Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijoje nužudytas didelis banginis

Japonija per daugiau nei dešimtmetį nužudė pirmąjį tokį banginį – finvalą, rašo „IFL Science“.
Banginio uodega
Banginio uodega / IMAGO/Steinsiek.ch/Scanpix nuotr.

„OceanCare“ duomenimis, tai 19,6 metrų ilgio ir 55 tonų svorio finvalas, patinas, kurį neseniai prie Ivatės prefektūros krantų sugavo banginių medžioklės bendrovė „Kyodo Senpaku“.

Jis buvo sugautas po prieštaringai vertinamo 2024 m. gegužę priimto sprendimo įtraukti pelekinius banginius į rūšių, kurias galima gaudyti Japonijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, sąrašą.

Kai tik tai buvo paskelbta, „Kyodo Senpaku“ pristatė savo naują banginių medžioklės laivą „Kangei Maru“ – 112,6 metrų ilgio su skerdykla.

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga finvalus, kurie ilgiu nusileidžia tik mėlyniesiems banginiams, laiko pažeidžiamus išnykimo požiūriu. Tačiau Japonija pareiškė, kad šios rūšies populiacija šiaurinėje Ramiojo vandenyno dalyje atsigavo tiek, kad galima leisti juos medžioti. Visgi daugelis ekspertų su tuo nesutinka ir tokį sprendimą griežtai kritikuoja, rašo „IFL Science“.

„Nėra jokio humaniško būdo nužudyti banginį jūroje. Japonijos banginių medžiotojai nuo 2011 m. nežudė finvalų, todėl gali neturėti patirties žudant tokią rūšį, kuri gerokai didesnė ir sunkesnė nei šiuo metu medžiojamos kitos rūšys. Paprastai harpūnais banginiai užmušami neefektyviai, todėl jie miršta lėtai ir skausmingai“, – teigė Tarptautinio gyvūnų gerovės fondo tarptautinės politikos direktorė Catherine Bell.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas