Lietuvoje, siekiant teikti aukščiausios kokybės IT sprendimus sparčiai besivystančioje DI srityje, todėl, pasak steigėjų, juos domino tik „pažangiausios valstybės IT sektoriuje“. Naujos įmonės vietą italai rinkosi tarp Estijos ir Lietuvos, ir atsižvelgiant į tai, kad lemiami kriterijai buvo technologinė patirtis, verslui palanki aplinka ir ryški darbo bei asmeninio gyvenimo pusiausvyra, galiausiai nugalėjo Vilnius.

„Įmonės idėja gimė bevalgant jūros gėrybių makaronus viename Romos restorane, kuriame kartu su partneriu Marco Aveta kiekvieną trečiadienį ištisus metus susitikdavome aptarti naujų verslo galimybių. Viskas pasikeitė praeitą vasarą, kai jis apsilankė Vilniuje. Jam taip patiko šis miestas, kad komandai iškart atsiuntė žinutę: „Mes privalome čia būti, aš negrįšiu“. Nuo to laiko jis vis dar Lietuvoje“, – istoriją pasakoja vienas iš „Lab-H9“ bendraįkūrėjų Fabio Farella.

„Mūsų verslo sėkmė priklausys nuo talentų, kurių rasime Lietuvoje. Todėl šiuo metu fokusuojamės į naujų specialistų samdą ir ieškome kelių dešimčių įvairios patirties turinčių ir dirbtiniu intelektu besidominčių programuotojų, kurių tobulėjimą skatinsime savo mokymo akademijoje“, – pažymi „Lab-H9“ vadovas, pridurdamas, kad įmonė jau pradėjo aktyvią darbuotojų samdą.

„Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis mano, kad „Lab-H9“ įsikūrimas Lietuvoje yra dar vienas šalies IRT sektoriaus brandos ir klestėjimo įrodymas: „Su bendrovės atvykimu į Lietuvą matome, kad šalis pamažu tampa dirbtiniu intelektu paremtų IRT paslaugų kūrimo baze. Dar viena tarptautiniu mastu veikianti įmonė papildys pažangiausius IT sprendimus siūlančių įmonių, tokių kaip „Devbridge“, „Accenture" ir „NFQ“, gretas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Reklama
Tinklinis, kepsninės, universalūs treniruokliai: ką šiemet erdvėms prie savo namų siūlys vilniečiai?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius