Sportas gyvai

Izraelyje užfiksuotas neįprastas mutantas – gazelės patinas, turintis šešias kojas

Izraelyje pastebėta reta šešiakojė kalnų gazelė. Gazelės patinui iš nugaros išaugo papildoma kojų pora, tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad su papildomomis galūnėmis jis puikiai susitvarko, rašo CBS.
Kalnų gazelė
Kalnų gazelė / Shutterstock nuotr.

Šį atradimą padarė Izraelio kariuomenės rezervistas, kuris kovo pabaigoje pastebėjo ir nusiuntė keistai atrodančio gyvūno nuotrauką Izraelio gamtos apsaugos draugijai (SPNI), ne pelno siekiančiai aplinkosaugos organizacijai, pastebėjęs, kad ant gyvūno nugaros yra „kažkas keisto“, teigia grupė.

SPNI gamtosaugos specialistas Amiras Balabanas pranešime spaudai, kuriuo pasidalijo CBS News, teigė, kad šešiakojė gazelė, nepaisant neįprastos išvaizdos ir privalumų nesuteikiančių papildomų galūnių, užaugo, susidorojo su daugeliu plėšrūnų, keliančių pavojų mažiems jaunikliams, subrendo ir toliau sėkmingai gyvena Nahal HaBasoro rezervate.

Rezervatas yra Izraelio pietinėje Negevo dykumoje, vos už kelių mylių nuo karo nuniokoto Gazos ruožo. SPNI pavadino jį „viena svarbiausių likusių Izraelio gazelių tvirtovių vakarų Negeve, ypač per pastarąjį karą“.Gazelės patino vaizdo įrašu pasidalino SPNI administruojamas "Youtube" kanalas:

„Priešingai nei tikėtasi, gazelės patinas yra sveikas, stiprus, turi tris praėjusį rudenį gimusias pateles ir jauniklį. Jis buvo pastebėtas vaikščiojantis su patelėmis laukuose, o papildomos kojos ant nugaros jam nekelia jokio iššūkio“, – sakė A.Balabanas.

SPNI paaiškino, kad papildomos gazelės kojos atsirado dėl reto genetinio sutrikimo, vadinamo organų proliferacija arba polimelija.

A.Balabanas teigė, kad gyvūno genetinė anomalija greičiausiai buvo paveldima. Pasak SPNI, ši liga dažnai pasitaiko galvijams, paukščiams ir ropliams, tačiau tai pirmas žinomas atvejis, kai polimelija užfiksuota kalnų gazelei Artimuosiuose Rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius